Főoldal Hírek Az emlékek őre: Mozibemutató szeptember 11-én

Az emlékek őre: Mozibemutató szeptember 11-én

0
Oszd meg!

Újabb könyvfeldolgozás kerül nyáron a mozikba. Lois Lowry nagysikerű regénye, Az emlékek őre adaptációjáról szó, ami az Animus kiadó gondozásában jelent meg hazánkban. A történet egy tökéletes világba kalauzol el minket, ahol nincsen éhezés, kábítószer, sem erőszak, és egyzerűen minden tökéletes. Legalábbis, ez a látszat. A jövő társadalmát a bölcsek tanácsa vezeti, akik mindent pontosan megterveznek, ennek pedig egyik része az, hogy eltitkolják az emberek elől a múltat, és a szeretet érzését is kiírtják előlük. A főhős a tizenkét éves Jonas, aki nagy feladat elé néz, ugyanis őt választják ki az Emlékek őrének, ami nem csak megterhelő feladat, de olyan információkra hívják fel Jonas figyelmét, amiket talán jobb lett volna, ha nem tud…

az-emlekek-orzoje

Az emlékek őre rendezője Phillip Noyce lett, aki már 18 éves kora óta a filmszakmában tevékenykedik. Ami a szereposztást illeti, sikerült egy jó kis sztárgárdát összerittyenteniük a castingosoknak. Jonas szüleit Alexander Skarsgard (True Blood) és a csodálatos Katie Holmes (Dawson és a haverok) alakítják. A főhőst, Jonast Brenton Thwaites kelti életre, aki a Demóna adaptációjában alakította Phillip herceget. Feltűnik a filmben Taylor Swift énekesnő is, az idősebb generációt pedig Meryl Streep és Jeff Brideges képviseli.

A filmet az Egyesült Államokban 2014. augusztus 15.-én mutatják be. Szerencsére hazai forgalmazó is van, méghozzá a Big Bang Media. Eredetileg egy nappal az amerikai premier előtt láthattuk volna mi is a filmet, de a bemutató dátumát eltolták 2014. szeptember 11-re. Ami engem illet, nagyon kíváncsi vagyok már rá, mert a könyvet is nagyon szerettem. Persze, vélhetően lesznek apróbb változtatások, például Jonas csak tizenkét éves, Brenton pedig ugye idősebb, a szemszínük sem egyezik, és ezen felül még millió változtatás lehetséges, de úgy érzem, ha jól nyúlnak az alapanyaghoz, akkor baj nem lehet. No, majd eldől, alább megnézhetitek a hivatalos magyar feliratos előzetest.

poszter-az-emlekek-ore

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here