Főoldal Hírek Trevor: Új meleg-könyv a Tilos az Á Kiadó jóvoltából

Trevor: Új meleg-könyv a Tilos az Á Kiadó jóvoltából

6
Oszd meg!

Nagy örömömre szolgál, hogy júniusban megjelent A Tilos Á Könyvek jóvoltából a Trevor c. regény, James Lecesne tollából. A történet főhőse a tizenhárom éves Trevor, aki meleg, és emiatt még komplikáltabb számára az amúgysem zökkenőmentes tinédzserkor.

A regényt jegyző James Lecesne 1995-ben álmodta először vászonra a történetet, akkor Oscar díjat nyert vele, mint a legjobb rövidfilm. Később létrejött a The Trevor Project, ami az első nemzetközi, 0-24-órás krízis vonal volt, ahová meleg, leszbikus, transzexuális vagy transzvesztita emberek hívásait várták, és azok sorra érkeztek is.

Trevor végül a a könyvesboltokba is eltalált, 2012 szeptemberében jelent meg, míg nálunk Könyvheti újdonságként, a Tilos az Á Könyvek kiadó jóvoltából elérhető. Egy biztos, hamarosan el fogom olvasni, és kritika is érkezik róla, javaslom, ha tudjátok, szerezzétek be ti is

trevor-konyvSzerző: James Lecense
Kiadó: Tilos az Á Könyvek, 2014
Rendeld meg online 20% kedvezménnyel
Fülszöveg: Trevor egy vidám, jó humorú, tizenhárom éves fiú, de otthon és az iskolában különcként kezelik. Trevor művész szeretne lenni, mégpedig olyan, aki megváltoztatja a világot. De miért vesz föl csillogó Lady Gaga-jelmezt halloweenkor? Trevor szerint azért, mert jól néz ki, és amúgy is Lady Gaga a példaképe. A többieknek erről teljesen más a véleménye. Egy ideig a szülei és a barátai is megpróbálnak úgy tenni, mintha Trevor egy átlagos srác lenne. Hisz ez volna a legjobb, nem? Könnyebb elfogadni azt, aki olyan, mint te vagy én. Ha valaki nagyon más, akkor mindenki félrenéz, és reménykedik, hogy nem jól látja. De Trevor különleges, tehetséges és más, és ilyen is akar maradni. De meddig úszhat szemben az árral? A Trevor egy fordulatos, amerikai kisregény a kamaszkori útkeresésről, a másságról és az elfogadásról. Elfogadni magunkat és egymást nem a legegyszerűbb, de a legszebb feladat a világon.

Online megrendelés 20% kedvezménnyel

6 Hozzászólások

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here