Főoldal Kritika és Értékelés Epizódkritika Glee 5×19 – Old Dog, New Tricks

Glee 5×19 – Old Dog, New Tricks

13
Oszd meg!

kurt-gleeNagy lehetőséget kapott Chris Colfer: a mostani részt ugyanis ő írta. Ha már megkapta ezt az esélyt, úgy döntött él is vele, és Kurtot helyezte a középpontba. Nem túl elegáns megoldás, sőt, nagyon nem az. Persze, tudom, kevesen álltak volna ellen a csábításnak, így valahogy érthető, hogy Colfer sem volt rá képes. Sokkal bántóbb volt nekem eme epizód során az, hogy unalmas volt. Vagyis, nem is az unalmas a megfelelő szó. Sokkal inkább tűnt az egész kliséhalmaznak a számomra, a családegyesítéssel és a barátság mindenható erejével együtt, és derült égből villámcsapásként még a kutyákat is bevetették. Ráadásul ugyanazokkal a fő problémákkal nyűglődünk, nevezetesen Rachelnek megmaradnia a földön a nagy siker mellett, Kurtnek pedig elfogadnia azt, hogy mindenki többet ért el, mint ő. Ezek amúgy érdekes problémák lehetnének, csak a kifejtés nem sikerül túl érdekesen, vagy csak én unom már, hogy mindig arról szól a dráma. Ráadásul most dalok szintjén sem csaptunk oda.

Azt azért nem mondom, hogy Colfer teljesen kudarcot vallott, csak egyszerűen olyan kis bénácska volt ez a rész a szememben, egy 4/10-es értékeléstől többet nem is érdemel. Ami amúgy azért is szomorú, mert az előző részek tök jók voltak. Ja, és még egy gondolat: egy felesleges dal eléneklése helyett szívesen megnézném, ahogy Sam modell-válogatásra jár, Rachel bemegy a színházba elénekli a darabot aztán fásultan kijön, ahogy Santana megmagyarázza miért akar PR-os lenni, és eleve, a NYADA-ból is bántóan keveset kaptunk. Ehelyett persze vannak kutyák, unalmas problémák és Kurt az öregemberekkel. Izé, köszi Chris Colfer?

Nem is akarok többet írni, nem éri meg a fáradtságot. Sokkal érdekesebb az a hír, hogy megvolt a FOX Upfronts, ahol kiderült, a Glee utolsó, hatodik évada csak a midseason-ben tér vissza, ami azt jelenti, hogy a holnapi évadzáró után legkorábban télen találkozunk a srácokkal. A midseason másik hátulütője lehet az is, hogy a 22 epizód helyett, csak 13 részes lesz az évad, ami a gyötrelmes nézettséget elnézve nem is lenne meglepetés. Szóval, úgy nézzétek az évadzárót, hogy jó ideig már nem találkozunk újra a sorozattal.

UPDATE:Reilly affirms #Glee will return for 24 episodes; BUT will sit down with Ryan Murphy to figure out if that’s the right number of episodes.” -> Ebből úgy tűnik 24 részes lesz a záróévad, ha csak Murphy máshogy nem gondolja. Tekintve, hogy szindikátusi sugárzás megvan, és sok ország vetíti már a sorozatot külföldön is, ezért remélhetőleg 24 részes lesz a szezon.

rachel-sad-glee

13 Hozzászólások

 1. Nem tudom, hogy nevessek vagy sírjak – e azon, hogy így is van esély a 24 (+ / -) epizódos hatodik évadra. Valahogy nem reménykedem abban, hogy élvezhető lesz (legalább kellemesen csalódom majd, jobb esetben).
  Eddig mindig alig vártam, hogy bepótoljam a lemaradásomat a sorozattal kapcsolatban (bár nem sok volt, hiszen ősz óta nézem), függőjévé tett teljesen, most meg talán a Tested (5.16) volt az utolsó, amit láttam és… Kicsit sem izgat, hogy megnézzem a többi részt. Úgy vagyok vele, hogy még a Vámpírnaplókat is hamarabb bepótlom, mint ezt…

  Egyébként láttad már a “Girl Most Likely” című filmet? Mert szívesen olvasnék róla egy véleményt… :)

   • Ha érdekel, nálam van magyar felirat (saját fordítás)… Nem tudom, hogyan szoktad nézni ezeket. :)
    Szerintem jó film, nem szoktam többször filmeket megnézni, de ezt már vagy háromszor láttam… :D

    • Szia Nikrécia! Ha nem gond, akkor e-mailben megkaphatnám a feliratot? Vagy le tudom tölteni valahonnan? Nagyon hálás lennék! :)

     • Ha megdobsz egy e – mail címmel, akkor szívesen elküldöm. :)

      Tibi: Köszönöm, szólj, ha nem találtad a feliratot, vagy valami nem stimmel, mert akkor igyekszem javítani. :)

 2. Szia Tibi nemtudom miért de eddig parkolópályára tettem a Glee-t.a karácsonyi rész előtt abbahagytam és csak ma kezdtem el pótolni és 1-2 apró hibátol eltekintve minden rész tetszett.az 5×11 és az 5×13 részekben pedig nagyon sokat sirtam ..pedig nem szoktam..csak akor mikor anno corey emlékepizódja volt.de ugylátszik akárhányszor felmerül egy kis visszamelékezés formályában a neve akkor zokogok mint egy ötéves.az ahogy lezárták az egész glee club korszakot az pedig nagyon megérintett.sorozatfinálénak si elment volna…

 3. Nem tudom, mi bajod volt a résszel. Szerintem ne volt sokkal unalmasabb, mint az előző részek. Én elvoltam vele. Nem volt hű de jó sem, és tényleg a számok sem ütöttek, de én örültem Kurt szereplésének. :)

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here