Főoldal Kritika és Értékelés Epizódkritika Modern Család: Kritika az ötödik évadról

Modern Család: Kritika az ötödik évadról

10
Oszd meg!

Végre, megnéztem a Modern család ötödik évadát. Kicsit várni kellett a szinkronra, de teljesen megérte, hiszen ezt a sorozatot továbbra sem vagyok képes eredeti nyelven élvezni, köszönhetően Gloria akcentusának. Magyarul viszont nagyon pöpec, nekem legalábbis jobban tetszik így. (Az első évadot még felirattal szenvedtem végig). Hm, az ötödik évadról igazából ugyanazt mondhatnám el, mint az egy évvel ezelőtti kritikám esetében. Továbbra is változatlanul jó a sorozat, kellően vicces. Dunphyék a kedvenceim, Cam és Mitchell sokszor nagyon sokak a számomra, és továbbra sem látom náluk a kémiát. Ja, és Lilly az abszolút favorit, hihetetlenül jó dumákat adnak a kislány szájába. (Persze arról már vitatkozhatnánk, hogy mennyire passzolnak ezek a beszólások egy öt éveshez).

modern_family_01

Tetszik még az is, hogy így, öt év távlatában is van karakterfejlődés, nagyon csíptem például ahogyan Jay kifejtette a nézeteit a meleg esküvő kapcsán, majd aztán a fia érdekében átgondolta az egészet. Csípem az ilyen családi pillanatokat, ezt pedig valahogy jól eltalálták az írók. Azért az esküvői mizéria is sok megmosolyogtató pillanatot takart, és valahogy jó volt látni, hogy két férfi összeházasodhat és gyereket nevelhet, még akkor is, ha továbbra sincs semmi kémia a színészek között. (És mindketten elég idegesítőek a számomra. Nem tehetek róla, de így van. Jobban csípem a Happy Endings-féle Max karaktereket).

Az Ausztráliai utazás is emlékezetes marad, Phill szerencsétlenkedései isteniek voltak.A Las Vegasi túra is odacsapott, a helyzetkomikumok láttán pedig néhol nagyon hangosan röhögtem. Még Glórián is :) Akiről még feltétlenül meg kell emlékezni, az Haley, mert egyre szimpatikusabb a lány, és most nagyon drukkolok, hogy jöjjön végre össze a „dadussal”, mert olyan jó páros lennének együtt. Plusz nála is el kell ismerni a karakterfejlődést, azt, ahogyan egyre érettebben, komolyabban viselkedik, de emellett megtartotta azt a kis butuska énjét, ami miatt kezdetben megszerethettük őt. Amiatt meg tényleg jár a pacsi, hogy komolyabb teret kaptak a gyerekszereplők, Manny és Luke párosa valami hihetetlenül üt, az évadzáróban rajtuk röhögtem a legtöbbet.

modern_family_02

Csodálom amúgy az írókat, hogy ilyen sok idő után is képesek állandó minőséget prezentálni. Persze néhol érezni, hogy egy-egy poén már begyöpösödött, vagy úgymond megszokásból írják, de a színészek jók, így az adott szituáció még mindig üt. Azt is szeretem amúgy, hogy ilyen sok karakterrel képesek jól dolgozni. Valahogy nem érzem azt, hogy XY kevés ideig lenne képernyőn, holott, ha jobban odafigyelnék biztos látnám, hogy XY például kevesebb teret kapott, mint a többiek. Addig pedig tök jók vagyunk, amíg nem kezd el ezen járni az agyam.

Értékelés: 7/10
Az ötödik évad hozta az eddigiek színvonalát. Nem volt se jobb, se rosszabb, mint a korábbiak, így a nagyon emlegetett színvonal csökkenést én egyelőre nem vettem észre. Ellenben kíváncsian várom a hatodik szezont, biztos remek érzés lesz bedarálni a részeket egyhuzamban.

8092 <- Az összes oldalletöltés 1 <- A mai adatok

10 Hozzászólások

 1. Gondolom nem zavart, hogy lecserélték Luke szinkronhangját, mivel nem említetted. Nekem először fura volt, de 2-3 rész után már megszoktam.

   • Az első 4 évadban Penke Soma szinkronizálta, az 5. évadban meg már Boldog Gábor. A csere a stúdió szerint azért kellett, mert a 4. évad szinkronizálása óta Soma hangja sokat változott, és már nem illett a karakterhez.

     • Pedig ez elég gyakori magyarázat szinkronhangváltásra fiatal karaktereknél, a másik meg, hogy a szinkronszínész más városba költözött és így nem tudja folytatni a munkát.

 2. Én pedig amúgy pont hogy Gloria akcentusa miatt nézem csak eredeti hanggal. :D Valami zseniális, sokszor csak azon röhögök, ahogy beszél. :DD Imádom. :3 Amúgy a Cam – Mitch kémiát én sem érzem, szerintem nem illenek össze. Bár a tanyasi rész elég vicces volt. :D

 3. Remek volt ez az évad, szerintem se csökkent a színvonal :) Luke szinkronhangjának cseréje nagyon feltűnő volt, de gyorsan meg lehetett szokni..

 4. Ez is mekkora marhaság! Hogy lehet ilyen műsorokat gyártani?! És valaki ezt még nézi is! Én messze elkerülöm az ilyen idióta sorozatokat… Az amerikai (most az USA-ra gondolok persze) sorozatoknál vannak sokkal, de sokkal jobbak is, persze, ezeket kell majmolni.

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here