Főoldal Oldal Blog 100+ Blogturné – Kérdezz & Felelek

100+ Blogturné – Kérdezz & Felelek

3
Oszd meg!

btk100

Úgy gondoltuk, egy rendhagyó blogturnéval ünnepeljük meg, hogy kerek 100 könyv szerepelt már a Blogturné Klub repertoárján. Gyakran jönnek kérdések tőletek, olvasóktól a turnék háttérmunkáival kapcsolatban. Összeírtunk néhány kérdést, amikre válaszolva képet kaphattok, hogyan is áll össze egy blogturné, mi a tagok személyes véleménye egy-egy témában, mik voltak az emlékezetes pillanatok az első 100 könyvvel kapcsolatban. Ezen a turnén sem vesz részt mindenki közülünk, inkább csak a legjátékosabb kedvűek. Fogadjátok szeretettel ezt a különleges turnét, utána pedig következhet az újabb 100 remek könyv!

100+ BLOGTURNÉ – KÉRDEZZ & FELELEK

1. Melyik könyv tetszett a legjobban a 100 turnés regényből? Vagy melyik 3?

Legszívesebben az Oh, Boy-t mondanám, de az a 101. turné, így az nem játszik. Pedig az a legjobb könyv, amit a turné alatt valaha olvastam. Az első 100-ban is akadtak ám három kedvencem. Azt hiszem a döntésem nem is szorul magyarázatra, klikk a linkekre és láthatjátok milyen pozitívan vélekedtem ezekről a könyvekről.

2. Ki volt a legszexibb karakter a 100 történetből? Képpel kell illusztrálni!!

Ezen egy pillanatig sem kellett gondolkodnom. Max, a Lola és a szomszéd srácból. Igazi rosszfiú, ami kinek ne jönne be? Ráadásul zenész, dalszövegíró, ami már alapból szexivé teszi. Amitől viszont a legszexibb lett egyértelműen az, ahogy jobb ember akart lenni Lola miatt. Képes volt változtatni önmagán a szerelem miatt. Annyira sajnálom még mindig, hogy Lola nem értékelte a srácot.

max-lola-es-a-szomszed-srac

3. Változtak a blogolási szokásaid a Blogturné Klub miatt?

Nem. Eddig is ugyanolyan komolyan vettem a könyvkritikák megírását, akárcsak a blogot. Nem érzem, hogy másként állnék hozzá a könyvekhez csak a BTK miatt. A negatívumot is ugyanúgy leírom, mintha nem BTK-könyv lenne. Sőt, igazából számomra nincs is különbség saját példány, recenziós könyv vagy BTK között. Ugyanúgy kezelem, ugyanúgy megírom róla az őszinte véleményem – maximum nem a turné keretein belül, hanem négy héttel később.

4. Mi volt a legjobb dolog, ami a Blogturnénak köszönhetően megtörtént veled? És mi volt a legrosszabb?

A legjobb? Az, hogy elolvashattam megjelenés előtt A Párválasztó 3-at. Megőrültem volna, ha annyit kell várnom Az Igazi bolti megjelenésére. Tudnom kellett, hogy végződik a trilógia, és mi lesz Americával. Persze emellett is rengeteg jó élmény ért, a lányok által oly sokszor emlegetett vicces beszélgetések nálam is a toppon vannak. Csak annyira, menthetetlenül, őrülten szerelmes vagyok a Párválasztó-trilógiába, hogy Az Igazi vitte a prímet.

A legrosszabb kétségkívül a Visszafojtott lélegzet Blogturné volt. Én is jelentkeztem rá, de aztán rádöbbentem, olyan szörnyű a könyv, hogy képtelen vagyok olyan kritikát megfogalmazni, ami láttán a kiadó nem rohanna fejjel a falnak. Mivel a Blogturné elsősorban a könyvek reklámozása, és az olvasás népszerűsítésének a céljából jött létre, nem lett volna fair a többiekkel és a kiadóval szemben, ha egy ennyire negatív kritikáért elfogadok egy példányt a regényből, és részt veszek a turnén, ezzel felvállalva, hogy elveszem valakinek a könyvtől a kedvét. Ezért kiléptem a turnéból, de emiatt volt néhány kellemetlen beszélgetés csoporton belül. Szerencsére tisztáztuk, de a Visszafojtott lélegzet attól még sötét foltként marad meg bennem.

5. Mint kampányfőnök, melyik turné állt legközelebb a szívedhez?

Az Igazi blogturnéja. Nagyon bevetettem magam azért, hogy egyáltalán turnézni vihessük ezt a könyvet. Mivel egy trilógia harmadik része, amit már amúgy sem kell reklámozni, mert több ezren várták a megjelenést, ezért a Blogturné létjogosultsága is felmerült, mint kérdés. Szerencsére a Gabo Kiadó másként látta, és maximálisan segítettek minket, és végül egy meglepetést is kaptunk tőlük. Eredetileg ajándékkönyv nélkül lett volna a turné, de végül a Kiadó felajánlott nekünk is egy-egy példányt. (Alig várom már, hogy megkapjam és addig ölelgessem míg rá nem jövök, hogy az mennyire ciki). Szóval, Az Igazi blogturné minden szempontból közel állt hozzám. Többet megtudtam általa a BTK-társaimról, és isteni élmény volt az is, ahogyan együtt fedeztük fel ezt a varázslatos könyvet.

parvalaszto-3-btk

6. Miért jelentkeztél?

Hát, izé. Amikor zajlott a Párválasztó 2. – Az Elit Blogturné, elég féltékeny voltam a lányokra, amiért ők már olvashatják, és nekem meg várnom kell, holott annyira kíváncsi vagyok már rá. Akkor megfogadtam, ha lesz lehetőség a jelentkezésre nem fogom kihagyni. Meg különben is, szerettem volna részt venni a turnékban, magam is kivenni a részem az olvasás és a jó könyvek népszerűsítésében.

7. Hogyan változtak az olvasási szokásaid az eltelt idő alatt?

Sokkal többet olvasok, mint eddig. A BTK-korszak előtt heti egy, maximum két könyvet olvastam el, mostanság előfordult a heti három is. Természetesen ez a sorozatok rovására ment, inkább az olvasásra koncentráltam a szabad időmet.

8. – 9. Mi a legnehezebb dolog a blogturnézásban? + Kaptál visszajelzést valamelyik posztod extra tartalmával kapcsolatban?

Ezt a két kérdést egybe veszem, mert a legnehezebb számomra a turnézásban az extrák elkészítése. Utálok szórakozni velük. Ha valami „nagyot” alkotnék, annak külön poszt dukál. Éppen ezért igyekszem mindig elodázni a dolgot és valami „tessék-lássék” extrát alkotni. Az egyedüli, amit szeretek, az a borítómustra, jó látni, hogy máshol milyen borítóval jelent meg az adott könyv. Visszajelzést amúgy még nem kaptam, de nem is nagyon volt mire :)

10. Mennyi időt vesz igénybe egy turnés poszt összeállítása? (Tartalom, képek,extrák, stb.)

A kritika megírása olyan húsz, maximum harminc perc. Az extrát (ha van) lezavarom tíz perc alatt. Képekkel ritkán szórakozom, a többi meg másolás kérdése. Általában egy óra a turnés poszt összeállítása. Van, hogy összejön negyvenöt perc alatt is, ha mellette nem chatelek Facebookon.

11. Nem könnyű együtt dolgozni 21 nővel és egy pasival. Volt valami, ami kivágta a biztosítékot?

Naná, hogy volt. Több olyan dolog is akadt, ami nem tetszett, és ami miatt felemeltem a szavam. Végül egy szavazás során beszéltük meg a dolgot. Pont ez a szép a mi közösségünkben. Nincs főnök, mindenkinek van beleszólása, ha pedig nem tudunk dűlőre jutni, valaki csinál egy szavazást, aztán betartjuk a többség akaratát. A demokrácia menő.

12. Volt olyan turné, aminél utólag megbántad, hogy jelentkeztél rá?

A Visszafojtott lélegzet, jól ki is léptem belőle.

13. Számodra mi a legjobb része a blogturnénak?

A társaságon túl az, hogy e-könyveket olvashatok, méghozzá megjelenés előtt. Jobban szeretek már Kindlen olvasni, a papírkönyvtől kiráz a hideg. Szuper dolog, hogy e-ben olvashatok a BTK miatt.

14. Hogy látod a BTK-t 5-10 év múlva?

Szerintem ugyanúgy, ahogy most van. Maximum több tagunk lesz, és a régiek kevesebb turnét vállalnak, és az újak dominálnak majd.

15. Volt-e olyan könyv, aminek a turnéján szinte minden blogger részt akart venni? Amiért majdhogynem ölre mentetek?

Húszan vagyunk, különböző ízléssel. Olyan nincs, hogy húsz blogtulajdonos ugyanazt a könyvet akarja elolvasni. (Hölgyeim, kinek a fejéből pattant ki ez az ostoba kérdés? :) )

colleen-hoover-iro

16. A 100 turnés könyv írója közül ki az, aki a legnagyobb hatást tette rád, akinek a stílusa a leginkább tetszett?

Colleen Hoover. Azóta már a Slammedet is elolvastam tőle (ahhoz is lesz Blogturné), és egyszerűen lenyűgöz az írónő játékossága. Úgy indít, mintha egy sima szerelmes könyvet tenne le az asztalra, aztán pedig huss, jön a nagy meglepetés a sztori második felében. Remélem a Könyvmolyképző Kiadó a többi írásának is bizalmat fog szavazni.

17. Ki az a bloggertársad, akit a legkevésbé ismersz?

Sokan vannak, méghozzá olyannyira, hogy a nevüket se tudnám leírni anélkül, hogy meg ne nézzem a Blogturnés közös dokumentumban. Valahogy úgy képzeljétek ezt el, mintha a Blogturné egy főiskolai óra lenne, ahová jár húsz ember. Tudod, hogy ott van a sarokban az a lány, aki ismerős, meg biccentesz is neki, de azokkal bandázol, akikkel más órákra is jársz, vagy korábban már összebarátkoztatok. A legszebb az egészben viszont az, ha teszem azt rám szakadna a plafon, és csak én szorulnék alá, mind a tizenkilencen rohannának téglákat hordani, hogy mielőbb kiszabaduljak. Mert egy csapat vagyunk, annak ellenére is, hogy nem ismerünk mindenkit úgy, ahogyan kellene.

18. A 100 turnés könyvből melyik szereplő hasonlít rád leginkább? És kinek a bőrébe bújnál legszívesebben?

Csak egy olyan szereplő volt, akivel száz százalékosan tudtam azonosulni, az pedig Bart, az Oh, boy!-ból, de ő a százezegyes turné, szóval, nem tudok kit mondani. Ami a bőrbe bújást illeti, nem tudom akarnék-e egy karakter testében élni. Mert akkor az ő világában lennék, az ő barátaival, az ő családjával. Én pedig szeretem a saját családom és ragaszkodom az én drága barátaimhoz. Szóval, köszönöm, de jó nekem a saját bőröm is, akármennyire is utálom néha :)

19. Ebből a 100 könyvből, amit olvastál, azok közül melyik karaktert gyűlölted a leginkább? (Még ha az értékelésed pozitív is. A tartalom és a karakter nem mindig függ össze.)

Emmát a Visszafojtott lélegzetből. Az a lány egy démon, egy pokoli perszóna aki mindenki életét csak tönkrevágja. Végtelenül önző teremtés, aki még akkor is saját magával van elfoglalva, amikor a fiú, akibe elvileg szerelmes a kórházban van. Emma a lehető legrosszabb fajta karakter, a Bántalmazott Mary Sue-típustól nincs is idegölőbb és megosztóbb könyves karakter. Mivel bántalmazzák, és verik, érthetőnek kellene lennie a viselkedésének, és alapvetően sajnálja is az ember, de eljön az a pont, amikor felülkerekedik az önzőség.

emma-visszafojtott-lelegzet

20. Műfajt tekintve elég sokrétűek az olvasmányok a BTK-n belül. Mi az a műfaj, amit a leginkább kedvelsz? Azon belül mi alapján szelektálod a könyveket – mi alapján választod ki, mi az, amit olvasol és mi az, amit nem?

Passz. Erre korábban azt mondtam volna, hogy a disztópia és a young adult, de azóta elolvastam pár tök jó new adult könyvet is. Rájöttem tehát, hogy nem a műfaj számít, hanem a történet.

21. Ki az a bloggertársad, akivel a legszívesebben találkoznál személyesen – azok közül, akikkel eddig még ez nem történt meg?

Fummie az egyetlen, akivel már találkoztam, vele is csak azért, mert osztálytársak voltunk :) A többiekkel még nem sikerült összefutnom, pedig már nagyon szeretnék. Nehéz kiemelni egy nevet, de mese nincs, Loki kiütéssel győzött, mert azt ígérte hoz nekem sütit :). (Deszy pedig nem akarja cipelni a sajttortát, pedig nem kellene sokáig magánál tartania… :) )

22. Mennyi blogturnén vettél már részt?

Összesen 22 blogturné részese voltam, mióta idén csatlakoztam a klubhoz. 8 olyan könyvet is elolvastam, amikkel turnéztak a többiek, még mielőtt csatlakoztam volna egyetlen pasiként hozzájuk. Ezek azok: Színjáték, A sötétség varázsa, Ónix, Touch – Érintés, Az Elit, Majd újra lesz nyár, Elakadó lélegzet, Visszafojtott lélegzet.

NYEREMÉNYJÁTÉK

Természetesen most sem hagyunk titeket nyerési lehetőség nélkül. Ezúttal öt könyvet nyerhettek meg. Nincs is más dolgotok, mint az alábbi Raffle dobozban belájkolni a Blogturné Klub oldalát.

a Rafflecopter giveaway

A 100+ BLOGTURNÉ TOVÁBBI RÉSZTVEVŐI
2707 <- Az összes oldalletöltés 1 <- A mai adatok

3 Hozzászólások

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here