Főoldal Kritika és Értékelés Epizódkritika Gyengén nyitott a Witches of East End második évada

Gyengén nyitott a Witches of East End második évada

2
Oszd meg!

A tavalyi évad egyik legvártabb kábeles újonc sorozata volt, a boszorkányos Witches of East End. A pofás pilot után kicsit ugyan belassult, de a folytatásra már igencsak kiváló minőséget produkált. Pont egy hónapja debütált a várva-várt második évad, az általam látott három rész alapján viszont egyelőre elég negatív érzelmekkel viseltetek a sorozat iránt. Kicsit úgy érzem, mintha az írók megrettentek volna attól, hogy mennyien várják a folytatást, és nem igazán sikerült eddig jól alakítani a feszültségeket. Ez azért is szomorú és furcsa helyzet, mert Melissa de la Cruz, a könyvek írója is jelen van, mint tanácsadó, és ha valakinek, hát akkor neki mindenféleképpen össze kellett volna ráznia a csapatot. Hát, ez egyelőre nem történt meg, de a show javára legyen mondva, a 2×03 már némileg megidézte a korábbi minőséget, szóval, van még remény. Mégha oly haloványnak tűnik is perpillanat.  Spoilerekkel folytatom a kép alatt , ha még nem láttad a második évad első három részét, akkor ne olvass tovább.

witches-of-east-end-01

Az első szezon nagy cliffhangert hagyott maga után. Kinyílt Asgard ajtaja, valaki(k) átjött(ek) onnan, ráadásul Killian és Dash is visszakapták varázserejüket anyjuk halála után. Ezzel a felütéssel nyitott a szezon, a 2×01 tartalmát pedig konkrétan abban az egy percben tökéletesen össze lehetett foglalni, amit a 2×02 elején bemutattak. Ez is azt jelzi, mennyire eseménytelen epizód volt. Azért ez így nem menő. Adott egy csomó erős karakter, és a portálon átjött Frederique is az, aki ugye az eltitkolt fiú, akihez naná, hogy egy helyes színészt castingoltak. (Mintha eddig nem lett volna elég nyálcsorgató a sorozat). Ezekkel a karakterekkel viszont valahogy nehezen bánnak. Legalábbis a második évad alapján ez a meglátásom. Az egyetlen, akivel tudtak is mit kezdeni, az éppenséggel Wendy, aki mindig is a kedvencem volt, és ezek után is az lesz, ebben már most biztos vagyok. A kedvenc újoncom amúgy Bianca Lawson. Öröm őt felnőtt szerepben látni, ráadásul igencsak baljósnak tűnik. Höhö, lesz még itt harc :)

Mit hoz vajon a folytatás? Spoilereket nem olvasok, így csak tippelni tudok. Mivel az összes szereplőben lenne spiritusz (oké, talán csak Freyában nem), ezért mindenképpen azt várom, hogy valami epikussal rukkoljanak elő az írók. Úgy sejtem Frederique lesz a kulcs, akiről nem nagyon lehet eldönteni, hogy most ő a jó, vagy a rossz fiú a történetben. Értelemszerűen ott van a portálon átjött ellenség, szóval kétségkívül lesznek (ugye?) még itt izgalmak, de ahogy látom, jelenleg az építkezés zajlik. És valahol jó, hogy felépítik az évad ívét, de ha emiatt mindig gyengén indítanak, akkor lassan hozzászokom ahhoz, hogy elég, ha az ötödik rész környékén csatlakozom az aktuális szezonhoz. Nagyon remélem, hogy a Dash szálat ütősen viszik tovább, Wendy mentős-pasija körül valami negatívat érzékelek, szóval ő még odacsaphat. Ingrid mintha megint gonoszkodni akarna, amit üsse kavics, elfogadok. Majd ősszel bedarálom a második szezont, és remélem, jól fogok rajta szórakozni. Nem szívesen suhintanám meg a kaszát.

Értékelés: 4/10
Szomorú ám azt látni, hogy van egy rakat olyan karakter, akikkel igazán lehetne kezdeni valamit, de valahogy nem sikerül kiaknázni őket. No, majd talán később. Azt viszont sosem bocsátom meg, hogy végig kellett néznem, amint az a csápos lény a _csápjaival_ megdugja Ingridet (ő volt az, ugye?). Undorító!

witches-of-east-end-02

2302 <- Az összes oldalletöltés 1 <- A mai adatok

2 Hozzászólások

  1. Szerintem óriási csavar lesz! Általában tudom, hogy fognak történi a dolgok. De minél több sorozatot nézek annál jobban tudom mi fog történi de most nem tudom. Nagyon jól épitík fel a sorozatot. Nekem legalább 8/10

  2. Szerintem a pilot tényleg unalmas volt,de a második és harmadik rész már jobb volt. Kíváncsi vagyok a folytatásra.

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here