Főoldal Hírek Holnap Eurovíziós Dalfesztivál & Élő Blog!

Holnap Eurovíziós Dalfesztivál & Élő Blog!

5
Oszd meg!

Gyorsan telik az idő, igaz? A héten ugyanis eljött az, amire oly régóta várunk: itt az Eurovíziós Dalfesztivál! Hosszú hetem lesz, ugyanis mindkét elődöntőről, és természetesen a nagy döntőről is lesz Élő Blog a Media-Addicton, remélem sokan izguljuk majd végig együtt. Íme, a Dalfesztivál időpontjai:

  • Május 6, kedd – Első elődöntő (Kállay-Saunders Andrással)
  • Május 8, csütörtök – Második elődöntő
  • Május 10, szombat – A döntő

Azt terveztem ugyan, hogy több Eurovíziós posztot írok, de aztán beláttam, az Élő Blognak az teszi a legjobbat, ha én is élőben szembesülök először a dalokkal, és nem hallgatom meg őket előre. Tulajdonképpen ez sikerült is, a brit és a francia indulók dalain túl másokét nem is nagyon ismerem.

kallay_saunders_01

Nagy nap lesz ám a holnapi, ugyanis akkor dől el, hogy Kállay-Saunders András bejut-e a döntőbe. A külföldi sajtó pozitív véleménnyel van a Runningról, a fogadóirodák is jó helyre pozícionálják a dalt, a sajtó képviselői szerint az elődöntőn András szerzi meg az első helyet, a végső döntőben pedig bejut a top10-be. Kállay helyzet kísértetiesen emlékeztet arra, amikor Wolf Katiról zengtek ódákat, és emlékezzünk rá, épphogy bejutott a nagy döntőben, ahol meg nagyon gyenge helyen végzett.

A What About Love-val What About My Dreams-sel ellentétben azonban a Running egy nagyon különleges dal, ami olyan fontos témával foglalkozik, amivel mások nem. Míg a legtöbb dal a szerelemről szól, addig Andrásé komoly dolgokról, amivel ki fog tűnni a tömegből. Emellett ne feledjük azt sem, hogy András egy jóképű, helyes srác, aki remekül énekel és jól mozog a színpadon, ez is hozhat ám szavazatokat. Plusz jó hír, hogy elviekben csodálatos a színpadi kép, így tényleg minden esély megvan arra, hogy András sikerrel vegye a holnapi első akadályt. Alább megnézhetitek a próbán készült videót, hát beleborzongtam, annyira csodálatos volt ott Kállay.

5 Hozzászólások

  1. Bármennyire is nem vagyok amúgy nagy KSA rajongó, azért még csak távolról sem említeném Wolf Katival egy lapon. Az a dal minden volt, csak jó nem, egy az ezerből. Persze az, hogy jó-e egy szám, szubjektív dolog, mégis bízom András dalában, abban, hogy angolul énekel (neki ez megy jól).

    Amúgy nekem kicsit korainak tűnik ez a május legeleje, ráadásul szerdán és pénteken is hajnalban kelek, szóval nem tudom, meddig fogom nézni, de igyekszek követni az élő blogot, aminek előre örülök :)

    • Nem feltétlenül a két dalt akartam összehasonlítani, hanem a helyzetet. Mert anno Wolf Katit is nagyon sztárolták külföldön, nagyon mondták, hogy akár nyerhet is, és látjuk milyen eredményt ért el…

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here