Főoldal Kritika és Értékelés Epizódkritika Arrow: Kritika a második évad végéről

Arrow: Kritika a második évad végéről

13
Oszd meg!

Felemás vélemény volt az Arrow második évadának az első feléről. Konkrétan több volt a negatívum, mint a pozitívum az előző kritikában. A mostaniban ismét felemás lesz a helyzet. Bár bejött az Arrow második évadának a második fele, de ugyanazok a problémáim voltak vele, mint a legutóbb. Az írók még mindig nagyon kényelmesek és a számítógépes technikát s vele együtt Felicityt vetik be a kreativitás helyett, Oliver továbbra is a lelkiismeretfurdalásával viaskodik, de ami a legidegölőbb volt számomra, azok a hülye flashback jelenetek. Továbbra sem érdekel mi történt a szigeten, pláne akkor, ha a jelenben elmondják, hogy mi volt, aztán pár perc múlva meg is mutatják. Eddig is rohadtul untam a visszaemlékezéseket, mostanra pedig majd bealudtam rajta. A negatívumok mellett viszont jól pörgött az évadrejtély, ennek okán a jelenben izgalmas részeket produkált a show, tetszett a mirakuru és annak a hatásai, továbbá a karakterek drámáit, szerelmeit is egyre jobban prezentálják az írók. Tehát továbbra is azt kell mondanom, akad, ami tetszik az Arrowban, akad, ami nem, de egy dolog attól még változatlan: a sorozat továbbra is kötelező néznivaló. Spoileresen folytatom a kép alatt.

arrow_oliver

Beszélnünk kell még a flashback jelenetekről. Mert engem tényleg annyira untatnak. Olyan rossz, hogy mindig ezzel húzzák az időt, különösen mert a jelenben pörögnek az események, ráadásul nem is akárhogyan. Slade, mint főgonosz telitalálat volt, a kezdeti berzenkedésem ellenére is. Az indítékait a tettei végrehajtására anno elég mondvacsináltnak tartottam, no de az, hogy a mirakuru miatt Shado-t hallucinálja, az egyszerűen zseniális volt. A ténykedése is, akárcsak Sebastiané. Azok ketten ütős drámákat okoztak, a csipet-csapat pedig végre méltó ellenfelére talált. Az utolsó egy-két rész konkrétan maga volt a mennyei manna, még akkor is, ha ismételték az egy évvel ezelőtti „engem legyőznek, nem megyek sehová, de Oliver, te erős vagy, csináld”-féle győzködés, megerősödős dumát. Mégis, tök izgalmas volt az egész, különösen amikor egyesültek a nindzsákkal. Az ötlet hatalmas, a kivitelezés pedig csillagos ötös. Látványos volt minden, és amikor felmerült a lehetősége, hogy az egész várost elusztítják, no onnantól kezdve lett csak még izgalmasabb az egész. Gratulálok az egész stábnak, mert profi munkát végeztek az évadzáró pedig sokkal jobb lett, mint a tavalyi. Nekem legalábbis jobban tetszett. És igen, most is úgy jártam, mint a Once Upon a Time esetében: szombat esti hajnalig néztem, mert nem bírtam abbahagyni.

arrow_sara

Külön jár az ováció a karakterek idei teljesítményéért. A legnagyobb kedvencem Sara, annyira imádtam azt a csajt. Nagyon remélem, hogy nem végleg hajózott el, mert nélküle a sorozat már nem lesz ugyanaz. A folytonos lelkiismeretfurdalás nála sem volt szimpatikus, ahogy Olivernél sem, noha a „nem gyilkolok” elv volt az, ami megkülönböztette őt Slade-től. Csak egyszerűen továbbra is azt mondom, amit a múltkor. Van, amikor ölni kell. Slade elkábításánál ha Oliver levágja a csóka fejét, nem hal meg annyi ember a zavargások során. És ez az a pont, amikor ha valaki igazságosztónak áll, akkor mérlegelnie kell, milyen messzire mehet el a nagyobb jó érdekében. Amanda és a titkos szervezete pedig pontosan emiatt olyan szimpatikus a számomra. Ha pedig Sara kiesik a képből, akkor remélem legalább Amanda megmarad, mert olyan szuper az a nő, hogy valami hihetetlen. A többieket is csípem ám, Laurel drámája például nagyon bejött. Felicity és Oliver párosa pedig továbbra is vááá, igazán összejöhetnének már. Egyedül talán Roy volt az, aki kicsit kilógott a sorból, mert a mirakurus dolog bebizonyította, Colton Haynes csak egy dögös test, színésznek nulla. Még jó, hogy látványnak tényleg üt, csak hát, na. Pedig a Teen Wolf-ban tehetségesnek tűnt. Ennyit számít a szerep? A rendező?

arrow_colton_Haynes

Meg kell még említenem Moirát is, akinek a halála megdöbbentő volt számomra. Az a jelenet egyszerűen mindent vitt, a sorozat történelmének legjobb percei voltak. Jobban örültem volna, ha a kisscsajt nyírják ki, mert Sara mellett Moira volt a másik kedvenc karakterem. Szeretem az erős, határozott, kitartó de mégis gondoskodó női karaktereket, Moira pedig az egyik legjobb volt eme kategóriában. Kicsit nehéz nélküle elképzelnem a folytatást, és mivel annyian feltámadtak a sorozatban, remélem ő lesz a következő. A harmadik évadról spoilerket direkt nem olvastam, jobb szeretnék meglepődni, de van egy olyan érzésem, hogy Merlyn okoz majd még kellemetlen meglepetéseket. Ó, és majd elfelejtettem: Summer Glau! Annyira ütős volt az a kiscsaj, amikor megszerezte a céget hát sírva röhögtem. Olyan tehetséges az a lány, jó lenne, ha őt is castingolnák állandóra egy olyan sorozatba, amit nézek is.

Értékelés: 7/10
A flashback jelenetek számomra sokat levonnak az élvezeti értékből, és akadtak más hibák is, de erősebb volt az évad második fele, mint az első. Szuper jól szórakoztam minden gyengesége ellenére is, így tényleg csak ajánlani tudom a sorozatot mindenkinek. Izgalmas, pörgős, tele van helyes pasikkal, és a cselekmény sem ül le, csak amikor flashback van. De akkor nagyon. Van egy olyan érzésem, hogy soha nem fogom megszokni a visszaemlékezéseket, pedig szemmel láthatólag az írók sem fognak lemondani róla…

13 Hozzászólások

 1. hát nekem csak az a bajom,hogy egy ekkora évadzáró után mi tud még jönni.. mert ugye minden évadban a karakterek is egyre erősebbek meg a gonoszok is.. ezt már nem lehet überelni:(

  • Igen amúgy, én is félek, mert egy csomó fanfavorit sorozatnál (PLL, TVD, Glee) a harmadik évad körül következett a lejtmenet. Viszont az Arrow sokkal másabb, reménykedek, hogy itt nem lesz ilyen:D

   • Nahát, tényleg. De ha azt nézed, sok sorozatnál meg a második évad volt gyengébb, és a harmadik javított, lásd Once Upon a Time. Meg olyan is van, ami végig magas színvonalat produkál, mint a The Good Wife. Vagy akár a Smallville, az is fanfavorit volt, de végig minőségi.
    Az írókon múlik minden :)

 2. Amikor megölte Slade -SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER – Moira-t, akkor rendesen ledöbbentem. A legjobb rész volt. Nem tudom, de nekem a finálé nem tetszett annyira.. pont a finálénál várok olyan eseményeket, ami 2 vagy 3 epizóddal hamarabb volt. pl: Moira megölése.

  • Számomra is pont emiatt volt annyira megdöbbentő, mert a finléra vártam a nagyobb durvulásokat. (A spoiler szót megint belepötyögtem a kommentedbe, mert oldalt látszott, hogy megölte Moirát. Hátha valaki még nem darálta be a második évadot :)

 3. Imádom a sorozatot, főleg az Oliver & Felicity párost, persze örök szerelmem John Barrowman :) úgyhogy oda-meg vissza vagyok attól, hogy állandó szereplő lesz.

  Story pedig van bőven, azaz rengeteg képregény… :)

 4. Ha nem lennének visszaemlékezések, akkor meg az lenne a bajod, hogy nem látod a főgonosz indítékát, nem elég mély. Szerintem kellettek, még ha nem is voltak olyan izgalmasak, mint a jelenben játszódó jelenetek, mert ha ezek nem lennének, akkor max emlegetések kapcsán ismernénk a szigeti eseményeket, és nem hinném, hogy kellőképpen át tudnánk érezni a dolgokat. Például, hogy ugye Sladet oda zárták be. :D

  • Ebben is van valami. A Once upon a time-ban viszont nem zavar a visszaemlékezés, sőt, még élvezem is őket. Talán az a gond, hogy itt bénán van megoldva.

 5. Nekem pont, hogy Sara az akit nagyon nem szeretek a sorozatban, mint szinésznő sem és mint karakter sem tetszik nekem. Reménykedtem, hogy meghal:D

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here