Főoldal Érdekességek Interjú Magyar Könyves Vloggerek: Attila és Kevin

Magyar Könyves Vloggerek: Attila és Kevin

11
Oszd meg!

Beülni egy webkamera elé, és elmondani az őszinte véleményed bármiről – sokkal nehezebb, mint klaviatúrát ragadni, mint ahogyan én teszem. Éppen ezért is csodálom a vloggereket. A napokban tűnt fel két fiatal srác, Attila és Kevin, akik könyvekről vlogolnak. Az első adások ugyan nem voltak a legprofibbak, a hanghatásoktól néhol érthetetlen volt a mondandó, és volt, ahol kevésbé néztek utána a tárgynak (lásd borítós lista), de. Valahol el kell kezdeni, a srácoknak pedig igazán nincs miért szégyenkezniük. Ezért is készítettem velük ezt a rövid interjút. Ismerjétek meg őket, és iratkozzatok fel a Youtube csatornáikra, ha kíváncsiak vagytok milyen könyves videókkal rukkolnak elő legközelebb.

– Miért pont könyvekkel foglalkozó vloggerek lettetek?

Attila: Rengeteget olvasok. De tényleg, rengeteget. Ha megyek valahova, mindig viszek magammal könyvet vagy a Kindlemet. Hogy tud egyáltalán valaki ezek nélkül elmozdulni valahova?! Olvasok a mozgólépcsőn, a vonaton, az előadásokon, néha a beszélgetések közben is. Ha elmegyek egy könyvesbolt mellett, MUSZÁJ vennem valamit, olyan alkalom még nem nagyon volt, hogy üres kézzel jöttem haza – az itthoniak bánatára. Így összekötöm a kellemest a hasznossal, látjátok, milyen logikus gondolkodásom van? Manapság az emberek, olyan keveset olvasnak. A célom ezen változtatni.

attila-kevin

Kevin: Azt hiszem, az önkifejezés legkorszerűbb módja, talán a vlogolás, és mivel nekem az olvasás az a tevékenység, ami a legtöbb időm lefoglalja, nem volt kérdés, hogy ha valaha vlogot indítok, miről fog szólni. Akik a környezetemben élnek, már mind „megtértek” haha, nincs olyan a baráti körömben, akire legalább egy könyvet ne tukmáltam volna. Szeretném ezt nagyobb közönséghez eljuttatni.

– Figyelitek a külföldi könyves vloggereket? Vagy akár a hazaiakat. Akad kedvenc, olyan, akiktől el lehet lesni egy-két trükköt?

Attila: PolandbananaBOOKS és Katystic a legjobbak. Magyarról nem igazán tudok.

Kevin: Igen PolandbananasBOOKS egyértelműen a legjobb, de szerintem Ariel Bissett videói legalább annyira jól felépítettek és értelmesek mint az előbb említett Christine-é. A magyarokból hiányzik a lelkesedés, egyelőre nem találtam olyan vlogot amit szívesen követnék.

– Meséljetek, mi zajlik a kulisszák mögött? Mennyi idő a felkészülés, egy videó teljes elkészítése? Milyen programot használtok?

Attila: Mivel még nagyon az elején vagyunk, körülbelül lubickolunk a témákban. Miután készen van a vázlat, a forgatási terület rendbetétele, kezdődik a felvétel. Ez nálam olyan egy óra körül van, ha egybe veszem fel az egész videót. Tegyük hozzá, hogy nálam a szerkesztés /iMoviet használok/ az ezerszer nehezebb rész, eszméletlenül béna vagyok. Csak, hogy felhozzam az egyik számítástechnika gyakorlatos aranyköpésemet:

  • Tanár: Mindenki lépjen be az Accessbe!
  • Én: Tanár Úr! Rosszul mondta, az Excel.
  • Tanár: Nem Attila, van Access is.
  • Én: Micsoda?!?!?!?

Kevin: Óóó Ati említ itt forgatási területet meg ilyesmit, és még úgy csinál mint valami laikus. :D Egyébként tényleg laikusok vagyunk, elvégre nem támogat – egyelőre haha – produkciós iroda, mindent mi próbálgatunk, azt hiszem a videóim jól tükrözik, a legelső videóm, ha lenne türelmem és megérdemelné a téma, újravenném, de letörölni semmiképp nem fogom. Ez ilyen lett, így indultam és : „Egy olyan hullámvasúton ülök, amely csak felfelé megy.” … Olvasás közben firkantok pár jegyzetet, aztán átgondolom az egészet, igyekszem több szempontból is megközelíteni a témát vagy könyvet. Aztán szerencsétlenkedés a megfelelő fényért, meg jó kivonni a kutyaugatást és meccszajt. ÉN felváltva használok iMovie-t és Sony Vegast.

– Mindketten iskolába jártok még, így felmerül a kérdés: a könyves vloggerkedés csak egy nyári kikapcsolódás, vagy komolyabb terveitek vannak vele?

Attila: Én már fősulira járok, jóval szellősebb az órarendem, mint gimnáziumban volt, szóval, ha lesznek érdeklődök a videókra, én szívesen csinálom őket. Az olvasást, pedig amúgy sem hagynám abba. Soha.

Kevin: Én egyelőre gimnáziumban tanulok, viszont a könyves blogommal is nagyon sokat foglalkoztam évközben is, talán a vlogom felváltja. És mivel az a veszély nem áll fenn, hogy abbahagyom az olvasást, és az sem, hogy elmegy a kedvem a vlogolástól, ezért iskolaidőben is igyekszem legalább heti egy videóval készülni.

– Végezetül: mit olvastok éppen, és mi az, amit legközelebb fogtok?

Attila: Most fogom befejezni a Prodigy – Született tehetséget, a Csillagainkban a hiba és a Hopeless – Reménytelen még verekednek egymással, hogy ki legyen a következő. A Hopeless a valószínűbb, ebből lesz „booktalk” is hamarosan, de előbb a „Szex a könyvekben?!” videómra koncentrálok.

Kevin: Húsz perccel ezelőtt olvastam ki Az Igazit Kiera Casstől, és ha befejeztem a Rebel Belle-t Rachelle Hawkins-tól, akkor vagy a Prodigy – Született tehetség következik, vagy az Elakadó lélegzet.

– Köszönöm a beszélgetést. További sok sikert a videóitokhoz!

7248 <- Az összes oldalletöltés 5 <- A mai adatok

11 Hozzászólások

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here