Főoldal Hírek Nívódíjat alapított a Könyvmolyképző Kiadó

Nívódíjat alapított a Könyvmolyképző Kiadó

0
Oszd meg!

A Könyvmolyképző Kiadó első ízben adta át a Nívódíját, melyet így elsőként az idén ötvenedik életévét ünneplő Böszörményi Gyula kaphatott meg. A kiadó szakmai vezetősége döntötte el, hogy kié lehet az első elismerés. A díjat pedig ezentúl minden évben azoknak ítélik oda, akiket a szakma és a közönség egyaránt elismer, és akik nívós művekkel rabul ejtik az olvasó szívét. Az Aranymosás Irodalmi Pályázat révén már több, mint húsz magyar szerző könyvét gondozza a kiadó.

Böszörményi Gyula nem csak az ötvenedik életévének örülhetett, hanem pont ennyi könyvet is olvashatunk tőle, ezek közül pedig huszonkettő a Könyvmolyképző Kiadó gondozásában látott napvilágot. Többek közt a Lúzer Rádió és a Rémálom sorozat köthető a nevéhez a kiadó kínálatából. Az író e-képpen vélekedik a díjról:

“Fura dolog frissen alapított nívódíjat elsőként megkapni. Kicsit olyan érzés, mint egy tervezőműhelyből épp csak kikerült, legyártott futócsuka próbapéldányába bújni. Akik később kapják, azok már egy belőtt, kényelmes lábbelit élvezhetnek, ám aki elsőként kapja, az bizony érzi: ez nem csupán elismerés, de felelősség is. Egy díj rangját nemcsak az adományozó, de nagyobb részt a díjazottak adják. Ők majdan – jó esetben – egy sokak által irigyelt és tisztelt „elit” társaságba kerülnek be. Én azonban, mint Könyvmolyképző Nívódíjas, jelenleg még kicsit magányos, ám bizakodó vagyok, s nagyon-nagyon várom az utánam jövőket. Remélem, örülni fognak a nívódíjnak, és örülni fogunk egymás társaságának.
Én mindenesetre örülök, hogy úttörő lehetek, s várom, nagyon várom, kik jönnek utánam, mert csak velük együtt válik majd valóban nívóssá, reméltté, vágyottá a Könyvmolyképző Nívódíj.”Katja Millay

Ezúton is gratulálok a mesternek, hogy megkapta ezt a díjat, és egyben a kiadó felé is szalutálok, hiszen a magyar írók elismeréséül szolgál ez a kezdeményezés, amit remek ötletnek tartok.

boszormenyi_nivodij

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here