Főoldal Kritika és Értékelés Epizódkritika Raising Hope: Kritika & Ajánló a sorozatról

Raising Hope: Kritika & Ajánló a sorozatról

1
Oszd meg!

raising-hope-01Idén véget ért a FOX egyik legjobb komédia sorozata, a Raising Hope. Annyira a szívemhez nőtt, nagyon fog hiányozni ősszel. Eme kritikámban már összefoglaltam, hogy miért is tartom napjaink legjobb komédia sorozatának. Vagyis, tartottam, mert ahogy az sejthető volt, az eredeti kreátor, Greg Garcia távozása után gyengébbre sikerült a záró évad, mint az eddigiek. Talán ez, és a péntekre való költöztetés is járult ahhoz, hogy a sorozat megkapja a kaszát. Végül is, a lezárás aranyos volt és szerettem, és azért akadtak jó részei is a negyedik évadnak. Most is megvolt a feelgood hangulat, a szakadós poénok, csak talán kevesebb mennyiségben, mint eddig. Mindettől függetlenül tényleg hiányozni fog a Raising Hope. De nagyon. Igazából ehhez többet nem is nagyon tudnék hozzáfűzni a záró szezonhoz, úgyhogy inkább csak írnék öt okot, ami miatt szerintem érdemes esélyt adnotok a sorozatnak, egy esetleges nyári darára.

– Beránt az alapsztori: Na jó, engem legalábbis rögtön berántott. Virginia a gimiben lett terhes, össze is házasodott Burttel, megszületett a kis Jimmy, és azóta is a nagymamával élnek, a nagyi mellesleg egy cseppet szenilis. A sorozat pedig ott kezdődik, hogy Jimmy 25 éves, találkozik egy csajjal, akivel végre lefekszik, és a nőről meg kiderül, hogy körözött bűnöző. Virginia leüti őt és átadja a zsaruknak, de van ám meglepetés is: méghozzá Hope, a kisbaba, aki a közös éjszaka gyümölcse. A kislány nevelése Jimmyre is a családjára hárul, ami nem megy zökkenőmentesen.

raising-hope-02

– A családi sorozatok kedvelői imádni fogják: Olyan sokrétű a Raising Hope, de a középpontban mindig és minden esetben a család áll. Imádnivaló az, ahogyan mindenki összefog és segíti egymást, hogy segítsék Jimmyt a kis Hope felnevelésében. Emellett pedig megvan a maguk kis élete, a Jimmy és a Sabrina szál nagyon édes, Virginia és Burt pedig olyan hülyék együtt, hogy meg kell őket zabálni. Ami pedig Hope-ot illeti, ritka tündéri egy gyermek, még akkor is, ha a későbbi évadokban nem szerepeltették túl sokat. (De amikor igen, akkor elolvadt minden néző).

– My Name is Earl-feeling: Mivel ezt a sorozatot is Greg Garcia készítette (akárcsak A nevem Earl-t), ezért elég hasonló a kettő hangulata. Persze ez nem azt jelenti, hogy szolgai másolat lenne. Csupán arra akarok itt utalni, hogy némely hangulati elem egyezik, mint a bohókás kisváros, kicsit ütődött, de szerethető mellékszereplők és a buta, jópofa, jófej főhős. Sajnálatos, hogy mindez a hangulat nem köszönt vissza Garcia új sorozatában, a The Millers-ben, de ez már más téma.

– Vicces helyzetek tömkelege: Sok olyan komédia sorozat van, ami csak a nevében komikus, de amúgy nem túl vicces. No a Raising Hope nem ilyen. A legtöbb rész sírva röhögős, igaz, a humornak az infantilisebb fajtáját alkalmazták a készítők. Legtöbbször még a karakterek is kiröhögik saját magukat. Plusz olyan jólesik egy szerethető idiótán nevetni, ugye? Én legalábbis így voltam vele.

raising-hope-03

– Jópofa vendégszereplők: A Raising Hope egyik legnagyobb érdeme az, hogy nem csak a főszereplők az érdekesek benne, hanem az egyes epizódokban feltűnő szereplők. Shelly-t például nagyon szerettem, de Frank is nagyon jó humorfaktor volt. Akadtak ám igazán nagy nevek a showban, Melanie Griffith például Sabrina szenzációs anyját alakította. Grayson Chance zabálnivaló volt fiatal Jimmyként, akárcsak Demi Lovato pasija, Wilmer Valderrama. A legjobban azért A nevem Earl-ből ismert színészek vendégalakításainak örültem.

Igazából sorolhatnék még legalább húsz indokot, de mindnek ugyanaz lenne a kicsengése: nagyon szerettem ezt a sorozatot. Sajnálom a kaszát, örültem volna, ha legalább a kultikus századik epizódot megérhetjük. Emléknek azonban tökéletes marad, abban pedig biztos vagyok, hogy pár év(tized) múlva újra fogom nézni a részeket.

1 hozzászólás

  1. Óóó, nem is tudtam, hogy vége lesz:( Nagy kedvencem volt a sorozat, az egyik legaranyosabb a palettán, bár a 4. évaddal még fel kell zárkóznom, mert ahogy egyre lassabban voltak fent a részek felirattal, elhagytam útközben, hiába néztem még egy ideig felirat nélkül:/ de már majdnem fent van az egész szinkronosan, úgyhogy csak napok kérdése a(z újabb) dara

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here