Főoldal Hírek Kállay-Saunders indulna a 2015-ös Eurovízión – Jó ez nekünk?

Kállay-Saunders indulna a 2015-ös Eurovízión – Jó ez nekünk?

5
Oszd meg!

Bayer Friderika 1994-es szereplése óta nem volt olyan sikeres magyar előadónk az Eurovíziós Dalfesztiválon, mint idén Kállay-Saunders András. Az énekes az ötödik helyen végzett a versenyen, és az Eurovíziós Rádión két díjat is megnyert, a Running lett a legjobb dal, András pedig a legjobb férfi előadó. A napokban a Bravo Otto díjátadó gálán is diadalmaskodott a Running, ott is az övé lett a legjobb dal. A díjakat nemrég elhunyt nagymamájának ajánlotta, akiről a Facebookon is írt egy megható megemlékezést.

kallay-saunders-andras

Andris pár napja azt is bejelentette, hogy a jövő évi A Dal-ra is nevez, a célja pedig, hogy a 2015-ös Eurovíziós Dalfesztiválon is ő képviselje hazánkat. Nekem pedig fogalmam sincs arról, hogy akarjam-e. Nem szokott jó vége lenni annak, ha ugyanaz az előadó megy ki többször is az Eurovízióra. Kivéve persze ha nem számítjuk a San Marinói Valentine Monetta esetét, aki harmadjára csak bejutott a döntőbe, hogy ott a 24. legyen. Azonban ott van az idén Romániát képviselő Paula Seling és Ovi, akik 2010-ben még a harmadik voltak a Playing with Fire c. dalukkal, idén pedig a Miracle csupán a tizenkettedik helyre futott be.

Az Eurovízión is szeretik az új arcokat, és azt, ha az adott ország zenei kultúrájából minden évben egy új szeletét mutatja meg az induló. Ráadásul attól tartok, hogy nehéz lesz felülmúlni a minden ízében tökéletes Runningot. Ezek után kicsit visszás lenne számomra, ha most egy szerelmes dallal rukkolna elő, amikor olyan nagy jelentőségű dolgokról énekelt, mint a gyermekbántalmazás. Óhatatlanul is nagy lenne az összehasonlítási alap, ez pedig hosszútávon nem hiszem, hogy jó eredményt szülne az országnak.

Persze minden, amit írtam, csak spekuláció. Az is lehet, hogy Andris meggondolja magát, vagy a dalát be se válogatják a top harmincba az MTVA zsűrijében. Csak azt tudom, hogy nem feltétlenül örülnék, ha jövőre is Andris menne. Pár év múlva oké, de most még túl erős a Running hatása, számomra legalábbis mindenképpen. Persze, ha meghallom az adott dalt ki tudja, talán meggondolom magam…

kallay-saunders-andras-eurovizio

5 Hozzászólások

  1. Én nagyon remélem, hogy nem ő megy. Jó előadó, jó a hangja, biztos a dala is jó lenne megint, de inkább örüljön, hogy ilyen szép helyezést ért el idén, és adja át a helyet másnak jövőre.

    Szerintem egyébként a Running koncepcióján indul/indulnak el. Gondolják, egyszer már bevált a “komoly mondanivaló egy pop dalban” sablon, akkor küldjünk ilyesmit megint. Ez meg vagy beválik, vagy nem – bár én az utóbbira tippelnék.

    • Ha meg a Runningot reprodukálják, akkor elveszik a “váratlan”-faktor és jön a pofára-esés. Sehogy sem látok itt pozitív jövőképet :/

      • Simán elkönyvelhetné magában, hogy sokszori próbálkozásra kijutott az ESC-re, ahol előkelő 5. helyezést ért el, és pont. Nagy pofára esés lenne neki a mostaninál rosszabb helyezést kapni jövőre…

  2. Nem lenne jó ha ő menne. Van sok jó énekes is rajta kivül. Tehetséges énekes de ha másodszor menne ki akkor se biztos hogy ő nyerné meg és lehethogy rosszabb helyezést érne el legrosszabb esetbe kiesne az elődöntőből. Ha indul akkor a biztos benne lesz a legjobb 30-ba nem hinném hogy megcsinálnák azt hogy éppen az ő dalát nem juttatják be.

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here