Főoldal Hírek Online a Delírium-pilot Emma Roberts főszereplésével!

Online a Delírium-pilot Emma Roberts főszereplésével!

14
Oszd meg!

A tavalyi Upfronts legfájdalmasabb híre volt, hogy nem kapott berendelést sorozatra a Delírium pilot. Azóta a FOX vélhetően meg is bánta a döntését, hiszen a Sleepy Hollow kivételével az összes drámája megbukott, a Delírium pedig akár sikeres is lehetett volna. A be nem rendelt pilotok ritkán kerülnek nagyközönség elé, most azonban szerencsénk van: június 20-án a Hulu korlátozott ideig elérhetővé teszi azt, így megnézhetjük mi is, mire mondott nemet anno a FOX.

delirium-cast-01

Ne feledjük, csupán egyetlen rész készült a történetből, amit annak idején én is nagyon vártam, és amiről több cikk is íródott a Media Addictra. (cikk #1 + #2 + #3) A főszerepben Emma Roberts, Darren Kagasoff (The Secret Life of the American Teenager) és Gregg Sulkin (Faking It), a történet pedig egy olyan világban játszódik, ahol szó szerint tilos a szerelem. Ez is egy könyvfeldolgozás, méghozzá Lauren Oliver hazánkban is megjelent Delírium c. regényén alapul.

delirium-cast-02

Az első rész tehát már jövőhéten elérhető lesz, no de készülhet-e több is? A Hulunak vannak saját sorozatai, így ha jó lesz a fogadtatása a pilotnak, akkor semmi sem elképzelhetetlen. Ami a főhősöket illeti, Kagasoff ráér, Emma Roberts sem szerepel elviekben sorozatban, bár, esélyes arra, hogy visszatérjen az American Horror Story negyedik évadára is. Gregg Sulkin ugye a Faking It-ben szerepel, de a második évad csak tíz részes berendelést kapott, így az sem rabolja el sok idejét. Tehát, ha a pilot sikeres lesz, ha a stúdió és a Hulu akarja folytatni, ha sikerül megegyezni a színészekkel, ha találnak alkalmas időpontot amikor mindenki ráér, akkor akár sorozat is lehet a Delíriumból. De minden a pilot fogadtatásán múlik. Egy tuti, én biztos meg fogom nézni.

deliriumLauren Oliver – Delírium
Kiadó: Ciceró Könyvstúdió
Megjelenés: 2011. december 02.
Online megrendelés: Most 15% kedvezménnyel
Fülszöveg:Kilencvenöt nap, és védett leszek. Nem tudom, fájni fog-e a kúra. Túl akarok lenni rajta. Nehéz türelmesnek maradnom. Nehéz nem félni, amíg nem vagyok biztonságban, habár a delírium eddig még elkerült. Mégis aggódom. Állítólag a régi időkben az emberek megőrültek a szerelemtől. Ez a legelvetemültebb gyilkos a világon: akkor is végez az áldozattal, ha megérinti, és akkor is, ha nem.
A jövő társadalmában a szerelem a legsúlyosabb és legveszélyesebb betegségnek minősül, ezért tizennyolc éves korban mindenkit megoperálnak, és kiirtják az agyából a szerelmet. A cselekmény kezdetén Lenának már csak két hónapja van a műtétig, amelyet szorongással vegyes örömmel vár a boldog és nyugodt élet reményében. Ám ez az nyár egész másképpen alakul, mint remélte…
LAUREN OLIVER már első, remekbe szabott regényével lenyűgözte az olvasókat. A Mielőtt elmegyek a Publishers Weekly elragadtatott kritikájában „nyers, érzelmes, helyenként gyönyörű” könyvként szerepelt, amelynek vége „merész, ugyanakkor szívfacsaró”. Az írónő rég várt második regényével, amely egy disztópikus trilógia első kötete, ismét kivételes tehetségéről és sokoldalúságáról tesz tanúbizonyságot.

14 Hozzászólások

 1. Ez kifejezetten jó hír, engem is érdekelt volna a sorozat, de így utólag belegondolva csak volt annak valami oka, hogy nem rendelték be sorozatnak. Ha annyira jó lett volna, akkor biztos nem hagyta volna ki a csatorna ezt a lehetőséget.

  Mindenesetre én is biztos megnézem a pilotot, és meglátjuk mi nem tetszett nekik ebben. (Bár lehet, hogy a sok változtatás zavarni fog a könyvhöz képest, de majd megpróbálok normális véleményt írni róla.)

  • Anno azzal magyarázták, hogy bár a pilot jó volt, de a FOX közönségének túl fiatal. Verdikt: nagyon tinisorozat, ami a CW-n elfér, de náluk már kevésbé, mert komolyabb sorozatokkal operálnak, a tinisek meg, mint a Glee vagy anno a The O.C. megfoghatják a felnőtteket. A Delírium pedig bármennyire is jó, a tiniknek szól. Ezzel magyarázta anno a FOX elnöke.

   • Nem értem a csatorna készítőit, mert ha tényleg csak ennyi volt a magyarázat, ez elég semmitmondó. Mellesleg nem értem mit vártak, hisz a könyv is tiniknek íródott, így valószínűleg a sorozat iránt is csak a tinik fognak érdeklődni. Ennyi erővel a pilotot se kellett volna megcsinálni, mert szerintem teljesen egyértelmű lett volna anélkül is, hogy csak fiatalok fogják nézni a sorozatot.

    • Ez elég összetett kérdés. Ott van a The 100, a könyv célközönsége elsősorban a fiatalabb korosztály, míg a sorozatban mindenki, mert az írók beleépítették az űrhajón zajló politikai-felnőtt szálat is. (Utóbbi nem szerepel a regényben).

     ÉRthető volt a FOX-tól, hogy megpróbálkoztak az adaptálással, de úgy tűnik túl későn lett számukra biztos, hogy ez nem az ő terepük.

     Érdekes dolog ez amúgy, mert nagyon nem mindegy mi hol kerül képernyőre. A Reign sokkal nagyobb siker lenne az ABC-n (nőközpontú drámaként simán) vagy kábelen (sok meztelen jelenettel), a Delírium a CW-n biztos be lett volna rendelve, pláne ilyen casttal, de a FOX közönsége más. A csatornák pedig mindig próbálkoznak, hogy lefedjék a nézői akaratot. Van, hogy összejön, van, hogy nem.

     • Érdekes amit mondasz és végülis egyetértek veled. De szerintem pont a Delíriumnál nyilvánvaló teljesen, hogy ez csak a fiatalabb korosztálynak lehet vonzó. Hiszen a szerelemről szól, hogy a szerelem egy betegség, Vagyis tele lett volna a sorozat ilyen “nyálas” szerelmi jelenetekkel, ami szerintem a felnőttek nagy részét már nem igen köt le. Mellesleg a Delírium tényleg inkább a CW-re lenne való, ott szerintem is berendelték volna, semmi kétség. :)

      Amit a többi sorozatról írtál, abban is egyetértek. Tudom, hogy ez nem ide tartozik, de ha már megemlítetted, akkor le kell írnom. A Reign nagy szívfájdalmam, mert szerintem iszonyat jó sorozatot lehetett volna ebből a témából csinálni, ha nem a CW-n van, hanem mondjuk kábelcsatornán, ahogy te is írtad. Sajnos a CW-n a sok tiniromantikára helyezték a fő hangsúlyt, meg a szerelmi háromszögre, és épp ezért számomra nem ütött akkorát ez a sorozat, mint szerettem volna.
      Pedig imádom a kosztümös drámákat, a Tudorok máig az egyik kedvenc sorozatom. Mindenesetre kár a Reign-ért.

     • Na igen, tuti más lenne a Reign, ha más csatornán futna. De az is lehet, hogy már rég megbukott volna. Sok itt a ha :)

 2. Nem azért, de Hanna-hoz választhattak volna szőke csajt, mert a könyvben is úgy van. És valamivel kevésbé nagytermű csajt, hogy hű legyen a könyvhöz.
  Ettől függetlenül még várom én is :)

 3. Nem is sejtettem, hogy ezt is elérte a végzet, ráadásul sorozat formájában.
  Hihetetlen, mennyire nem tudtam azonosulni ezzel a könyvvel, meg leginkább a számomra teljesen következetlen főhősnővel, alig értem a végére a könyvnek. Oké, a kánikula volt az egyetlen, amivel azonosulni tudtam, mert épp akkortájt tombolt itt is :P

  Mondjuk Alexet kicsit sem ilyennek képzelném, sokkal lazábbnak, hippisebbnek.
  Szóval én le tudok mondani erről a sorozatról, de azért ez az előzetes egész izgi volt.

  • De régóta el akarom már olvasni ezt a sorozatot. Előbb-utóbb szerencsét próbálok, mert nagyon vegyesek róla a vélemények :D

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here