Főoldal Kritika és Értékelés Epizódkritika Teen Wolf: Elkezdődött a negyedik évad

Teen Wolf: Elkezdődött a negyedik évad

7
Oszd meg!

Elkezdődött a Teen Wolf negyedik évada. Múlt héten adtam magamnak egy kis haladékot abban a reményben, hogy hátha a második rész jobb lesz, mint az évadnyitó. A fene ír szívesen lehúzó kritikát egy olyan sorozatról, amit egykor tökéletesnek tartott. Persze, azok az idők már elmúltak. Olyan szomorú ez folyamat. Számomra legalábbis az. Arra gondolok itt, amikor van egy sorozat, ami eléri a tökéletességet. Izgalmas, szerethető és élvezetes részeket produkál. Aztán, egyszercsak jön a törés, és önismétlővé válik, vagy ami talán még rosszabb, belesüpped az unalom tengerébe. Ez történt az utóbbi években a Vámpírnaplók, Glee és a Pretty Little Liars íróival is, akik valahogy nem tudták megismételni azt a profizmust, amit az első-második évadban produkáltak. Habár némi fáziskieséssel, de úgy érzem a Teen Wolf is csatlakozott ehhez a listához. Olyan szomorú látni, amikor valami nagyon jóból, hirtelen valami közepes lesz. Talán ezt érzi egy drogos is. A szer első alkalmakkor a mennybe repíti, aztán az összes belövéssel azt az élményt keresi, amit legelőször átélt. Csak az én drogom nem a hernyó, hanem a sorozatok, amik egykor tökéletesek voltak.

teen-wolf-01

No de írok valamit a negyedik évad kezdéséről is. Előízben annyit, hogy én tipikusan az a néző vagyok, aki nem jegyzi meg azt, hogy miért fontos, ha valakinek kék vagy piros a szeme vérfarkasként, meg az ilyen apró nüanszok számomra felejtős információk. Persze az írók ezt másként gondolják, így mese nincs, állandóan megszívom, és talán pont ezért is veszít az értékéből a szememben a show. Elvárják, hogy mindenre emlékezzek, és ahelyett, hogy közölnék miért olyan rohadt fontos a kék szem, inkább utalgatnak rá, és arra várnak, hogy beinduljon a memóriám. Bocsika, sok a sorozat, sok a könyv, az apróságokra kevésbé emlékszem, van ez így. Az első két rész pedig úgy érzem inkább készült a fanatikus(abb) rajongóknak, mint az olyan átlagnézőnek, mint jómagam. Így persze jó pár slusszpoén kimaradt, amire pedig igazán szükségem lett volna, hogy jobban élvezzem a felütést. A mexikói kirándulást viszont csíptem, és szeretettel várom vissza a vadász családot is. Jófej volt az a badass nagyi :)

teen-wolf-02

Mielőtt elkezdtem volna írni a kritikát visszaolvastam, hogy mit írtam az eddigi évadkezdésekről. Rájöttem, csak magamat tudnám ismételni. Mivel? Hát azzal, amivel az írók is. Szokás szerint zajlik az évad eleji építkezés, bemutatkoznak a főgonosz, elpáholják Scott falkáját, hogy aztán majd Scott elég tökös legyen, és saját maga verje szét azt, akit kell. Nem érzem azt, hogy bármi új is lenne a nap alatt. Ki tudja, talán nincs is. Annyi mindenesetre pozitívum, hogy legalább nem új főgonoszt hoztak, hanem egy régen látott karakter tért vissza. Mindig is kedveltem Kate-et, dilis a csaj, gonosznak pedig kiváló. Főgonosznak meg aztán még jobb lesz, bár, jó lenne, ha kiderülne mit is akar pontosan. Ez a terv Derek megfiatalítására például egész jó volt, és gondolom a második rész végi cliffhanger sok mindent megmagyaráz majd. Az új természetfeletti alakok feltűnése viszont nem menő. Foglalkozzunk már inkább a banshee dologgal, szeretnék minél többet megtudni Lydia képességeiről. Bár, ez már azóta így van, hogy az írók egyáltalán kitalálták a dolgot, de még mindig csesznek válaszokkal előrukkolni.

teen-wolf-03

Szerencsére egy dolog kárpótolt: a karakterek és a humor. Nagyon bejön például a Stiles – Malia szál. Sőt, Maliát egyenesen imádom. A többiek is azt hozzák, amit megszoktam, megszerettem tőlük, így legalább ebben nincs csalódás. Mivel In Medias Res kezdtünk megint, várom már, hogy kiderüljön, hogy áll Scott az apjával, mizujs Allison apjával, és Lydia most éppen kivel fog összejönni. Remélem a Stiles – Lydia – Malia szerelmi háromszöget hanyagolják. Legalább itt ne legyen olyan. Ja, és tökre örülök annak, hogy Arden Cho maradt, nagyon szimpi, remélem összejön végre Scotttal. A humor pedig továbbra is zseniális. Amikor a seriff előjött az időutazással, hát ott sírva röhögtem. És szerencsére nem csak ez volt az egyetlen jól eltalált poén. Egy dolgot viszont sajnálok. Tudom, már ősz van a sorozatban, Allison meg ugye a nyár elején halt meg (asszem), de azért örülnék, ha valaki még gyászolná. Ha másként nem is, de legalább egy utalással megemlékezhetnénk róla. Mert sokakkal ellentétben nekem nagyon hiányzott ebben a két részben.

Értékelés: 5/10
Számomra perpillanat a középszert képviseli a Teen Wolf. Innen szép fejlődni, és bízom abban, hogy meg is teszi. Mert még mindig hiszem, hogy lehet jobb, és talán azért is, mert örök optimistának tartom magam.

teen-wolf-04

2911 <- Az összes oldalletöltés 1 <- A mai adatok

7 Hozzászólások

 1. Lesz ez jobb is. Szerintem, Bízom benne. Elvileg idén Lydia Banshee énje jobban kiforr és sok mindent megtudunk majd róla , legalábbis ezt ígérik. Remélem betartják mert én is alig várom, hogy megtudjam hogyan is működik ez nála és mire képes még.
  Stalia fan lettem , nagyon tetszik, ahogy egymással bánnak, Malia próbál emberi lenni de nehezen megy neki. Spoiler: a 2. részben amikor Stiles beszél az estékről Scottnak, az valami isteni. Szerintem jobban illik Stiles-hoz , mint Lydia. Lydia volt az első szerelem, de remélem Malia mellett marad, viszont szerintem sajnos sor kerül egy szerelmi háromszögre.

 2. A szemeknél nálam annyira maradt meg, hogy ha egy vérfarkas megöl valakit akkor lesz kék a szeme. Azért volt az h azt mondta Peter hogy “after Paige” .Meg még annyit tudok h Scottnak mivel ő igaz alfa különleges a szeme ;) remélem tudtam segíteni. Jah és a vadász mami nekem is szimpi ahogy Malia is és nekem is nagyon hiányzik Alison

  • Scott szeme vörös, mint minden más alfának. Semmi különleges nincs a szemében. Maga az a különleges, hogy nem gyilkolással szerezte az erejét, mint Peter, aki megölte Laurát vagy Derek, amikor megölte Petert az első évad végén. Kis kiegészítés a kék szemhez: Pontosan akkor lesz kék a szemük, ha egy ártatlant ölnek meg.

 3. ha egy ártatlant öl meg valaki,akkor lesz kék a szeme.. ezért kék malia-nak is a szeme,mert megölte a családját.. a bétáknak simán sárga a szemük,az alfáknak piros. az érdekesség,hogy az alfasághoz ugye meg kell ölni egy alfát,scott pedig magától lett az, ami “100 évben ha egszer megesik” vagy valami ilyesmi volt a szöveg:D szóval különleges:)
  nekem nem hiányzik alison,meg a sírás sem utánna. de szerintem érezhető volt a többieken,hogy már nincs köztük.. hiszen scott nem nyitott cho felé annyira,lett volna rá lehetőség,hogy barátnőjének nevezze a 2ik részben,de nem tette,mert azért még nem kész egy friss kapcsolatra allison miatt. meg az a nagy csönd a kocsiban,amikor kate-ről volt szó… látszott,hogy fáj mindenkinek megemlíteni allisont. szóval nem volt számomra ez olyan gyors továbblépés.

  • Hm, ebben is van valami. Apró, elejtett utalásnak is fel lehet fogni, amit írtál. Csak ez is olyan dolog, ami valakinek feltűnik (mint neked), másnak meg nem (mint nekem).

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here