Főoldal Hírek Conchita Wurst: Nyugat vs. Magyarország

Conchita Wurst: Nyugat vs. Magyarország

12
Oszd meg!

NYUGAT:

Tegnap egy fogadást tartottak Conchita Wurst tiszteletére az osztrák fővárosban, később pedig az Eurovíziós Dalfesztivál győztese egy négy dalból álló minikoncertet adott az ott egybegyűlt hatalmas tömegnek, akik között több vidám gyermek is feltűnt. A nyilvánosság előtt Ausztria és Európa királynőnek nevezték Conchitát, mire a tömeg éljenzésben tört ki.

Wurst két saját dalát adta elő élőben, a That’s What I Am és a Rise Like a Phoenix is hangos sikert aratott. Ezen kívül elénekelte még a My Heart Will Go On-t és Cher dalát, a Do You Believe In Love-ot.

A győzelme után Wurst ellátogatott Angliába is, ahol részt vett a Graham Norton Showban, kivívva magának többek között a Pókember-trilógia sztárjának, Kirsten Dunstanak is az elismerését. Szintén támogatását fejezte ki több világsztár is, mint Cher vagy Russel Brand.

conchita-jobbik

MAGYARORSZÁG:

A magyarok világszövetsége egy sajtóközleményt adott ki “Kolbász Pina” címmel, amivel Wurst ellen keltek ki. “Az, aki magának ilyen azonosságot választ, az agyament. Ha ilyen külsővel nyilvános dalversenyre jelentkezik, akkor provokál. Akik egy ilyen lényt az európai nyilvánosság elé küldenek, azok elvetemültek. Akik odaengedik, azok merényletet követnek el. Egy ilyen lényt egy európai megmérettetés győzteseként tálalni, az vélemény-terrorizmus. Ha egy állam egy ilyen lényt dicsőít, az állami szintű, obszcén vélemény-terrorizmus.” – hangzik a dilettáns szöveg, amit nem restelltek németre is lefordítani.

Az oldalra feltöltött képek sajnos nem médiahekkek voltak, a Jobbik tényleg komolyan gondolja, hogy Conchitát beállítva negatív példának reklámozzák saját magukat. A sajtótájékoztatón természetesen a gyermekek védelmére helyezték a hangsúlyt. “Egy felnőtt ember olyan életet él, amilyet akar, de a médiában nem szabad olyan módon megjeleníteni, ami a gyermekek egészséges fejlődését, a hagyományos keresztény erkölcsök alapján álló családmodellt rombolja” – ők legalábbis így vélekednek.

Biztosan tudom, hogy itthon is vannak támogatói Conchitának, jómagam is közéjük tartozom. Csak egyszerűen mások hangosabbak, de mi is tudunk kiáltani, mégha halkan is. Ez már nem csak arról szól, hogy ki és miért nyerte meg az Eurovíziós Dalfesztivált. Már nem.

conchita

12 Hozzászólások

 1. Teljesen elzárkózom a politikától így tehát nem is vagyok vele képben, csak amit te írtál eddig, azokat láttam. Viszont amit művelnek az felháborító, és hihetetlen, hogy ilyen ma még megtörténhet. Egyszerűen gusztustalan mit meg nem engednek maguknak.
  Azt utálom a legjobban ebben, hogy többes számban beszélnek, mintha ők képviselnének minket, vagy tudnák mi a jó nekünk. Már csak a rasszizmus hiányzik…

 2. Kövezzetek meg, komolyan, de én nem tudok egyet érteni veletek.
  Ez egy egyértelmű provokáció volt, mármint ami az Eurovíziót illeti. Ugyanis abban a pillanatban eldőlt, hogy nyerni fog, amikor bejutott. Európa nem engedhette, hogy ráaggassák a fasiszta, a náci, vagy egyéb jelzőket, nem hagyhatta, hogy amiatt legyen kirekesztő, mert nem enged egy ilyen embert nyerni csupán a léte miatt. De ez nevetséges, bár személyes vélemény, de most nagyon nem értek egyet az idei nyertessel, négy-öt előadónak is jobb dala és jobb hangja is volt. [Meg mi az már, hogy ez a szabad meg liberális, befogadó Európa győztesnek nyilvánítja Conchitát, míg kifújolja az orosz ikreket???]
  A Jobbik kampányához pedig: mostanában van egy-két furcsaság ennek a pártnak a programjaiban és gondolkozásmódjában, de ez például számomra korrekt (bár kissé kemény). Egy gyerek ne ilyet halljon már a médiából, meg ne azt dörgöljék az orra alá, hogy így lehet és így kell elérni a céljaidat, stb… Nekem sincs semmi bajom azzal, ha más nem tudja megtalálni az összhangot a testével és a lelkével, vagy csak ilyen extrém megoldásokban, de kérem szépen, ne emiatt nézzünk már fel valakire!
  Ez csak az én személyes véleményem, sajnálom, ha megsértettem valakit.

 3. “Európa nem engedhette, hogy ráaggassák a fasiszta, a náci, vagy egyéb jelzőket, nem hagyhatta, hogy amiatt legyen kirekesztő, mert nem enged egy ilyen embert nyerni csupán a léte miatt.” – Nem szeretném még egyszer leírni a véleményem, mert egy másik bejegyzésnél már megtettem, de ez szerintem úgy hülyeség ahogy van.

  Ez korrekt? Inkább undorító. De most komolyan, a jobbik ezzel a kampányával most úgy akarja beállítani Európát, mintha most már a nők és a család helyett is ez lenne a bevett minta, pedig valójában szó sincs erről. Csak azért mert megnyerte az Euróvíziót, még nem kellene így általánosítani.
  “Egy gyerek ne ilyet halljon már a médiából, meg ne azt dörgöljék az orra alá, hogy így lehet és így kell elérni a céljaidat, stb…” – Ez a duma meg már annyira unalmas. Egy gyerek nem ettől fog károsodni, vagy hasonlók. Jó lenne, ha végre megtanulnák egyesek – akik ilyeneket leírnak -, hogy ez nem így működik.

 4. Én teljesen egyet értek Nevala hozzászólóval, minden egyes szavával. Ez egy jól kitervelt terv volt, és sikeresen be is jött. És mivel manapság mindenhol azt látni hogy védik a másságot (Lady Gaga, Cher és a többi sztár) mindenki védi is ezt az egész dolgot. Pedig ez az idei verseny nem volt fair egyáltalán, akárki akármit mond. És ez az “úr” azért fog akár világhírnévre szert tenni, mert mindenki csak nyomja majd őt, mert nem akarnak rossz színben feltűnni.

 5. Engem nem zavar, hogy ez a nő (tudom, hogy férfi de gondolom nőként tekint magára, a szakállával együtt) transzszexuális, az már egy kicsit igen, hogy emiatt nyert (mert emiatt nyert), de még ez sem érdekel.
  És igen, M. o.-tól is 11 pontot kapott, most mit veri mindenki a nyálát? Amit meg a Jobbik csinál az undorító. Nem szoktam politizálni, főleg mert nem értek hozzá, de ez gusztustalan és undorító. És nem értem, hogy engedhetik meg, hogy így kampányoljanak. Fú, kiakasztanak az ilyen képek. Már láttam egy hasonlót, ott is kiakadtam, de… Mindegy befejezem, mert csak hergelem magam.

  És most már azért is Conchita-párti leszek.

 6. Nem volt fair? Lehet. Erről már leírtam a véleményemet az előző posztban és még mindig az a véleményem, hogy a kiváltságos (heteroszexuális, fehér) emberek most persze, hogy mérgesek, mert volt egy verseny, ahol nem kapták meg azt a szokásos előnyt, amit az elnyomott kisebbségekkel szemben kapnak általában. Mi lett volna, ha egy jóképű heteroszexuális férfi előadó egy közepes előadással nyerte volna meg a versenyt? (Amire számtalanszor volt már példa tehetségkutató versenyekben, főleg külföldön.) Szólna bárki bármit is? Annak ellenére, hogy a kinézete ugyanúgy közrejátszott volna a győzelemben, mint ahogy talán Conchita esetében is?

  Most komolyan vannak emberek, akik úgy gondolják, hogy lesznek emberek, akik csak azért indulnak transzvesztitaként egy versenyen, mert azt hiszik, hogy csak így juthatnak győzelemben? Melyik világban? Ez itt, most az egyszer történt meg. Szerinted tényleg lenne valaki, aki hajlandó lenne tűrni a folyamatos megaláztatást, kirekesztést, csak azért, hogy megnyerjen egy versenyt? Miért választaná bárki ezt a sorsot, ha nem muszáj? Sokkal többet veszítene út körben mint, amit nyerhetne.

  Miért nem szabad ezt gyerekeknek látni? Egy szülő miért nem tudja elmagyarázni a gyerekének, hogy vannak transzvesztiták? Vagy melegek, biszexuálisok, panszexuálisok? Egy gyereknek, ha egyszerűen elmagyarázod, nem fogja megkérdőjelezni, nem fog ő is hirtelen transzvesztitává alakulni, mégis milyen negatív hatása lesz ennek egy gyerekben? Attól félsz, hogy esetleg elfogadóbb lesz? Azt szeretnéd, hogy a gyereked ne legyen hajlandó ezekről a dolgokról beszélni neked, ha esetleg ő is hasonló dolgokon menne keresztül? Hogy titkolja el előled azt, hogy esetleg nem heteroszexuális? Attól, hogy megakadályozod, hogy tudomást szerezzen arról, hogy léteznek nem heteroszexuális emberek, csak egy ugyanolyan szűk látókörű embert fogsz nevelni belőle, amilyen te is vagy. A szexuális identitását nem fogod tudni befolyásolni, akármennyire is próbálod elzárni ettől a világtól. Ha nekem gyerekem lenne, nem attól félnék, hogy esetleg transzvesztita lesz, hanem attól, hogy azok a gyerekek, akiket egy ilyen burokban nevelnek, akiket nem tanítják meg arra, hogy nem csak egyféle embertípus létezik és elfogadott, el fogják ítélni és bántani fogják a gyerekemet. Ha Conchita Wurst megy a tévében az káros a gyereknek, de az nem, hogy a Jobbik buzizik, vagy az, hogy Kolbász Pinának neveznek egy transzvesztitát? Tényleg itt élek? Ilyen emberekkel? És még ezen az oldalon is vannak, akik velük értenek egyet? Hova meneküljek?

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here