Főoldal Érdekességek Érdekességek Glee: Az RTL Klub kivágta a Klaine csókot

Glee: Az RTL Klub kivágta a Klaine csókot

25
Oszd meg!

Nyáron az RTL Klub végre bemutatta a Glee második évadát, méghozzá délutánonként, a 14:40-es sávban. Nagy meglepetés ért ám, amikor szóltatok Ask.Fm-en, hogy kivágták a 2×16-ból az első csókot Kurt és Blaine között, amiről ugye minden Glee rajongó tudja, mekkora jelentőséggel bírt. Alább hoztam egy videót, ahol mindenki megnézheti, mennyire volt +18-as az a puszi. (Megsúgom: semennyire).

Írtam az RTL Klub sajtóosztályának, hogy miért vágták ki a jelenetet, de érdemi reakció nem érkezett, így magamnak kell találgatnom. 2014-ben vagyunk, és értem én, hogy a gyerekek lelki fejlődése így meg amúgy, de könyörgöm, (remélhetőleg) vannak szülei, akik elmagyarázzák ha valamit nem értenek, meg amúgy is, a gyerek nézze a Disney Channelt ne RTL Klubot, és tegyük hozzá, a legtöbb gyerek érzelmileg fejlettebb, és jobban átlátja a dolgokat, mint hinnénk. Plusz aki a Glee-t nézi, azt alapból nem zavarják a meleg karakterek. Ha így lenne, hát akkor nem néznék, mert mindannyian tudjuk, hogy milyen sok LMBT karaktert vonultatott fel a show. Azzal sem igazán védekezhetnek, hogy “meleg csókot nem mutatunk 14:40-kor”, mert amikor Santana és Brittany smárolt, azt gond nélkül leadták. Vagy ezek szerint a lányoknak lehet, a fiúknak meg nem?

A cenzúra tényét azért sem értem, mert adtak már ők ebben a sávban mindenfélét, nyomozós sorozatokat is, ahol van erőszak. Nem is kevés. A konkurens csatornák is ebben az időpontban nyomatnak mindenféle erőszakos műsort. Ilyenkor is az merül fel bennem, hogy most akkor gyilkolni, véres hullákat mutatni szabad, de két fiú első csókját nem? Sajnálom ám azokat a Glee rajongókat, akik a tévében látták először ezt a részt, mert a Klaine csók tényleg nagy jelentőséggel bírt. Persze, anélkül is érthető a folytatás, de miután tizenegy részt vártunk arra, hogy Kurt _végre_megkapja Blaine-t, akkor pont a cseresznyét lopják le a torta tetejéről? Mindezt megfelelő indok nélkül? Szomorú, hogy 2014-ben ilyen megtörténhet.

glee-kaline-csok

6849 <- Az összes oldalletöltés 1 <- A mai adatok

25 Hozzászólások

 1. MIVAN????? hat ezt nem hiszem el….pff… akkor egyaltalan minek kezdtek el sugarozni??? a csajokat meg nem vagjak ki hat menjenek a picsaba mar elmezest!

 2. Nem igazán nézem a TV-ben a Gleet, mert finoman szólva is agyfaszt kapok a szinkronhangoktól, de amikor hallottam erről, akkor nagyon felháborodtam. Persze főműsor időben leadják az Éjjel-nappal Budapestet, ahol sok ennél sokkal rosszabb szenny lemegy mindenféle cenzúra nélkül, de hogy egy 5 másodperces meleg csókjelenetet leadjanak? Ó, dehogy. Hát kapja be az RTL. Még szerencse, hogy eredetiben akárhányszor megnézhetjük. :)

  • Van egy olyan sejtésem, hogy a szinkron “csak nekünk rossz”, mert eredetiben nézzük már öt éve. Belehallgattam, és annyira nem vészes. Persze ízlések és pofonok.
   Az Éjjel-nappal Budapest annyiból más tészta, hogy értelemszerűen később adják, így némileg más jogszabályok is vonatkoznak a korhatáros tartalomra. Azonban nem értem miért lett korhatáros Klaine puszija, és “oké, ezt leadhatjuk” Britanna csókja.

 3. Kb. két évvel ezelőtt láttam elösször a 2. évadot, akkor voltam 11. Nem tudom ez mennyire számít kisgyerekkornak (szerintem még az) és bármennyire meglepő: nem álltam meg a fejlődésben. Pont otthon voltam amikor az a rész ment, bekapcsoltam a TV-t, végre elkezdődött a nagybetűs JELENET, várok, várok, csak várok amíg Blaine szövegel, és egyszercsak Mercedes elkezd énekelni. jdnem elkkezdtem sírni.

 4. Hát én hű Glee-rajongóként elkezdtem nézni a tv-ben is a szinkronos 2. évadot. A régi karakterek szinkronjait még elviselem (hiszen velük ismertem meg a sorozatot), de Blaine, és Beiste hangjai nagyon irritáltak. Kb 6 részt bírtam, aztán feladtam…
  Nem tudjátok esetleg, hogy számíthatunk-e a 3. évadra szinkronosan? Eléggé érdekelne, hogy Sebastiant is sikerül-e kasztráltatni. (Már elnézést)

  • Igen, a csókot kihagytam.
   Szóval szerintem a 21. században, ahol már filmeket is készítenek meleg karakterekről, ott miért ne lehetne egy abszolút ‘ízléses’ csókot megtartani egy 12-es karikával.? A sorozat lényege, hogy rengeteg különböző karakter hogyan érvényesül a zene segítségével, és hát ez a jelenet Klaine szempontjából igen is idepasszol…
   Ja, és ha adják a 3. évadot, ott az 5. részből marad 10 perc?

   • teljesen egyet értek veled! a 3×05 az egyik legeslegjobb rész.. én még azt a klaine mentes tíz percet is sokallom :D

  • Nem hiszem, hogy folytatnák a sorozatot. Az első évad sem hozott nagy nézettséget, azért is vártak annyit a második évad premierjével. (Amihez a szinkron évek óta készen volt).

 5. az RTL klub mindig ezt csinálja..szarháziak..de hogy mondjak jobbat én szinkronnal is szoktam követni(már amikor adja a nagyságos csatorna) a tuti gimit hogy legalább 1 nézője legyen… xd és abbol is jópárszor vágtak már ki jeleneteket.épp egyik nap egy totál ártalmatlan és érthetetlenül jelentéktelen kis sikitást…skills megviccelte Mouth-t az meg megijedt és besikitott és kivágták..ebben most mi olyan zavaró hogy nem maradhat?pfff

 6. Erre én is csak azt tudom mondani, hogy szánalmas. Az Éjjel nappal Budapestet rendszeresen megismétlik délután, és ott sem számít, hogy két lány egy egyszerű csóknál sokkal tovább megy… úgy látszik az rtl klub csak a lánypárokat kedveli… és amúgy sem értem, hogy a gyerekeket miért féltik az ilyentől… én úgy gondolom, hogy attól még mert egyszer, csak egyszer látnak egy ilyen jelenetet, nem lesznek azonnal melegek, ha nem annak születtek. És én csak a gyerekkoromból indulok ki, hogy engem anno a mesén kívül nem igazán érdekelt, hogy mit ad le a tévé, egyszerűen oda sem figyeltem rá mert nem érdekelt, és szerintem nem is fogtam volna fel. Am az rtl klub nagyon rossz irányba halad, például múltkor félbe hagytak egy kézilabda meccs közvetítését, mert az a hosszabbítás miatt már túl nyúlt a műsoridőből, és már kezdődnie kellett az utána következő műsornak, így nem láthattuk a végét a mérkőzésnek. Nah akkor is valami hasonlót éreztem mint most. SZÁNALMAS!

  • A második évad tizenhatodik részét pont nem láttam, de a hatodikat azt igen, és benne volt az a jelenet, erre tisztán emlékszem, mert eléggé meglepődtem rajta… nem tudom, miért csinálja ezt a csatorna, követhetetlen és érthetetlen az egész :/

 7. De amúgy ebben az a legviccesebb -most hogy így említetted a Disney Channelt- hogy már a Disney is “támogatja” ezt a dolgot azzal, hogy az egyik Good Luck Charlie epizódban bemutattak két meleg karaktert. (Bár azt nem tudom Mo.-n ezt leadták-e….)

  • Itthon is leadták már, magyarul néztem anno, kíváncsi voltam. Azért nem volt nagy kunszt, csak az egyik kislánynak két anyukája volt, és ennyi. Más sorozatukban nem történt ilyen. (Legalábbis nem olvastam róla).

 8. Én még arra tudnék amúgy tippelni, hogy voltak politikai pártok, akik ellenezték egy ilyen leadását, és ennek hatására kivágták. Nem hinném, hogy magyaráznom kéne… :)

 9. no comment amit a tv csatorna művel…szerintem sem áll meg egy gyerek a fejlődésben, ez akkora hülyeség, én anno a tv2-n a big brothert végignéztem gyerekfejjel, 10-12 évesen, ja és a VIP szezont is, amikor hírességek voltak, és szerepelt benne ” Giselle ” úr-hölgy, persze először csak pislogtam, mert nem láttam előtte ilyen embert, de szüleim elmagyarázták, és kész. Onnantól már tök természetes volt, nem értem az rtl-t, ….most elásták magukat előttem is. Ja a sorozatokról az rtl-n meg annyit még, hogy folyton elkezdenek egy évadot, pl. mentalista, leadnak 18 részt, az utolsó pár rész előtt meg bejelentik, hogy a helyére mást tettek, majd jövő ilyenkor folyt köv…ez is milyen már, Castle detto. Na asszem most van az a pont, hogy áttérek az angol verzióra, más sorozatokat alapból úgy nézem, felirattal, de most a Glee-t is így fogom. Kurt meg a kedvenc karakterem :) Az 1. évadban én is úgy voltam vele , mint Mercedes, olyan helyes srác :)

 10. Istenem! Végre egy normális hozzáállás!
  Köszönöm a cikket! Örülök neki hogy nem csak én borultam ki rajta!

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here