Főoldal Kritika és Értékelés Epizódkritika Pilotkritika: I Wanna Marry Harry

Pilotkritika: I Wanna Marry Harry

0
Oszd meg!

Pár hete kezdődött el az amerikai FOX csatornán az I Wanna Marry Harry című reality. Többször is írtam már róla az oldalon, mert a felütés miatt rögtön elkezdett érdekelni az egész. A sztori röviden annyi, hogy egy Harry Herceg-re nagyon hasonló színész, Matthew Hicks elhiteti pár amerikai lánnyal, hogy ő a brit trónörökös, és ebben a reality műsorban keres magának feleséget. Ami engem illet, ostoba lányokat vártam, hajtépést és jól megszerkesztett adásokat, ehelyett valami teljesen mást kaptam. Vagyis, az ostoba lányok maradtak, úgy vélem a későbbiek folyamán hajtépés is lesz, de az egyértelművé vált, hogy egy ilyen reality negyven percben nem működik. Egyik pillanatban még valami béna randin voltak, aztán egy huszárvágással már smárolnak, később meg jön is a kiszavazás.

shot0011

Szerencsétlen szerkesztők próbálják ugyan a végletekig fokozni a feszültséget, hogy olyan jeleneteket vágjanak be, amikben a kieső is feltűnik (így megtudva miért dobta őt ki Matt), másfelől a bent maradókat is be kell mutatni. De bármennyire is igyekeztek, kudarcot vallottak, mert negyven percben egyszerűen lehetetlen a dolog. A cél szerintem az lenne, hogy megismerjük a lányokat, legyenek kedvenceink és lépjünk túl azon, hogy ostobák és beveszik a dolgot. (Erre az ostobaságra még visszatérünk). Ehelyett azonban csak rohanunk előre, és nemhogy a lányok neveit nem jegyeztem meg, de sokakat még arcról sem tudtam beazonosítani. Így viszont elveszik az a faktor, ami a reality-ben a legjobb: drukkolni egy kedvencednek, hogy ő legyen a győztes, és ne essen ki rögtön az első adásban. Ha teszem azt húsz perccel hosszabb lenne a műsor, akkor ez a része is jobban működhetne, de így, hát sok sikert a szerkesztőknek. Emberfeletti a munkájuk. (Ami azóta már véget ért, szóval, izé)

shot0003

Sokat gondolkodtam az első két adás megtekintése után azon, hogy vajon mennyire ostobák azok a lányok. Annak lehet-e őket nevezni egyáltalán? Bedugták őket a kastélyba, ahol szolgálók lesik a kívánságaikat. Megérkezik oda egy Harry-re hasonlító alak, aki körül inas ugrál, biztonsági emberek mennek ide-oda, repülővel szállítják, elsötétített autó is előkerül. Annyira jól eltalálták ezt a részét, hogy néhol én is elgondolkodtam azon, hogy most ostobák-e azok a csajok. Vagy csak annak tűnnek? Mert akadtak olyan pontok, amikor ez egyértelmű volt. „Harry herceg, Harry Potter, leszarom” – mondta az egyik, csak az maradt ki, hogy őt csak a pénz érdekli. A körítés viszont annyira jól meg lett oldva, hogy egész hihető az, hogy ők azt hiszik, tényleg egy igazi herceg keres magának feleséget. Ebben a pontban tehát jól működik a reality, annál is inkább, mert a lányok érdekesnek tűnnek, hiába kaptunk belőlük kis adagot, ahhoz pedig kétség sem fér, hogy vannak köztük szórakoztatóak is. Mint az alkesz csaj, vagy a másik kettő, akik összevitáztak. Idővel, ha már kevesebben lesznek, talán a dráma is nagyobbat üt.

shot0005

Matthew Hicks azonban nem volt túl jó választás a főszerepre. Egyszerűen túl csendes, túl visszahúzódó ahhoz, hogy elvigye a hátán a showt. Én legalábbis hiányoltam belőle a karizmát, azt a valamit, ami oda szögezne a képernyő elé. Talán mert túl sokszor mondta, hogy ő az igaz szerelmet keresi, ami azért hülyeség, mert miért hiszi azt, hogy egy olyan lány lesz élete párja, aki végig hercegnek hitte, és még ha nem is mondja ki hangosan, de a pénze és rangja miatt is szeretett belé. Jól hangzik a tündérmese, miszerint csak az embert szeretjük nem azt, aki, de ezeknél a lányoknál őszintén kétlem, hogy így lenne. De lehet, én ítélek elhamarkodottan. Matt mentségére legyen szólva, hogy legalább jól néz ki. Nagyon. Viszont ez sem volt elegendő ahhoz, hogy a reality ne bukjon meg. Nagyon gyenge nézettséggel futott, 0.4-es demókat hozott, ami engem nagyon meglepett. A nyár egyik nagy sikerét láttam benne, mert a koncepció üt, szerintem a legtöbben felkaptuk rá a fejünket. Ha másra nem, hát a címre. Mégis bukás lett, de a FOX legalább feltolta netre a maradék részeket (összesen nyolc van). Akit érdekel itt is megtalálja, de jó pár rész nem került még fel online.

Értékelés: 6/10
Két részt néztem meg egymás után, és nem voltam elájulva, de továbbra is látom a koncepcióban rejlő lehetőségeket. A második rész végén előrevetített csajbalhé például az én érdeklődésem is felkeltette. Amint az összes rész elérhetővé válik, szerintem be is fogom darálni.

1953 <- Az összes oldalletöltés 1 <- A mai adatok

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here