Főoldal Hírek Ha maradnék: Chloë Grace Moretz mindenkit megríkat

Ha maradnék: Chloë Grace Moretz mindenkit megríkat

12
Oszd meg!

ha-maradnek-poszterAugusztusban mutatják be a mozik Amerikában a Ha maradnék c. filmet, ami Gayle Forman azonos című regényéből készült. A történet főhőse Mia, a lány, akinek megvan mindene. Szerető család, boldog párkapcsolat és a valóra vált álmok. Aztán beüt a krach, és a lány kómába kerül. Maradjon, vagy menjen?

A főszerepben a tizenhét éves Chloë Grace Moretz, aki többek között a Carrie könyvadaptációjában már bebizonyította, hogy mennyire tehetséges színésznő. “Csellózni tanulok, ami egészen elképesztő. Akárcsak R.J. Cutlerrel dolgozni. Ő annyira brilliáns rendező, aki nagyon alapos, olyan érdekes vele dolgozni. Őrület, hogy megkaphattam egy olyan szerepet, mint ez. Ez egy hatalmas film, ami nagyszerű lesz, akárcsak Gayle Forman regénye” – nyilatkozta Moretz pár héttel ezelőtt a film kapcsán. A párját a Hófehér és a vadászból ismert Jamie Blackley alakíthatja.

A filmhez már megjelent két hivatalos poszter, alább pedig egy magyar feliratos trailert is megnézhettek. Egy biztos, a könyvet mielőbb el kell olvasni, a filmre pedig nagyon kíváncsi vagyok, többek között Chloe miatt is, annyira tehetséges az a lány.

ha-maradnek-uj-poszter

ha-maradnek-borioGayle Forman – Ha maradnék
Sorozat: Első kötet – Ha maradnék | Második kötet – Hová tűntél
Kiadó: Ciceró Könyvstúdió
Megjelenés: 2012. július 30.
Online megrendelés: 15% kedvezménnyel
Fülszöveg: És te hogyan döntenél?
Képzeld el, hogy mindened megvan, amiről csak egy lány álmodhat. A szüleid jó fejek, mindig megértenek és melletted állnak. Az öcséd a legédesebb kiskölyök a világon. A város legígéretesebb rockbandájának frontemberével jársz, aki nem elég, hogy eredeti és különleges, de imád is téged. A zenei tehetséged szélesre tárta előtted a világ kapuit.
Képzeld el, hogy aznap, mikor leesik az első hó, mindezt elveszítheted.
Amikor életedben először kell komoly döntést hoznod, nem áll melletted senki, akitől segítséget remélhetnél. Élet és halál között kell választanod. Az életed soha nem lehet olyan, mint amilyennek ismerted. A halálról semmit sem tudsz.
Te mit tennél? Harcolnál vagy feladnád? Mennél vagy maradnál?

12 Hozzászólások

 1. Kedves Tibi!

  Ha már a magyar nyelvnél tartottunk a múltkor: megsirat azt jelenti, hogy gyászol
  amire te gondolsz, az megríkat
  Amúgy köszönjük a bejegyzést . :)

  • Köszönöm a tippet :) A történetet ismerve (na jó, még csak a fülszövegig jutottam), akár a “gyászol” is jó lehet, hiszen a hősnő élet és halál közt lebeg. De a megríkat tényleg kellemesebben hat, javítottam is :)

 2. Ezt nem értem, kómába kerül és “menjen vagy maradjon”? Most akkor ez hogy van? Kómában van és valami belső monológféle cucc a könyv/film?
  Amúgy majd légyszi írjál akkor is valami kritikát vagy emlékeztetőt, ha megjelenik a film, mert érdekelne, de attól tartok, addigra elfelejtkezek róla :)

  • Kritika mindenképpen lesz a könyvről, de majd igyekszem a filmre is felhívni időben a figyelmet :)
   A konkrét kérdésedre pedig nem tudom a választ, mivel még nem olvastam. Szerintem olyasmi lehet, hogy kívülről, afféle szellemként látja mi történik körülötte. Én legalábbis ezt tippelem, de nemsokára pontosabban megtudom. Legkésőbb július elején már olvasom is a könyvet :)

 3. Én már olvastam a könyvet és ha csak a közelébe van annak minőségéhez a film, akkor igazán jó élmény lesz végigülni. Hihetetlen könyvélmény volt ami egy igazi érzelmi hullámvasútra ültetett fel amint kinyitottam a könyvet és elkezdtem olvasni.
  És hogy válaszoljak Emma kérdésére: Mia gyakorlatilag egy élet és halál közötti állapotba kerül ahol a testéből kilépve lát és hall mindent de őt természetesen nem látják/hallják. Így követi a saját testét a kórházba és figyeli az eseményeket amik körülötte történnek, miközben rájön, hogy akármi is történik vele, az az ő döntése lesz.

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here