Ha a könyvek a közösségi média tagjai lennének…

  4
  Oszd meg!

  vertestverekA minap Kevin készített egy videót, amiben egyes könyvek által kapott élményt, a közösségi média eszközeivel szemléltette. A listát a külföldön népszerű The Social Media Book Tag ihlette. Nagyon megtetszett az ötlet, ezért úgy döntöttem megvalósítom én is, csak írásban.

  TWITTER: Melyik a legrövidebb kedvenc könyved?

  Több is van, mivel nagyon szeretem a kisregényeket. Leginkább azért, mert pont a hosszuk miatt, néha pörgősebbek és ütősebbek, mint egy hosszabb regény. Persze, hátulütője az, hogy kevesebb időnk marad emiatt elmerülni az adott világban. Kedvencnek azt hiszem Mikaël OllivierVértestvérek” c. művét mondanám. Nagy benyomást tett rám a sztori, és annyira pörgős, izgalmas volt, hogy kábé együltő helyemben ki is olvastam.

  FACEBOOK: Egy könyv, amit mindenki rád akart tukmálni

  Sok ilyen van :) Igyekszem aktív lenni Facebookon, az ismerőseim közt pedig rengetegen vannak azok, akik ugyanolyan könyvmolyok, mint én. Sőt, sokkalta inkább azok :) John Greentől a „Csillagainkban a hiba” is azért került fel a látószögembe, mert annyit dícsérték különféle csoportokban. Ilyen volt még a „Vámpírakadémia” is. Nemrég a Gayle Forman-féle „Ha Maradnék” volt az, amit emiatt vettem fel az olvasólistámra. És igen, jól látjátok, ha valamiből film is készül, úgy az én radarom is kiszúrja. A legtöbb megfilmesített könyv érdekel, jó dolog aztán összevetni a filmmel, és azon agyalni, mennyire vált be a fantáziám :)

  szent joganna gimi

  TUMBLR: Egy könyv, amit azelőtt olvastál el, hogy „menő lett”

  A válasz egyértelműen a „A Szent Johanna gimi”. Az egyik legjobb barátom egy könyvesboltban dolgozott, és egyből feltűnt neki az SZJG a szép borítói miatt. Végül elolvasta, aztán annyit duruzsolt róla a fülembe, hogy kíváncsi lettem én is. Az első kötet anno a Könyvfesztiválra jelent meg, én meg már májusban olvastam is. Az elsők között voltam, akik kritikát írtak a könyvről, mert úgy igazából a harmadik kötetet követően vált úgy igazán népszerűvé és menővé a Szent Johanna gimi. Én pedig elmondhatom azt, hogy már akkor is olvastam, amikor még kevesen ismerték. Ó, és az egyik kritikából kiragadott véleményem felkerült az egyik kötetre, azt hiszem a négyesre. Nagy volt a meglepetés, amikor a Ciceró Kiadó vezetője, Till Katalin rám írt, és megkérdezte kirakhatják-e.

  MYSPACE Egy könyv, amire nem emlékszel, hogy tetszett-e vagy sem

  Ezt a kérdést azt hiszem passzolom, már Kevin videójában sem volt igazán világos, hogy mire is akar kilyukadni ez a dolog. Bár lehet, én értelmezem félre, de magamat ismerve, pontosan tudom, melyik könyv tetszett, és melyik nem. Ha pedig netán eltévelyednék, itt a listám az értékelésekről :)

  parvalaszto-1-2-3

  YOUTUBE: Egy könyv, amit remélsz, hogy meg fognak filmesíteni

  Egyértelműen Kiera Cass „Párválasztó” trilógiája az, amit nagyon remélek, hogy egyszer filmként is viszont láthatom. Párszor leírtam már mennyire szerelmes vagyok ebbe a könyvsorozatba. Imádnám, ha a moziban is megnézhetném, mert jobban passzol filmnek, mint tévésorozatnak.

  INSTAGRAM: Egy könyv, aminek a borítója annyira megtetszett, hogy meg is osztottad instagramon

  Nemrégóta használok Instagramot, de már több borítót is megosztottam. Első ízben például pár Vörös Pöttyöst.

  GOODREADS: Egy könyv, amit mindenkinek ajánlanál

  Az „Oh, boy!”. Hatalmas élmény volt az olvasása. Megríkatott, megnevetett és olyan sokszor elgondolkodtatott. Nagyon remélem, hogy sokan elolvassátok majd ezt a könyvet, mert annyira megérdemelné.

  SZÓLJ HOZZÁ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here