Főoldal Kritika és Értékelés Epizódkritika Sweet Memories: Öt emlékezetes sorozat epizód

Sweet Memories: Öt emlékezetes sorozat epizód

10
Oszd meg!

Azt már megszokhattuk, hogy évadzárók idejére a sorozatok mindig WTF eseményekkel jönnek elő, hogy a cliffhangerek („ütős vég”) miatt izguljuk csak végig a nyarat. A legszebb azonban az, amikor ugyanezt évad közben lépik meg, és egy random részből lesz egy olyan, ami miatt egyszerűen megőrülünk. Most öt ilyen epizódot választottam ki, igaz, kétszer csaltam, mert egy évadzáró előtti rész nyűgözött le. Kíváncsi vagyok ám a ti listátokra is.

Figyelem! A leírások spoileresek lehetnek. Óvatosan olvass, és a cím mögött sasold az epizódszámot, hogy tudd, láttad-e már az adott részt.

MIchelle_Fairley

Game of Thrones 3×09 – The Rains of Castamere

A könyveket nem olvastam (és nem is fogom), valamilyen csoda folytán pedig a spoilereket is ügyesen kikerültem, így rám teljes erővel hatott az a bizonyos esküvő. Miután azt hittem Ned Stark halálánál sokkolóbb dolog nem történhet ebben a sorozatban, gyorsan jöttek, és meg is cáfoltak, amikor az esküvő hirtelen vérengzésbe csapott át. Mondanom sem kell, nagyon ledöbbentem, noha sejthettem volna, hogy nem lesz olyan egyszerű a menet.

Robb halála nem igazán hatott meg, nem voltam elájulva a sráctól, ellenben a nejét sajnáltam, de a legjobban Catelyn Starkért fáj a szívem. Nagyon imádtam azt a nőt, amihez sokat hozzáadott Kovács Nóra tökéletes orgánuma. (Szerintem akkor is jobb szinkronnal a sorozat). Még mindig hiányzik ám Catelyn, sajnálom, hogy meg kellett halnia. De egy biztos: ezt a részt soha sem felejtjük el. Ugye?

oth-with-tired-eyees

One Tree Hill 3×16 – With Tired Eyes, Tired Minds, Tired Souls, We Slept

Bár az utolsó három évadot még mindig nem láttam (de egyszer biztos fogom), azt így is nyugodt szívvel elmondhatom, hogy az all-time kedvenc OTH részem az iskolai lövöldözős. Soha nem fogom elfelejteni azt, amikor először láttam. Még ki is írta az RTL Klub, hogy a nyugalom megzavarására alkalmas képsorok következnek, még úgy is csak legyintettem. Aztán ledöbbentem, majd eldobtam az agyamat. Azelőtt nem is nagyon láttam még iskolai lövöldözést a képernyőn, az első találkozás pedig egyenesen sokkoló volt.

Teljes mértékben sokkolt Jimmy tette, és az azt kiváltó eseménysorozatok. Ahogyan Lucas védte Peytont, amikor Brooke felfedezte, hogy nem ismeri az évfolyamtársait és ez mennyire rossz, hű, azt sose felejtem el. Ahogyan a végét sem, Keith halálát, Lucas arckifejezését. De a legmegrázóbb a pisztoly első eldördülése volt. Nagyon élveztem és borzongtam ezen a részen. Az OTH ekkor bizonyította be igazán, hogy érdemes rá odafigyelni. Méghozzá nagyon.

scandal melie

Scandal 3×07 – Everything’s Coming Up Mellie

Az igazság az, hogy a Botrány bármelyik epizódját belerakhattam volna ebbe a listába. Mese bizony nincs, napjaink egyik, hanem A legjobb sorozata kétségkívül a Scandal. Ez a rész viszont azért áll nagyon közel a szívemhez, mert az évek során nagyon megszerettem Mellie-t. Ő az, aki a legjobban árnyaltak az írók az évadok során. Mindez pedig a legjobban talán ebben a részben csúcsosodott ki.

A rész csúcspontját mindenképpen az interjú jelenti, no meg az azt követő futkosás. Hát hatalmas volt az egész, Olivia, az elnök és persze Cyrus reakciója. Mellie pedig végre bebizonyította azt, hogy vele bizony nem lehet packázni. Nem véletlenül ő Amerika első asszonya. Jövőhéten majd még bővebben is írok eme csodálatos sorozatról.

dh-lynette

Született Feleségek 3×07 – Bang

Ez is egy lövöldözős rész volt, és a Született Feleségek WTF epizódjainak az egyike. De volt még ilyen bőven, a tornádós rész is írtózatosan jó volt, és gondolkodtam is, hogy azt emeljem-e ki, vagy a Banget. De utóbbi nagyobb hatással volt rám. Ez volt az a rész, amikor Carolyn túszul ejtette az embereket az áruházban. A kedvenc pillanat pedig mindenképpen az, amikor Susan közli a nővel, hogy siessen, mert egy őrült túszokat ejt, erre Carolyn elborult fejjel közli, hogy ja, ő az, és tudja. Hát akkor dobtam egy hátast.

A rész vágóira amúgy haragszom, mert a magyar Gáti Kati többet szerepelt volna a részben, mint amúgy. A túszejtős dráma azért még így is csillagos ötös volt, nagyon sokat hozzáadott Lynette karakteréhez a későbbiek folyamán. Jesszumpepi, de hiányzik a Született Feleségek.

elena

The Vampire Diaries 2×21 – The Sun is Also Rising

Először is, emlékezzünk a Vámpírnaplók dicső napjaira, amikor még varázslatos részekkel örvendeztettek meg minket. Az egyik ilyen csodájuk volt a Vámpírnaplók eme része. Tudjátok, ez volt az, amikor Klaus feltörte a vérfarkas átkát, és megölte Jennát. Mesteri volt az egész, sokkal nagyobbat ütött, az ezt követő évadzáró. Nina Dobrev és Joseph Morgan színészi alakításaira pedig még véletlenül sem lehet panasz. Legalábbis szerintem nagyon jól odapakolták magukat mindketten.

Az epizód kivitelezése, Elijah árulása, a boszorkány halála, Bonnie kudarca és az egész, úgy ahogy van nagyon jól össze volt rakva. Bárcsak képes lenne még a Vámpírnaplók hasonló minőség produkálására, de ez a hajú már nagyon messzire elúszott. Ideje lenne elfogadni.

10 Hozzászólások

  1. A Scandal-lal teljes mértékben egyetértek. Szerintem az addigi legjobb rész. Kár, hogy a szerintem az eddigi leggyengébb Scandal-évad a 3. Szerintem mindenképpen megér egy misét a The Good Wife idei két nagyágyú epizódja a 5×05, előbbi a legjobb drámai rész, utóbbi pedig a rész végi csavar miatt üt. A Game of Thrones nálam a 4×02 az egyik legélvezetesebb haláljelenet. Nekem a vörös nász igazán nem jött be, bár lehet, hogy a spoiler miatt, de különösebben egyik szereplő halála sem hatott meg, szerintem az 1. évad 9. része ebből a szempontból jobb annál. TVD-t még mindig nem nézem, csak a spinoffot, a Született feleségek majd egy darával. Talán még a Skins 2×10. Az egyik leghangulatosabb évadzáró volt, amit láttam és nagyon vicces volt. Végtelen lenne a lista, ha a többit is elkezdeném sorolni.

    • Egy kicsit tényleg gyengébb volt a Scandal harmadik évada. De még így is magasan az egyik legjobb network tévés sorozat :)
      Alig várom már, hogy véget érjen magyarul A férjem védelmében, rögtön el is kezdem majd nézni :)

  2. Én ki nem állhatom Mellie-t.. :D
    AZ OTH még lesz ennél durvább is, ha jól emlékszem. De már rég néztem végig, :D

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here