Széljegyzet: Glee 5×16 – Tested

  15
  Oszd meg!

  Nem akarom leminősíteni a kritika fogalmát, így széljegyzet formájában emlékezem meg a Glee e-heti részéről. Az amúgy feltűnt nektek is, hogy hetek teltek el az előző rész óta, és Blaine pocakja milyen gyorsan eltűnt a rész végére? Mindegy is, #GleeLogic. Természetesen spoilerekkel folytatom a kép alatt:

  glee_tested_01

  – Mercedes & Sam: Ha még mindig gimiben, vagy a Hetedik Mennyországban lennénk, akkor megérteném a Mercedes-féle “Szűz maradok amíg meg nem házasodom” és a Sam-féle “Inkább várok rád, mert nélküled élni szívás” mentalitást. Oké, #GleeLogic, de könyörgöm, ne már! Lehet én vagyok feledékeny, de eddig nem igazán jött elő Mercedes nagy vallásossága. A “félek a szűzesség elvesztésétől“-téma még jó is lehetne, mert sok lány (tényleg!), megy szűzen a főiskolára, de belekeverni a templomot, ó, te jó ég.

  – Artie: Annyiszor jött elő azzal, hogy ő egy éve mit csinált, és mit nem, és a fejemet fogtam az egésztől, hiszen a gimi legmenőbb nőivel – Brittany, Kitty -, járt, ráadásul elég sokáig. (Apropó, Kittyvel nem is szakítottak. #GleeLogic). Ez az egész nemibetegséges szál is csak arra volt jó, hogy felhívja az emberek figyelmét a szűrés fontosságára. Plusz legalább előadta Artie azt a szuper dalt a rész elején.

  glee_tested_02

  – Kurt & Blaine: Végre, egy érdekes téma. Ez a probléma, ami most előjött a srácoknál elég gyakori a meleg párkapcsolatokban, különösen akkor, ha fordul a korábbi séma. Szóval, örülök, hogy ezt előrevették, és tegyük hozzá, hónapok óta most először érzem úgy, hogy azok ketten nem csak szerelmes dalokat énekelnek egymásnak, hanem igenis tesznek a szerelemért, a boldogságért, azért, hogy megoldják a problémáikat is együtt maradhassanak. Mindenesetre Blaine meghízása majd a rész-végi gyors fogyása kicsit idegölő volt, akárcsak az a sok undorító “Blaine magába tömi a fánkot a rész elején” szkeccs is, de egye fene, elfogadom. (Amúgy meg, tényleg nagyon várom már, hogy szakítsanak).

  – Rachel: Szerencsétlen most se kapott sok szöveget, de legalább nagyon aranyos volt a Mercedessel történő beszélgetés, és a kvázi múltidézés. Több közös pillanatnak örülnék, meg persze minél több Rachelnek. No majd a következő rész.

  Értékelés: 6/10
  A közepestől egy árnyalatnyival jobb volt ez a rész, de továbbra sem nyerte el igazán a tetszésemet. Talán ha több lenne a folytonosság, és kevésbé futnának ennyire az epizódikus jellegre, akkor jobb lenne az egész. Jövőhéten viszont érkezik a Funny Girl bemutató és Tina, szóval, a Glee máris meg lesz mentve.

  glee_tested_03

  SZÓLJ HOZZÁ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here