Főoldal Kritika és Értékelés Epizódkritika Star-Crossed: Óriási cliffhangerrel zárult a széria

Star-Crossed: Óriási cliffhangerrel zárult a széria

5
Oszd meg!

Sajnos bekövetkezett az, amitől sokan tartottunk: óriási cliffhangerrel ért véget a Star-Crossed első, és egyben utolsó évada. Demoklész kardja már a premier óta a sorozat feje felett „lebegett”, azt pedig a készítők sem gondolhatták komolyan, hogy 0.3-as demókkal átrugdossa őket a network a második évadra. Ők mégis egy finálét raktak össze, ami önmagában brutál jó volt, és ha lenne folytatás, akkor ezek fényében nagyon szuper lehetne, de sajnos nem lesz. A sorozat örökre véget ért, bennünk pedig ott marad a kétség, Izé, „köszönjük”. A legfájóbb az egészben amúgy az, hogy szokás szerint az utolsó három percben jött a mega-cliffhanger. Egy kreatív vágással simán meg lehetett volna úgy oldani az egészet, hogy viszonylagos lezárást kapjon a széria. Idejük is lett volna rá, mert a kasza után több, mint egy héttel került képernyőre a finálé. Az eredeti befejezés pedig mehetett volna a DVD-re afféle extraként. Továbbra sem értem miért volt buli a kreátoroknak így elrontaniuk a szórakozásunkat. Ez volt a bosszú azért, mert Amerikában kevesen nézték és megbukott a sorozat?

star-crossed-01

A lezárás ellenére én továbbra is teljesen elégedett voltam a sorozattal. Persze, akadtak néhol olyan pontjai, ahol csak ingattam a fejem, és #TheCwLogic jelző-vel illettem a karakterek bizonyos tetteit, de amikor túlléptünk a tinidrámán, egy olyan komplex és összetett világ képe tárult elém, amit csak szeretni tudtam. Remek világot építettek fel a kreátorok, és annyira szerettem, hogy mennyire összetettek a karakterek, kivéve persze ha szerelemről van szó, mert akkor egysejtűvé redukálódtak. Másfelől viszont a rejtély szál ezerrel odacsapott, ahogy a politikai manővereket is nagyon szerettem, elsősorban Castor húzásait. Akit még feltétlen ki kell emelnem, az Roman. Jó volt látni Matt Lantert egy ennyire sokrétű szerepben, és örültem, hogy végre igazán megmutathatta, nem csak helyes, hanem tehetséges is. A többi karakterről is elmondható amúgy, hogy sokszínűek voltak, és adott volt a fejlődés is a legelső részekhez képest. Még mindig nagyon sajnálom azt a kaszát.

Értékelés: 8/10
Tudom, nagyon rövid lett ez a szösszenet, de az igazság az, hogy nem sokat változott a véleményem az előző kritikához képest, ott pedig mindent leírtam, ami szerintem lényeges, magamat pedig nem szeretném ismételni. Tekintve, hogy nagy a cliffhanger a végén nem tudom, mennyire ajánljam nektek nyári darára, de egy biztos: nagyon jól szórakoztam a részeken, és minden apróbb hibája ellenőre őszintén szerettem ezt a sorozatot.

star-crossed-02

5 Hozzászólások

  1. azért még ne mondjunk le róla, a Netflixnél nagyon kampányolnak érte a rajongók, ők pedig nem zárkóznak el :) csak kérdés hogy kapnánk e ugyan ezt a színvonalt…

    • A Netflix azokat a sorozatokat menti meg, amik mögött nagy a rajongói bázis és a kritika által elismertek. A Star-Crossedet a kritikusok lehúzták, a rajongók meg annyira vannak, hogy megbukott a show.
      Eddig a Netflix által megmentettek körül pedig nagy volt a hype. Évek óta az.

  2. Szerettem a sorozatot, szomorú vagyok miatta, amiatt meg még inkább, hogy nem tudjuk meg hogy Taylor & Drake élete hogyan alakult volna : ( a vége pedig nagyon durva volt…

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here