Főoldal Kritika és Értékelés Epizódkritika The Middle: Változatlanul kiváló a sorozat

The Middle: Változatlanul kiváló a sorozat

0
Oszd meg!

Másfél éve írtam utoljára a The Middle kapcsán kritikát. Már akkor is megtekintésre ajánlottam nektek ezt a sorozatot, és a helyzet azóta is változatlan. A The Middle azon kevés komédia közé tartozik, amik az évek során állandó minőséget képviseltek. Tényleg kevés az a sorozat, ami öt évadon át képes, ha nem is mindig parádés, de legalább kiváló epizódokat szállítani. A The Middle-nek viszont ez sima ügy. A kezdetektől nézem, és sosem érzek benne minőségcsökkenést. A poénok ugyanolyan jók, a karakterek továbbra is roppant szerethetőek, és úgy ahogy van öröm ezt a sorozatot nyomon követni. Végre, elérte a századik epizódot is, és azt hiszem az volt az eddigi legjobb része. Bár, az évadzárót is nagyon szerettem, olyan jó volt látni őket, ahogy az érzelmek megannyi skálája futott át rajtuk, az arcukon.

the_middle_03

A minőségben ugyan nincs változás, de a karaktereknél igen. Brick most már nagyon idegesítő, számomra legalábbis mindenképpen. Korábban még nagyon jópofa volt antiszociális, kicsit fura kisgyereknek, de most, hogy már nagyobb, inkább csak felhúz a húzásaival. Például az, ahogyan az évadzáróban eltöltött kalapvásárlással egy órát. Annyira fel tud húzni a stiklijeivel, hogy az hihetetlen. De az írók még ezt is kihasználják, mert az, ahogyan a család lereagálja Brick hülye tetteit, hát az zseniális. Azt hiszem azokon röhögtem a legjobban az évad során. Persze ez nem jelenti azt, hogy ne idegesítene a kisgyerek. Axl továbbra is wow, annyira jófej az a srác, a századik részben lenyomott „szeretem a nem tökéletes családom” beszéd pedig annyira szívet melengető volt.

Az évad egyetlen jelentősebb változása is hozzá fűződik, történetesen elment egyetemre. Kíváncsi voltam hogyan oldják majd meg a dolgot, de meglepően jó volt az egész kivitelezése. A főiskolai kalandjai viccesek voltak, és Axl továbbra is a család része maradt. Hohó, még sokkal viccesebben, mint korábban. A kedvencem azonban továbbra is Sue. Annyira őrült az a kiscsaj, és olyan dolgai vannak, hogy hihetetlen. Az a folyton vigyorra húzódó feje, az a vicces hangja, hát zseniális. Teljesen jogosan kapott tavaly Eden Sher az alakításáért díjat a Critics’Choice Awardson, a legjobb mellékszereplő egy komédiában kategóriában. A karakter szerethető, a színésznő pedig lubickol a szerepben. Szeretem az ilyen párosításokat. Ki kell még emelnem Bradet. Most már várom a coming out-ot, mert nagyon látszott a fején, hogy fake az a kanadai „barátnő”. Alig várom Sue reakcióját minderre. (És igen, a hatodik évadot is nagyon várom :) )

the_middle_01

A szülők is ütősek ám. Mike-ot most kedveltem meg a leginkább. Az a rész, amikor díjat kapott, és nem tudta szavakba önteni a gondolatait nagyon tetszett, de azt is imádtam, ahogyan megpróbál közelebb kerülni a gyerekeihez. Imádom, ahogy ennyire igyekszik. Frankie továbbra is sírva röhögés, pláne amikor elfelejtette a főnöke leveleit feladni, vagy amikor hazahozta a kutyát, megszerette, és „feleslegesen” kellett megválnia tőle. Nagyon szeretem Frankie humorát, azt, ahogyan belátja, az ő családja bizony nem tökéletes, sőt, nagyon távol állnak a tökéletestől, de szeretik egymást, és igyekeznek a legjobbat kihozni magukból, az életükből. Ez pedig annyira becsülendő az én szememben. Szeretem az ilyen családi sorozatokat, mint ez. Továbbra is odavagyok attól, ahogyan a pénz dolgát kezelik. Jó egy kedves, csóró családot látni a képernyőn, na.

Értékelés: 10/10
Nem viccelek, komolyan gondolom. Az ötödik évad maximálisan megérdemli a tíz pontos értékelést, mert roppant szórakoztató volt. A The Middle nem váltotta meg a világot, és soha nem is fogja. Bár jó az amerikai nézettsége, és itthon is fut az HBO-n, sem odakint, sem itthon nem lesz belőle fanfavorit sorozat. Sebaj, attól még szórakoztató. Bőven szórakoztatóbb, mint a túl dícsért Modern család. Ha van egy kis időtök, szerintem nézzetek bele. Nem fogjátok megbánni :)

the_middle_02

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here