Sweet Memories: Dirty Dancing & Forrest Gump

  3
  Oszd meg!

  Ezen a hét két évfordulót is ünnepeltünk, ezért emlékezem meg egyszerre erről a két csodás filmről. A Forrest Gump immáron 20, a Dirty Dancing pedig 25 éves lett. Csak úgy repül az idő, igaz? Mondanom sem kell, gyerekkorom meghatározó filmélményei közé tartoznak ezek a csodás alkotások, amiket mai szemmel is legalább annyira szeretek, mint anno. Sőt, talán ma már sokkal többet adnak, mint gyerekként, mert jobban átélem és megértem azokat a rejtett utalásokat, amikkel tele van ez a két alkotás. Gyerekként csak simán tetszett a tánc, de nem igazán éreztem át Baby motivációit a szabadság iránt, vagy azt miért nem jöhet össze a helyes pasival. Most már totál egyértelmű, és ahhoz, hogy minden rejtett utalást megértsek, csupán fel kell nőnöm, tapasztalatokat szereznem és úgymond élnem, hogy kezdjem kapisgálni miről szól az élet.

  dirty-dancing-forrest-gump

  Persze mondanom sem kell, a Dirty Dancingből akkor is az a kedvenc pillanatom, amit a végén lenyomják azt az őrületes táncot, és Baby leküzdi a félelmeit is beugrik a pasi karjaiba. Annyira ikonikus az a jelenet. A dalokat is oltárira csípem a filmből, meg úgy az egészet, ahogy van. Ami a Forrest Gumpot illeti, ott sok mindenre csak nemrég jöttem rá, amikor három éve újranéztem Tom Hanks filmjét. Annyira zseniális a történet, Hanks pedig teljesen megérdemelte a főszerepért az Oscar díjat. Akit még nagyon szerettem, az Sally Field. Még mindig odavagyok azért a színésznőért, egyszerűen zseniális ő is.

  Tudom, ettől hosszabb Sweet Memories posztokhoz szoktatok, de most valahogy úgy érzem nem tudom szavakba önteni azt, amit gondolok erről a két filmről. Majd valamikor újranézem (sokadjára) mindkettőt, és kapnak egy-egy külön Filmkritikát. Addig is ünnepeljünk, nosztalgiázzunk, és ennek elősegítésére hoztam nektek egy cikkajánlót a két film kapcsán. Íme:

  SZÓLJ HOZZÁ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here