Barna Lány – A rasszizmus ellen énekel Radics Gigi

  7
  Oszd meg!

  Tegnap debütált Radics Gigi új videoklipje, ami a Barna lány c. dalához készült. Gigi most egy nagyon fontos dologra használta fel az ismertségét, a ugyanis a rasszizmusról énekel. A Barna lány tulajdonképpen róla szól, a Megasztár óta több ízben is már őt támadások a bőrszíne miatt. Ezekre Gigi sosem reagált, hát most megtette, méghozzá igencsak művészi módon. “Néha furcsán néznek rám/Miért nem az ember számít,/Ha a bőrszín éppen más/Hunyd be két szmeed,/És így talán majd érzed” – énekli a “Barna lány”.

  radics-gigi-barna-lany-01

  A videoklipben Gigi meglehetősen ártatlanra vette a figurát, és ugyanazt a megoldást választotta, mint az Úgy fáj videójában: ezúttal is egy táncos szolgáltatja a látnivalót, miközben Gigi csodálatosan énekel. Jó volt ez így együtt nézni, plusz sokat dobott hozzá az üzenet, amit a dal sugall. De, bármennyire is értékes legyen az üzenet, nekem valahogy nem jön be a dallamvilág, és valahogy kétlem, hogy ebből nagy sláger lenne. De ne legyen igazam, mert Radics Gigi végre igazán fontos dolgokról énekel. Nem olyan szerelmi csalódásokról, amiket talán át sem élt, nem félpucér táncosok közt dűlöngélve süvíti, a kecskedalban hogy “Catch, Catch, Catch me if you can“. Most végre igazán önmagát adja, egy olyan dalban, ami igazán szól valamiről. Csak a dallamvilág lehetne egy pöppet jobb.

  Mindettől függetlenül maximálisan értékelem azt, hogy ilyen fiatalon kiáll egy ennyire fontos ügy mellett, és teszi mindezt azzal, amihez a legjobb ért: énekel. Remélem legközelebb egy jobb produkcióval nevez be A Dal-ba, mert éppen itt van már az ideje, hogy egész Európa megismerje Magyarország egyik legszebb ékkövét, azaz Radics Gigit.

  SZÓLJ HOZZÁ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here