Főoldal Hírek Nézettebb a röhejes Tények, mint a komoly Híradó

Nézettebb a röhejes Tények, mint a komoly Híradó

2
Oszd meg!

A sokat emlegetett reklámadó óta az RTL Klub Híradója sokkal aktívabban foglalkozik a politikával, és olyan oknyomozó riportokat készítenek, amik eddig a Házon Kívülbe voltak elrejtve. Eközben a Tv2 megmaradt az abnormális Tényeknél, ami persze jó alapot szolgáltat a „Last Days of Tények” Tumblr oldal működéséhez, ami a Tények legbénább riportjainak a címeit, és a legröhejesebb jelenetsorokat gyűjti össze. Igazán epikus válogatás, érdemes végiggörgetni az oldalt, de a kedvenceim ide is feltöltöttem.

tv2-tenyek-01

Ha már az RTL Híradó szóba került, a kormány is felfigyelt már a negatív hangvételre, Lázár János e-képpen nyilatkozott az ügyben: „Az RTL Klub bebizonyítja, hogy korrupt vállalkozás. Eddig miért nem voltak ilyen híradások? Ha nem kell adózni, nincs lejárató műsor, ha kell, akkor pedig Orbán Viktor édesapjával, lányával vagy barátjával, Mészáros Lőrinccel foglalkoznak.” A beszélgetés során amúgy az is felmerült, hogy az érintettek terveznek-e jogi lépéseket a Híradó miatt. „Vannak olyan dolgok, amelyek kimerítik a becsületsértés jogi kategóriáit” – nyilatkozta Lázár János.

Az [origo] csekkolta azt is, hogy az RTL Klub nézettsége nőtt-e a Híradó sávjában, a tényfeltáró, leleplező riportok hoztak-e vajon plusz nézettséget a csatornának. A válasz egy határozott nem, legalábbis ami a múlt heti adatokat illeti. Így tehát eldőlt az is, hogy a nézők nagyobb része szívesebben néz infantilis híradásokat a veszélyes fagyikról, vagy a befalazott macskákról, mint a trafikmutyiról. Mondjuk, az alábbi röhejes képeket elnézve talán nem is meglepő. Úgy tűnik vevők a nézők a humorra, pláne akkor, ha komoly köntösben találják…

A képek forrása: Last Days of Tények

5095 <- Az összes oldalletöltés 1 <- A mai adatok

2 Hozzászólások

 1. Engem igazából elszomorít.. a sok buta ember,aki savazza az rtl-t,hogy igenis fizessen-fizessen,mennyi a bevétele.. idéznék,más kommentjéből:
  nemari2014-06-19 03:06:10
  “Ez a csatorna túl sok pénzt termelt, mert sikeres. Igaz, 1997 óta építette fel a piacot, gondolom, közben befektetett egy csomó pénzt, aminek beérett az eredménye. Jó lenne látni számokban a 16 év eredményeit, és megnézni a megtérülést, illetve profitot. Mert senki ne képzelje, hogy a befektetők nem pénzt akarnak a pénzük után. Én is nyereséget akarok látni, minél előbb és minél többet, ha a pénzemet és a munkámat beleteszem valamibe (ki nem?).
  A TV2-be már bevásárolta magát a kormánypárt a pártközeli vállalkozókon keresztül, most már csak a konkurenciát kell letörni, hogy kaszálni lehessen a reklámpiacon, és persze így teljesen uralni lehet a kommunikációt is. Ha nem megy másként, mert a versenyt nem állja a többi médiaszereplő, hát csak egy törvény kell, ami tönkreteszi a legnagyobb versenytársat (és csak őt!). Ne felejtsétek el, 20 milliárd felett a reklámból származó árbevétel 40%-a az adó, nem a költségekkel csökkentett bevétel, vagyis a nyereség valamilyen része. Ez brutális sarc, gondoljatok bele.
  Hát, ez valóban nem ortodox gazdasági szabályozás: ez a törvényesített szabadrablás. Innen már csak egy lépés, hogy “minden kiszemelt vagyont elveszünk, mert az nekünk kell”.”
  És ha azok akik közlik,hogy persze adózzanak a köcsög rtl-esek.. belegondoltak abba,hogy ebből mennyi is valóban a bevétel? mert az egy dolog,hogy adóznak,de nyilván ki is kell fizetni a dolgozókat, meg minden más egyebet.. mennyi marad erre az összegre? és emögött nem egy ember áll,hanem nyilván egy cég egy vállalat.. felteszem a kérdést,hogy ki elégedett a fizetésével,hogy egy hasonló kaliberű 40%-os adót még szívesen kiperkálna? mindenkinek meg ell élnie valamiből,akik a cégek mögött vannak azoknak is. és meg is dolgoztak érte.
  Meg jönnek a hülyeségek,hogy mehet a süllyesztőbe az rtl.. mert ,hogy sok buta sorozat.. igen,kéremszépen ez a magyar valóság. ha nem nézné senki a szennyet,nem adnák ,mert nem érné meg. ezért csak a többség vehető felelőségre.
  De ha még lenne alapja,hogy igen,fizessen az rtl.. az a szomorú,hogy ahogy a hozzászólással egyet ell sajnos értenem,ez csak azért van,hogy ellehetetlenítség az rtl-t a konkurens tv2 ellenében. és szerintem igen,ez a sajtószabadságról is szól.. azon is látszik a legjobban,hogy eddig az rtl-nek sem volt érdeke ,hogy a kormány ellen menjen,pedig a mostani riportokból jól látszik,hogy lenne mire. mégis: a hallgatás sem volt elég a kormánynak. a saját adójukon azt adnak amit akarnak (lásd hiradó a tv2ön..) semmitmondó dolgok,hogy az embere azt gondolják az országnak nincs pénze.. de lenne,csak olyan helyekre folyik ahova nem kéne. szégyen ez az ország:(

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here