Főoldal Érdekességek Cikksorozatok Cikkajánló: Kritikák, hírek & érdekességek #01

Cikkajánló: Kritikák, hírek & érdekességek #01

2
Oszd meg!

Nevezhetjük “munkahelyi kötelességnek” is azt, hogy rengeteg cikket elolvasok. Egyrészt tájékozódom, másfelől pedig keresgélek is, hogy miről lenne érdemes írni nektek. Úgy gondoltam hozzunk össze mindent, ezért hetente egyszer, jellemzően péntekenként jelentkezem egy Cikkajánlóval, ahová azokat a híreket, érdekességeket linkelem, amik szerintem a ti érdeklődéseteket is felkelthetik. Jó olvasgatást.

– Mostanság egyre kevesebb filmet nézek, de attól függetlenül a filmkritikákra kíváncsi vagyok. Újabban a mozi24 kritikáira szoktam rá. Most az Yves Saint Laurent-ről írtak, ami engem is érdekelt, de ezek után már kevésbé. A másik az új Transformers film, de hát, az aztán végképp nem az én terepem. Tájékozódni attól még jó :)

– Hitted volna, hogy egy rakat rejtett utalás van a Disney mesefilmjeiben? Itt egy válogatás róluk, engem nagyon meglepett.

– Az a típus vagyok, aki mindig ledöbben azon, hogy egyes sztárok mennyivel fiatalabban festenek napjainkban, mint tíz-húsz évvel ezelőtt. Itt egy válogatás, a képeket nézegetve pedig kábé az állam esett le. Persze, tudom, plasztika, krémek, satöbbi, de ez akkor is szenzációs.

kortalan-sztarok

– Ritkán gondolunk arra, hogy a színészeknek mennyi kihívással kell szembenézniük a munkájuk során. Itt van például pár színész, akik majdnem belehaltak a forgatásokba. Néha érdemes elgondolkodni arra is, mi van a csillogás mögött a forgatásokon.

– Folyamatosan érkeznek a trailerek is. A Tini nindzsa teknőcök lehet az év legkínosabb filmje (amin meg sem lepődöm). Az Éhezők viadala: A kiválasztott 1. teaserje viszont brutál jól sikerült, érdemes Peeta nyakát figyelni a plusz jelentésekért. Brad Pitt háborús mozival érkezik, a Fury-t jónak tartják, engem hidegen hagy.

– A magyar színésznők közül Ónodi Eszter az egyik kedvencem. A Mozi24 készített a művésznővel egy remek interjút, amit nagy élvezettel olvastam. Sok érdekességet és kulisszatitkot elárult, érdemes átböngészni.

– Egyesek szerint nem elég szexi Jamie Dornan, aki A szürke ötven árnyalata könyvadaptáció főszerepét kapta meg. Ezzel majd külön is foglalkozok, mert természetesen nem értek egyet.

– Talán vannak olyan titkok, amiket jobb lenne nem tudni? Meglehet, de engem lenyűgöz Hollywood, és persze az is, hogy milyen trükökkel érik el, hogy valósnak tűnjön a vásznon az, ami nem az. Eme válogatásban pár trükköt le is lepleznek. Óvatosan klikkeljetek, mert oda lehet a varázslat :)

20 dolog, amit nem tudtunk a Gyűrűk uráról. A válogatást elnézve tényleg akadtak meglepetések, és persze olyan dolgok is, amikkel korábban már tisztában voltam. Akárhogy is, jó volt átböngészni az egészet.

– Úgy tudom sokan szeretitek Meryl Streep színésznőt. Itt egy remek portré róla, ami tele van érdekességekkel.

meryl_streep

– Különleges turnéra indultunk a Blogturné Klub hölgyeivel. Ennek az oka egyszerű, már kereken száz könyvet turnéztattunk, és ezt ünnepeljük. Ennek keretein belül mindenféle kérdésre válaszolunk a blogunkon. Szerény személyem július 01-én kerül sorra, addig is olvassátok el Deszy, Andie és Roni Olvas gondolatait a Blogturnékról, könyvekről no és a szexi könyves pasikról.

– Természetesen Ági sem tudott ellenállni a Párválasztó trilógiának, így a Lapozz Velem blogon mind a három részről olvashattok már értékelést. Az Igazi (5/5) + Az Elit (4/5) + A Párválasztó (5/5)

– Akármilyen susmus is történt az [origo] háza táján, attól még tuti, hogy érdekes cikkeket írnak. Most például végig elemezték, hogy a Napló milyen nézettségi lejtmenetbe ment az elmúlt évek során, és még a műsorvezetők is felszólaltak. (A Naplót én minden héten megnézem, képtelen vagyok megunni, ahogy a Házon Kívült sem). A másik érdekesség amit a napokban láttam az volt, amikor leközölték Friderikusz Sándor levelét, aki több részletet osztott meg a Tv2-től távozása kapcsán.

– Van egy olyan érzésem, hogy a telenovella rajongók ismerik és szeretik Marco Polo Televisa Hírblogját, de nem bírom ki, hogy ne ajánljak onnan két szuper cikket (a sok közül). Pár napja a Tíz legbénább Televisás főcímet mutatta meg, a szokásos vitriliolos stílusával egyetemben, és van ám egy szavazás is, ahol az elmúlt évek főműsoridős telenovelláira jöhetnek a voksok. Érdekességek is vannak ám, érdemes elolvasni a teljes cikket.

sortilegio

2 Hozzászólások

  1. Hú, ez most jól jött :) Nagyon jó ötlet, hogy egybeszeded az általad érdekesnek talált cikkeket/bejegyzéseket. Jónéhány az én érdeklődésemet is felkeltette, köszi, Tibi!!! :D

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here