Főoldal Kritika és Értékelés Pilot Pilotkritika: Chasing Life – Sorozat a rákos lányról

Pilotkritika: Chasing Life – Sorozat a rákos lányról

4
Oszd meg!

Ezzel a történettel már régóta barátságban állok. Anno akkor figyeltem fel rá először, amikor a mexikói eredeti, a Terminales debütált, mert az RBD zenekar egyik tagja, Alfonso Herrera volt a férfi főhős. Már akkor kíváncsi lettem erre a nem hétköznapi történetre. Nagyon örülök, hogy végül az ABC Family berendelte sorozatnak a feldolgozást, mondom ezt úgy, hogy a pilot egy kicsit csalódást okozott. Nem is tudom miért, talán túl nagy volt a magamban gerjesztett hype, vagy egyszerűen csak mást vártam. Talán én emeltem túl magasra azt a bizonyos lécet. Akárhogy is, a pilot egy cseppet nyögvenyelős volt, és nem vonzott be annyira, nem érzem azt az erős késztetést magamban, hogy én ezt folytatni akarjam. Persze, nem fogom feladni, de jó eséllyel csak ősszel teszek majd egy újabb kísérletet, ha már a teljes évad lement.

chasing-life-02

Az alapsztori amúgy zseniális, és nagyon bele tudom élni magam a hősnő szerepébe. April (Italia Ricci) egy magazin szerkesztőségében dolgozik, gyakornokból teljes állású tollforgató akar lenni. Még otthon él, a családi gondokkal nehezen küzd meg, de kitartóan araszol előre. Amikor végre randizik álmai pasijával, és megkapja a várva-várt előléptetést, akkor tudja meg, hogy leukémiás, és nagy eséllyel hamarabb fog meghalni, mint ahogyan azt szerette volna. A pilot pedig ezt a szituációt vázolta. A legnagyobb hangsúlyt a család kapta, az apuka halála után végre randizni merészkedő anyával, meg a hugicával, akitől irritálóbb karaktert ritkán látni a tévében. De tényleg, ritka idegesítő volt az a csaj. A sztori pedig arra futott ki, hogy lássuk, a családjának mennyire szüksége van Aprilre, a munkahelyén is sikert ért el, és a pasi is mennyire álompasi. Így azért nagyobbat üt a rák. Plusz volt egy béna cliffhanger a végén, amit lelőtt a trailer, meg a promóciós videók is, de én inkább mélyen hallgatok róla.

Kicsit azért elszontyolodtam, mert annyi lenne a lehetőség ebben a történetben. Nekem a családi történetekkel sincs problémám, csak itt a felütés alapjáraton elvette a kedvem. Nem nagyon hat meg az apa halála után széthulló család, a házon belüli acsarkodások a gonosznak tűnő nagybácsival, no meg az a nagyon idegesítő hugica kálváriája, akinek nem elég jó a privát magániskola, ahová járhat. Egyszerűen kevés volt az, amire építették az egészet. Egyedül April volt az, akit megkedveltem, és akinek átéreztem a helyzetét. Mert a legboldogabb szakaszába érkezhetett volna az élete, erre bumm, derült égből villámcsapásként kénytelen rádöbbenni, hogy közelebb a halál, mint azt valaha gondolta volna. Amikor pedig megpróbálta elmondani a családjának, meg a barátainak, az tényleg szívbe markoló volt. Italia Ricci is egész szimpatikus teremtés, és úgy érzem, van benne elég potenciál, hogy elvigye a hátán a sorozatot. Egyedül a mellékszereplők nem voltak elég meggyőzőek, és mivel családi drámának tervezik, ezért rájuk is kőkeményen alapoznak majd a folytatásban.

chasing-life

Értékelés: 5/10
Ez egy erős közepes, amiből még bármi lehet. Kíváncsi leszek ám, már csak írói szempontból is, hogy mire megy majd ki a játék. Mert tulajdonképpen ebből még bármi lehet, például ha a munkahelyi részt teszik előtérbe, a nyomuló gyakornoksrác pl. szimpi volt. Innentől csak az írókon múlik, és szeretném azt hinni, hogy egy ilyen fontos üzenetet rejtő sztorit képesek jól adaptálni. Bár így lenne. A pilot nézettsége amúgy nem volt túl erős, ha csökken, akkor gyors kasza lesz ez is.

3054 <- Az összes oldalletöltés 1 <- A mai adatok

4 Hozzászólások

  1. Engem is érdekel ez a sorozat majd bepróbálom.de ha téged nem fogott meg Tibikém akkor most is mint máskor nagy szeretettel ajánlom neked a sirhant műveket mint a legjobb halállal és annak elfogadásával foglalkozó sorozatot!! :)

    • Valamikor biztos meglesz az is. Az Internátus megtekintésére is éveket vártam, aztán életem egyik legjobb darája lett :)

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here