Főoldal Érdekességek Cikksorozatok Retró zene: Öt kedvenc telenovella főcímdal

Retró zene: Öt kedvenc telenovella főcímdal

14
Oszd meg!

Tinédzserként sorra faltam az itthon vetített telenovellákat, egyiket néztem a másik után, sőt, olyan alkalom is volt, hogy egyszerre hármat is nyomon követtem. (De rég is volt :)). Szóval, nagy telenovella-falóként értelemszerűen a latin zenét is nagyon megszerettem, és ott kedvencem is volt még a ’90-es évek terméséből. Olyan dalok, amiket rongyosra hallgattam annak idején, és gyanítom köztetek is lesznek olyanok, akiknek ismerősen csengenek majd ezek a dallamok.

02-sor

CRISTIAN CASTRO – ALGUNZA VEZ

Annak ellenére, hogy pár éve a Sorozat+ agya-főve ismételte, nem vagyok abban biztos, hogy sokan hallottatok már az Angela c. telenovelláról. A főszereplője a mostani mexikói First Lady, Angelica Rivera volt, aki egy bosszúra szomjazó lányt alakított. Nem sok részt láttam belőle anno a korai vetítés miatt, a főcímdalába viszont már első hallásra beleszerettem. Kicsit talán más is, mint a megszokott telenovellás dallamok, én legalábbis annak érzem (nyugodtan rám cáfolhattok :)). Ez a dal pedig nálam örök kedvenc.

02-sor

LUCERO & MANUEL MIJARES – EL PRIVILEGIO DE AMAR

Habár nem tartottam rossz telenovellának a Titkok és szerelmeket, de valahogy nem lettem akkora rajongó, mint a többiek a környezetemben. Talán azért is volt, mert egy másik novella futott a Tv2-n ezzel egy időben, azt hiszem a Sonadoras… Mindegy is, azért a Titkok és szerelmek főcímdalát mindig is nagyon szerettem, sőt, még napjainkban is szívesen meghallgatom. Annyira kis egyszerű az egész, talán pont ez tetszik benne a legjobban.

02-sor

NATALIA OREIRO – CAMBIO DOLOR

Most már rosszul vagyok attól, ha meghallom a Vad Angyal főcímdalát, hiszen annak idején annyiszor kellett végighallgatni, aminek a fele is sok. Emlékeztek rá hogyan sugározták a novellát a vége felé? A 20 perces “részeknél” 3 perc volt az előző rész tartalmából, 2 perc a főcímdal és olyan 15 perc új kontent. Szóval, érthető, hogy már minden bajom van tőle, pláne mert anno Oreiro cd-it is nagyon sokat hallgattam. Ettől függetlenül bérelt helye van a listán ennek a dalnak is.

02-sor

SENTIMOS OPUESTOS – SONADORAS

Csupa kellemes emlék köt engem ehhez a telenovellához, többek között az is, hogy ez volt az egyetlen, amit az osztályomból _mindenki_ nézett. De tényleg, erre emlékeim szerint mindenki rá volt kattanva, és ez valahogy még ütősebbé tette az élményt. A dallamvilága ellenére (tüc-tüc-pfujj-pfujj) mégis megszerettem a főcímdalt, és az egyik kedvencemként tartom számon. Plusz, az ütemes dal, és a főcímvideó együtt mindig megadták az alaplöketet, és szinte lehetetlen volt számomra, hogy ne vidáman dőljek le a kanapéra megnézni az adott napi adagot. Ja, és igen, Julieta és Lucia voltak a kedvenceim :)

02-sor

THALIA SODI – ROSALINDA

Igazából az összes Thalia telenovella főcímdalt felsorakoztathatnám, mert a María Mercedes, Marimar és a María la del Barrio zenéje is nagyon tetszett annak idején. De mivel egy énekes(nő)től csak egy dalt szeretnék ellőni, ezért maradok a kedvencemnél, ami bizony a Rosalinda. Ezzel vált nagy kedvencemmé annak idején Thalia, mert a Marimarnak csak a második felét láttam. Azt hiszem ez a dal sokat hozzáadott ahhoz, hogy bizony megszeressem ezt a sorozatot.

14 Hozzászólások

 1. Jajj segítségre van szükségem. Volt egyszer nagyon nagyon régen egy CD-m eredeti volt szóval boltban vett. És egy csomó telenovella betétdal volt rajta. Ami biztos megtalálható volt az albumon az minden kivéve innen az első dal. Esetleg valami ötlet mi volt a CD címe?

 2. A Sonadoras főcímdala annyira tipikusan kilencvenes évek, hogy az már fáj :D Ahányszor meghallgatom, annyiszor érzem magam 15 évvel fiatalabbnak xD Egyébként imádtam a sorozatot jómagam is, emlékszem, akkor először szembesültem a drog veszélyeivel és a bulímiával. Két éve néztem újra a sorozatot a Coolon, és hát végülis ez az egyetlen egy telenovella, amit meg bírtam az utóbbi 6-7 évben nézni :D

 3. Rossalinda ájjámóóór, ajámooor. xD
  Amúgy nekem a Vad angyalé volt a kedvencem. Nati dalait máig hallgatom, de tény, hogy Thalia sokkal szebb hanggal rendelkezik. :)

 4. Nálam a Paula és Paulina (La Usurpadora) kezdését semmi sem múlja felül. Pár éve újra belenéztem, és rá kellett jönnöm, hogy Willyn kívül senkit sem tudok elviselni most már abban a sorozatban, de a kezdése még akkor is – és a mai napig is – libabőr.
  Meg szerettem a Fiorella (Pobre diabla) kezdését is, bár a sorozatot csak a nagyim nézte.
  Jó, az Ördögi körrel (Mas Sabe El Diablo) szemben meg full elfogult vagyok, mert oda-vissza imádtam, de a kezdése is tetszett. (Bár ez amúgy már nem kilencvenes évek.)
  Egyébként a fentiek is hangulatosak, tiszta memória-dömping visszahallgatni őket. :)

  • Hű, tényleg, a Fiorella főcímdala tényleg ütős volt, azt én is nagyon csíptem. A Pauláé se volt rossz, csak sosem voltam elájulva attól a telenovellától :D

 5. Istenem, komolyan mondom, majdnem megkönnyeztem ezt a bejegyzést. Jönnek az emlékek. Minden itt felsorolt szappanoperát néztem annak idején, 1-2-t a listáról még ma is simán újranéznék. És hát ezek a dalok…<3 És még annyi csodálatos dal van régi és új szappanoperákban egyaránt *-* Nagyon kevés olyan főcímdal van egyébként, ami nekem ne tetszett volna :D

 6. Amigas y rivales főcimdalát nagyon szerettem mert ez a telenovella volt az első nagy kedvencem. A la intrusa, Locura de amor, Viva los ninos főcímdalai is nagyon jók. Rosalindát annyiszor ismételték hogy az összes részt láttam belőle. El privilegio amornál meg a főcím videó is nagyon tetszik.

 7. De rég volt, amikor ezek a sorozatok mentek a TV-ben és másnap a suliban ki lehetett beszélni a részeket.:) A fenti főcímdalok tényleg jók voltak, én még az Ezperanza főcímdalát szerettem nagyon.

 8. Nagyjából minden itt olvasott címre az volt a reakcióm, hogy “Á! Tééényleg!” :D Az én favoritom a Pampák királya főcímdala, bár a sorozatot magát nem szerettem. Az abszolút-nosztalgia-nyitány pedig nálam a Topmodelé, mert mikor az ment, még olyan kicsi voltam, hogy másra nem is nagyon emlékszem belőle.
  Már nem ’90, de a kétezres évek elejéről nagy kedvencem volt az Édes, dundi Valentina kezdése, és emlékszem, nagyon hangulatosnak találtam a Cabecita (Lucecita volt talán magyarul?) és a Yago openingjét, bár nézni egyik sorozatot se néztem, csak azt az egy-két percet, ha sikerült elkapnom.

 9. Vicces, hogy még nem régen tetted ki a facebook-oldaladra ezt a korábbi posztodat, hogy lássák a lájkolók, miközben én is a napokban, igazság szerint közel 3 napja retro telenovella zenéket hallgatok :D 5/4 megvolt már így is belőle. :D :D

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here