Főoldal Kritika és Értékelés Vendégtoll Öt várós Telemundo telenovella | Írta: Szilvia

Öt várós Telemundo telenovella | Írta: Szilvia

6
Oszd meg!

Ebben a Szilvi által írt vendégcikkben öt olyan telenovelláról olvashattok, amit Szilvi szeretne magyar képernyőn látni. Remek a válogatás, reméljük előbb-utóbb eljut valamelyik hazánkba is.

Minden telenovella fanatikusnak van olyan sorozata, amit szívesen megnézne, de még nálunk nem adták le.  Ezzel én sem vagyok másként. Ebben a cikkben az én 5 leginkább várt sorozatomról olvashattok.

relaciones_peligrosas

1. Relaciones Peligrosas (”Veszélyes viszonyok”) – 2012

A Telemundo remek címet választott, hiszen remekül tükrözi a történet lényegét. Ez a telenovella megmutatja a tinédzserek nehéz, sokszor szörnyűnek mutatkozó világát. Rávilágít a tinik és szüleik nehéz kapcsolatára. Főszerepben a sokak számára jóképűnek tartott és hangjával is csábító Gabriel Coronel. Ő játssza Mauricio szerepét, aki beleszeret az egyik tanárába, Mirandába (Sandra Echeverría). Ezzel bűnt követnek el, hisz tiltott a felnőttek kiskorúval való kapcsolata. Nagyon érdekes, hogy sok telenovellával ellentétben a homoszexualitással is foglalkozik. Az egyik legérdekesebb karakter Patricia (Ana Layevska) a biológia tanárnő, aki a sorozat elején egy szégyenlős nőt alakít, aki a férfiakról álmodozik. Engem legjobban a meleg szál tesz kíváncsivá és Patricia viselkedésének fokozatos változása.

aurora

2. Aurora – 2010

Engem picit emlékeztet a csatorna 2008-as A bosszú álarca (El rostro de Analia) című novellájára, ami szintén telítve volt enyhén sci-fis elemekkel. A főszerepben Aurora, akit  gyógyíthatatlan betegsége miatt lefagyaszt az apja. Mikor 20 év után felébred különös szituációban találja magát. Szerelme Lorenzo, a legjobb barátnőjét vette feleségül. Saját lánya azt hiszi, hogy Aurora a testvére. A sors különös fintora, hogy Aurora volt szerelme fiába, Martinba (Eugenio Siller) lesz szerelmes. Kíváncsi vagyok, hogy az érdekes alaptörténetből mit hoznak ki és hogy hogyan alakul majd Aurora élete 20 év után. A különleges csengésű főcímdalt Eugenio Siller adja elő. Sajnos elég bizalmatlan vagyok azzal kapcsolatban, hogy ezt a sorozatot leadják a magyar csatornák, mivel Eugenio Sillert valahogy a tévé társaságok nem nagyon szeretik. A csoda Manhatten-ben című novellával is rútul elbánt a Tv2, mai napig nem fejezték be a vetítését.

es-div0828

3. El fantasma de Elena („Elena szelleme”) – 2010

A Telemundo legmisztikusabb sorozata. A csatorna egyébként nagyon szereti a misztikus szálakat, a legtöbb novellájában fellelhetők az ilyen elemek. A főszereplőket is szuperül kiválasztották, érdekes nézni, hogy „csap” össze egymással Ana Layevska és Elizabeth Gutiérrez.  A történetben Elena (Elizabeth Gutiérrez) hozzámegy a jóképű Eduardóhoz (Segundo Cernadas). Sajnos a friss házasok nem élvezhetik felhőtlenül a mézes heteket. Kiderül, hogy a férfi volt mennyasszonyát, szintén Elenának hívtak (Ana Layevska) és az esküvőjük napján meghalt. A ház hirtelen sikolyoktól lesz hangos, ugyanis Elena szelleme nem hagyja, hogy Eduardo boldog legyen a feleségével.

Engem legjobban Ana Layevska és Elizabeth Gutiérrez „csatái” érdekelnek, legalább most alkalmunk nyílik egy sorozatban látni a két fantasztikus színésznőt.

marido

4. Marido en alquiler („Férj kölcsönbe”) – 2013

A főszerepben Griselda (Sonya Smith) egy szegény nő, aki hogy családját eltartsa ezermesterként dolgozik. Mindent megtesz gyermekeiért, ők mégis nem becsülik meg anyjukat. Griselda legkisebbik fia, Antonio (Gabriel Coronel) egy előkelő egyetemen ösztöndíjas tanuló. Beleszeret egy gazdag lányba, de mivel szégyelli szegény származását még anyját is képes letagadni. Griselda élete kerekestül felfordul, mikor nyer a lottón. Ekkor nem várt fordulatok következnek be az életében. Előkerül a halottnak hitt férje is. Számomra nagyon érdekes, hogy hogyan változik meg egy ember, sőt egy egész család élete a lottónyeremény után.

Kíváncsi vagyok, hogy ki hogy fog viselkedni a hirtelen gazdag nővé váló Griseldával.

Pasión Prohibida - Season 1

5. Pasión Prohibida („Tiltott szenvedély”) – 2013

A nálunk is vetített török Tiltott szerelem amerikai változata.  Főszerepben Bianca (Monica Spear) áll, aki sosem tudott túllépni édesapja halálán, mindvégig az anyját hibáztatta érte. Bosszú gyanánt hozzámegy a nála sokkal idősebb Arielhez (Roberto Vander). Hamarosan nem várt dolog következik be Bianca életében: beleszeret a férje jóképű unokaöccsébe, Brunoba (Jencarlos Canela).

Talán ezt a telenovellát szeretném látni a legjobban, hisz nagy tisztelője és rajongója vagyok Jencarlos Canelának. Nem ez a telenovella a Telemundo legsikeresebb sorozata, de szerintem nálunk még nagyot tarolhat. A főcímdalt Jencarlos Canela adja elő, aki egyébként ezért a szerepléséért megkapta A legjobb férfi főszereplő díjat a Premios Tu Mundo díjátadón. Sajnos a főszereplőnőt alakító Monica Spear január 6-án ex-férjével együtt brutális gyilkosság által életüket vesztették, ezzel árván hagyták egyetlen lányukat.

6 Hozzászólások

  1. Nagyon jó lista én is szívesen megnézném ezeket a telenovellákat, én még az Alguen me tirát és a Santa diablát is megnézném. Remélem én is hogy valamelyiket leadják nálunk is.

  2. Akármelyiket megnézném, amit adnak. Jó lista ez is és szeretem a Telemundo telenovelláit. Hozzátenném az Alguen me tirát,Santa diablát, En otra pielt is.

  3. Az El fantasma de Elenára én is kíváncsi lettem volna még réggeben, amikor ment, de most már nem izgat annyira, meg nem látok rá esélyt se Magyarországon.
    Viszont ami nagyon-nagyon vonz és azt hiszem, elkezdem nézni spanyolul, pedig ilyet még sose csináltam, mert annyira nem értek spanyolul, az a Reina de corazones – Juan Soler mint főgonosz!!!! Wooow:)

  4. Az utolsot most jatszak Olaszorszagban(ahol elek) nagyon szep film gyonyoru szereplokkel. Nagyon kar a foszereplono tragikus balesete…..Remelem hamarosan Magyarorszagon is jatszak

  5. Én az Aurorát látnám szívesen ,és ezenkívül a Mi Pecadot az én bűnöm
    Eugenio nagyon jó színész ,imádom a filmjeit

  6. Tok jo lista. Felkeltete az erdklodesem az El fantasma de Elena,szeretem a misztikus sorozatokat. Ajanlom neked az En otra pielt,az is ilyen tipusu es a Tierra de Reyest. Ott Sonja Smith negativ szerepet alakit es zsenialis.Az idei Premios Tu Mundo-n ez a sorozat vitte el a legtobb dijat,azokban a kategoriakban amikben jeloltek.

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here