Főoldal Érdekességek Érdekességek Érdekességek az “Uralkodjon feletted a vágy” írójáról

Érdekességek az “Uralkodjon feletted a vágy” írójáról

4
Oszd meg!

j.c.reed_Pár hete jelent meg J.C. Reed “Vágy” sorozatának első kötete, az Uralkodjon feletted a vágy. Ennek örömére összegyűjtöttünk nektek pár érdekességet az írónőről, és a regény megszületésének körülményeiről.

• Az Uralkodjon feletted a vágy megírásában a legnagyobb inspirációt számára a karakterek jelentették, különösen Jett, aki már évekkel azelőtt a gondolataiban kószált, hogy megírta volna a regényt.

• Az egyik este, miután a gyerekei elaludtak, Reed leült, hogy néhány gondolatát papírra vesse. Először azt gondolta, hogy csak pár mondatot jegyez fel, végül egy egész fejezetet írt. Aznap éjjel nem is aludt, egész éjjel a karakterein gondolkozott. Látta maga előtt Jettet és a birtoklási vágyát, valamint Brooke-ot a tragikus múltjával. Utána már nem volt megállás, a regénynek meg kellett születnie.

• A főhőseiben Reid a szenvedélyes szerelmüket kedveli leginkább. Mindketten megtanulták a kompromisszum fontosságát, egy olyan párkapcsolatban, ami az adok-kapok elvén működik. További kedvenc tulajdonságai a főhősöket illetően az erős akarat és a bizalom.

vagy-sorozat

Reid megpróbált ugyan az asztalánál dolgozni, de rájött, hogy a legjobb hely számára az íráshoz a nappalijában lévő kanapé. Általában sötétben ír, legyen az hajnalban, vagy késő este. Reggelente nem nagyon tud írni, hiszen két gyermeket nevel. Ha nagyon kifáradt, vagy úgy érzi elakadt, akkor zenét hallgat.

• Mint a legtöbb író, így J.C. Reid is számtalan kihívással nézett szembe, mialatt a regényén dolgozott. Bevallása szerint legalább hat stádiumon ment keresztül, köztük az “Én soha nem fogok tudni megírni egy könyvet” és “Ez túl nehéz, nem fog sikerülni” is felmerült benne. Végül kihívásnak, illetve egyfajta megszállottságnak tekintette az írást, amit idővel megtanult kezelni.

• Eredetileg egy könyvnek szánta a történetet, de mikor a végére ért rájött, hogy sokkal több történetet szeretne elmondani, és képtelen volt elengedni a karaktereit. Így született meg a folytatás, melynek eredeti címe Conquer Your Love és a Treasure Your Love.

• Reid szerint ha bárki úgy érzi, hogy írnia kell, akkor azonnal tegye meg, mert az ihlet illékony. Ha hagyja, hogy túl sok idő elteljen, akkor vagy elfelejti, vagy rosszul jegyzi le az ötletet.

Ha már ennyi érdekességet elolvastál az Uralkodjon feletted a vágyról, itt az ideje, hogy megismerd magát a könyvet is, ami a Goodreads Choice Awards-on a külföldi olvasók szerint jelölést kapott a legjobb romantikus könyv kategóriában.

uralkodjon-fletted-a-vagy

10205 <- Az összes oldalletöltés 1 <- A mai adatok

4 Hozzászólások

  1. Oda ne rohanjak, hogy nem tudta elengedni a kétszínű karaktereit… Az egész könyv elolvasása nem volt több 2 és fél óránál, össz vissz 270 oldal körül van, nem értem mi értelme volt ennyi fejezetre felbontani a könyvet. Igényesebb szerzőknél ennyi cselekmény általában 5-6 fejezetet jelent, itt egy egész könyv volt. Összességében nem annyira borzasztó, bár szerintem kár volt rá papírt pocsékolni..pláne 3 külön könyvként… Akinél meg ez a legromantikusabb könyv, az ne is olvasson ennél romantikusabbat soha :D

  2. Egy röpke délután alatt elolvastam, és nem tudtam letenni. Nekem nagyon tetszett. A szókimondóság, maga a történet, a karakterek. Nagyon jó volt. Ajánlom mindenkinek.

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here