Főoldal Érdekességek Cikksorozatok Sweet Memories: Felejthetetlen sorozat-főcímdalok #01

Sweet Memories: Felejthetetlen sorozat-főcímdalok #01

18
Oszd meg!

Annyira rossz, hogy az új sorozatok zömének már nincsen főcíme, vagy főcímdala. Tudjátok, mint régen, amikor egy-másfél perc erejéig kiírták a színészeket, plusz röviden illusztrálták miről szól a sorozat. Manapság maximum fél percig van ilyen, de már teljesen másként, mint akár tíz évvel ezelőtt. Azért sajnálom ám ezt, mert olyan jó kis dalaik voltak ezeknek a szériáknak, amiket ma is szívesen hallgatok.

Most öt kedvencet válogattam ki, de lesz még folytatás, de az már egy másik alkalommal. Mert egy biztos, szuper főcímzenékből volt dögivel, ugye?

*** A cikk megírásának az idején a dalok elérhetőek voltak. Ha azóta törlődtek volna, használd bátran a Youtube keresőt :) ***

Bűbájos boszorkák (Charmed)

A Charmed főcímdalát a Love Spit Love zenekar adta elő, a dal címe How Soon Is Now. Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én egyszer sem untam a dalt, holott sokszor minden nap hallottam, hiszen annak idején napi vetítésben volt a Bűbájos boszorkák premierje a Tv2-n. Azóta sem tudtam még megunni, és szerintem nem is fogom. Ki tudja, talán mert annyira a sorozathoz kötöm a dalt.

Isteni sugallat (Joan of Arcadia)

Először is, nem fogok túl sokat írni az Isteni sugallatról, mert annyira imádtam ezt a sorozatot, hogy külön posztot érdemel az oldalra. Amit meg is fog kapni. A főcímdal miatt pedig kijár neki a plusz éltetés. Joan Osborne 1995-ben kiadott dalát hasznosította a 2003-ban debütált széria. Azóta pedig Glee-coverként is hallhattuk már. A retinámba mégis az Isteni sugallat főcíme égett bele, a fülemben pedig Joan Osborne jellegzetes hangján szól ez az imádni való dal.

Narancsvidék (The O.C.)

Ez is tipikusan egy “imádom” dal, ugye? De most tényleg, hát nem király? :) A Phantom Planet adja elő, a címe California. A Narancsvidékhez pedig olyan szinten passzolt, hogy az hihetetlen. Azt pedig ki kell még emelni, hogy a sorozat soundtrackjei is nagyon ütősek voltak, ronggyá hallgattam azokat is. Nagyon sokat hozzátett ám a zene minősége a széria élvezhetőségi faktorához, mert a szappanos elemek néhol gyengítették a showt. A zene viszont kiváló volt.

Smallville

A Remy Zero “Save Me” c. dala egyike volt a legnagyobb kedvenceimnek. Sőt, még mindig az. Ez is tipikusan olyan dal, ami olyan jól jellemzi a sorozatot, mintha direkt a számára írták volna. Itt is meg kell ám jegyeznem a szuper soundtracket, amik közül eme dal volt a legütősebb, legalábbis szerintem.
(Ó, most jut eszembe, még mindig nem láttam a Smallville tizedik évadát. It’s a shame.)

Tuti Gimi (One Tree Hill)

A két kezemen sem bírom megszámolni mennyi király dalt mutatott be a One Tree Hill a nyolc kilenc évada során. Zenei téren ez volt az egyik legkiemelkedőbb széria, gondolok itt például Haley James Scott csodálatos Halo-jára. Ó, és mennyit lehetne még felsorolni. A szuper ínyencségek közé tartozik a remek főcímdal is, amit Gavin DeGraw ad elő. A dal címe I Don’t Wanna Be, a dalszöveg pedig itt is tök jól illik a sorozatra. Még mindig kiráz a hideg ahogy hallgatom. Titeket is, ugye?

18 Hozzászólások

 1. Bocsi, hogy szólok, de a Tuti giminek 9 évada van. :P
  Amúgy én is a minap raktam ki egy ugyanilyen cikket, persze nem mindegyik dal volt hasonló. Én még a Beverly Hills 90210 dalát szerettem nagyon. :)

 2. Isteniek ezek a dalok, és a legtöbbet hallgatva libabőrös vagyok *-* :D Azonban a OTH-nek nem nyolc, hanem kilenc évada készült, csak ugye az utolsó mid-seasonben :)

 3. Smallville-t nem ismerem, de a többit én is imádom. OC főcímdal egy jó ideig a csengőhangom is volt :)

  Joan of Arcadian meg gondolkodtam, hogy újra kellene nézni.

 4. A címről nekem is rögtön a Charmed betétdala ugrott be, én is nagyon szeretem, tényleg nem lehet megunni. Az Isteni Sugallat sorozatot én is imádtam, meg a dalt is, szóval már alig várom a cikket. :D A Narancsvidéket meg ugye most darálom (vagyis per pill leálltam ,mert nyelvvizsgára készülök), szóval azt is szeretem. :D

 5. A Tuti Gimi főcimdala, még mindig ütős! Úgy hiányzik a sorozat!

  Oh, Tibi.. én még a Smallville-ből pár részt láttam ,szóval úgy látom megvan a nyári dala. Köszönöm! :D

 6. Annyira utáltam,amikor a Tuti Gimiben kiszedték a főcímdalt,az utolsó évadokban.A 9.évadban ugye visszajött,de mindig más feldolgozásban.Szívek szállodájában is volt egy jó hosszú intró. :)

 7. A két kedvencem volt a Smallville meg a Bűbájosok. Olyan jó volt ismét meghallgatni a főcímdalokat. Ha nem lesz ennyi jó sorozat amit nézek, biztos nosztalgiaként megnézem őket megint :)

 8. úgy reménykedtem, h a narancsvidékét beleteszed :D kevés annál jobb főcímdal van szerintem^^ am a következő ilyen cikkbe remélem a jóbarátok zenéje is belekerül :P

 9. A One of us-t imádom <3 illetve még szeretem a Friends főcímdalát, a Full House örök kedvenc és bár nem igazán bírom a rap-et a Fresh Prince of Bel Air is ütős:D

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here