Főoldal Érdekességek Érdekességek Barna Lány – A rasszizmus ellen énekel Radics Gigi

Barna Lány – A rasszizmus ellen énekel Radics Gigi

7
Oszd meg!

Tegnap debütált Radics Gigi új videoklipje, ami a Barna lány c. dalához készült. Gigi most egy nagyon fontos dologra használta fel az ismertségét, a ugyanis a rasszizmusról énekel. A Barna lány tulajdonképpen róla szól, a Megasztár óta több ízben is már őt támadások a bőrszíne miatt. Ezekre Gigi sosem reagált, hát most megtette, méghozzá igencsak művészi módon. “Néha furcsán néznek rám/Miért nem az ember számít,/Ha a bőrszín éppen más/Hunyd be két szmeed,/És így talán majd érzed” – énekli a “Barna lány”.

radics-gigi-barna-lany-01

A videoklipben Gigi meglehetősen ártatlanra vette a figurát, és ugyanazt a megoldást választotta, mint az Úgy fáj videójában: ezúttal is egy táncos szolgáltatja a látnivalót, miközben Gigi csodálatosan énekel. Jó volt ez így együtt nézni, plusz sokat dobott hozzá az üzenet, amit a dal sugall. De, bármennyire is értékes legyen az üzenet, nekem valahogy nem jön be a dallamvilág, és valahogy kétlem, hogy ebből nagy sláger lenne. De ne legyen igazam, mert Radics Gigi végre igazán fontos dolgokról énekel. Nem olyan szerelmi csalódásokról, amiket talán át sem élt, nem félpucér táncosok közt dűlöngélve süvíti, a kecskedalban hogy “Catch, Catch, Catch me if you can“. Most végre igazán önmagát adja, egy olyan dalban, ami igazán szól valamiről. Csak a dallamvilág lehetne egy pöppet jobb.

Mindettől függetlenül maximálisan értékelem azt, hogy ilyen fiatalon kiáll egy ennyire fontos ügy mellett, és teszi mindezt azzal, amihez a legjobb ért: énekel. Remélem legközelebb egy jobb produkcióval nevez be A Dal-ba, mert éppen itt van már az ideje, hogy egész Európa megismerje Magyarország egyik legszebb ékkövét, azaz Radics Gigit.

7 Hozzászólások

 1. Én biztosan elfogult vagyok Gigivel, de imádom a klippet és a dalt is. Nekem a dallamvilága is nagyon tetszik, szerintem mindenképpen büszke lehet Gigi a dalára. A Voices of Change után a Barna Lány a kedvenc dalom tőle és én bízom abban, hogy lesz annyira sikeres – a dal és az album is -, mint az előző kislemezek (Vadonatúj érzés, Úgy Fáj, Mire Vársz). Szerintem ezzel a dallal igen nagy ütést mért a magyar zeneipar jelentős részére… Caramel és Kállay-Saunders mellett ő az, aki leginkább képviseli a minőséget és a tehetséget.

  • Gigi tehetséges, ezt senki sem vitatja. Én is nagyon szeretem őt, csak ezt a dalát tartom az eddigiektől gyengébbnek. De ez meg már tényleg az ízlések és pofonok kategória :)
   A jó előadók közé még besorolnám Rúzsa Magdit, szerintem ő is nagyon minőségi zenét produkál.

   • Tényleg, Rúzsa Magdit nem lett volna szabad kihagynom. De ha már itt tartunk, én Hien zenéjét is szeretem és az a lány is nagy tehetség. Persze, rajtuk kívül vannak még minőségi zenét kínáló zenészek, én próbáltam a mainstreamre szűkíteni a listámat. :)
    És valóban, ami nekem tetszik, nem kell, hogy neked is feltétlenül a kedvenced legyen. :)

 2. A dal nem érdekel, de ha azt hiszi Gigi, hogy az embereknek a bőrszínnel van bajuk a cigányok esetében, akkor téved, nem kicsit.

  • Nagyon nem szeretnék az oldalon belemenni egy ilyen kérdéskörbe. Szerintem annyi az egészben a lényeg, hogy vannak rossz, gonosz, haszontalan, munkakerülő és gátlástalan emberek – van, aki barnább, van, aki sárgább, és van, aki fehérebb.

 3. Na tessék már itt is cigányoznak!
  Kedves Emma talán te a kisebbség táborát erősíted, hogy ennyire tud milyen érzés az ha azért néznek rád rossz szemmel mert cigány vagy? Mert ugye ha róluk van szó csak azt mondják “koszos,gyilkos vagy tolvaj” na és még persze sorolhatnám. Ne legyél ilyen jól tájékozott olyan témában,ami nem érint!
  Itt ez a fiatal szép és tehetséges fiatal lány,aki csak énekelni, örömöt adni szeretne az embereknek. Erre vannak olyan kedves előítélettel bíró emberek aki csak cigányozni és rossz jelzőkkel illetik bőrszíne miatt, hol ott ő senkit nem bántott.
  Minden népcsoportban van jó és rossz ember ugyan olyan arányba,csak sajnos a magyarok mindig a rosszat veszik észre és ezért mindenkit egy kalap alá vesznek.
  Pedig akkor velük is tehetnék ezt nem gondolod? Tudtad, hogy hazánkban nagyon gyakori a családon belüli erőszak? vagy,hogy a legtöbb pedofil fehér bőrű(méghozzá nagy arányban). Akkor mondjuk azt minden fehér ember pedofil és erőszakosan viselkedik a családjával. Elég nagy butaság nem?!

  Én személy szerint nem szeretem a zenéjét,de soha az életben nem jutna eszembe valakit rasszista szavakkal illetni!

  És,hogy ne csak a rossz kép legyen előttünk, néhány világ hírű cigány akit mindenki ismer:http://kecskemetiromaonk.csapata.hu/cikkek/vilag-hiru-cigany-szarmazasu-hiressegeink-9660/

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here