Főoldal Érdekességek Interjú Arrow: Érdekes interjú Stephen Amellel

Arrow: Érdekes interjú Stephen Amellel

3
Oszd meg!

Hasít az Arrow, ami továbbra is The CW egyik legnépszerűbb és legsikeresebb sorozata, amiben Stephen Amell alakítja Oliver Queent, vagyis a Zöld íjászt. A színésszel egy remek interjút készített az Afterelton meleg magazin szerkesztője, aminek a fordítását alább olvashatjátok, amiből több érdekesség is kiderül, mint például az, hogy karrierjét egy melegeknek szánt sorozatban kezdte.

– Karriered kezdetén játszottál a Dante’s Cove-ban és a Fiúk a klubból-ban is. Utóbbiban nem nagyon emlékeztem rád.

Az volt az első munkahelyem.

Tényleg?

Igen, már négy hónapja színészkedtem, de előtte sosem kaptam munkát, és azt mondtam az ügynökömnek, talán, mert jóga oktató voltam akkoriban, hogy „Ha nem kapom meg azt a munkát sem, kilépek”, ebből kitalálható, hogy jóga oktatónak lennem nem volt igazán fontos a számomra.

01-dantes

Milyen élményeid voltak a Dante’s Cove – Boszorkányátok alatt?

Eleinte horribilis tapasztalataim voltak, mert szörnyű rendezőnk volt, akit végül kirúgtak. Hoztak egy igazán nagyszerű fickót. A következő évben azt tervezték, hogy Adam karaktere …  szóval, már nyilvánvalóan nem lesz heteró többé. Aztán, szerepet kaptam a Closing the Ring filmben, és nem tudtam csatlakozni a folytatáshoz, így castingolták Jon Fleminget. Charlie David és én még mindig jó barátok vagyunk.

– Úgy tűnik, hogy nem is olyan régen, még meleg centrikus sorozatokban játszottál, és azt hiszem, hogy néhány ember, menedzserek és ügynökök azt gondolhatták, hogy „Hé, ez a karriered kezdete, nehogy melegnek tűnj”. De nyilvánvalóan ez nem következett be.

Nem, ez egyáltalán nem következett be. Az egyik dolog, ami tetszett a Hung-ban, hogy nem kaptunk lehetőséget a negyedik szezonban annak a felfedezésére, hogy Jason pasikkal csinálja. A férfi prostitúció is része az egésznek, de nem kaptunk lehetőséget a feltárásra. De, hogy tisztázzuk, ha lett volna, egy kicsit kényelmetlen lett volna a felvétel, mert ez az HBO, ahol nagyon reálisnak és igazinak kell tűnnie.

– Mi volt az első számú vonzerő az Arrow-ban?

Szuperhőst alakítani a tévében? Naná! Mindig is szerettem volna főgonoszt alakítani, de aztán elolvastam a pilotot, és az megingathatatlan. Úgy értem, megölt egy srácot a puszta kezével. Nem akarta, de a végső cél volt a lényeg, ő pedig járulékos veszteség volt. Ez egy elfogadható veszteség. Amikor elolvastam a pilotot, megszületett egy kép a fejemben, pontosan úgy, ahogy szerettem volna, hogy legyen. Aztán, amikor beszéltem a producerekkel és a rendezőkkel, megkérdeztem az ő víziójukat is, a kettő pedig tökéletesen megegyezett. Akkor lettem igazán izgatott.

02-arrow

– Te egy nagyon fitt srác vagy, de van számos sokkoló, fizikailag megterhelő cucc, amit a sorozatban csinálsz, hogy van képes ezeket megtenni?

Ez nagyon király, mert órákat veszek, és kipróbálhatok igazán jó új dolgokat. Aztán, majd csak menni fog, „Oké, ez egy kihívás”. És akkor lesz valami kihívás, ha olyan dolgot csinálsz, amit korábban nem. Valószínűleg elbuksz, újra meg újra, és már nem számít, de ez egy nagyszerű módja arra, hogy megtanuld. Mert megfogod, ha teszel érte. Éppen a második epizódot forgattuk, ahol késekkel dolgoztam, ami nagyon nem praktikus mód a kötélmászás helyett. Aztán átfutott az adrenalin, megcsináltam és felvettük, a következő nap viszont fájt. Nagyon.

– Korábban végeztél hasonló gyakorlatokat?

Nem mentem a Hung vagy bármilyen más cucc miatt az edzőterembe. Fitt maradtam, de nem volt specifikus céllal. Amikor megkaptam ezt a szerepet, akkor kezdtem el egy célra edzeni. Igazából a pilotban egy kicsit nagyobb voltam, mint szerettem volna, szóval most már egy kicsit karcsúbb és persze több funkciós vagyok. De nincs az otthonomban egy chin-up bar (húzódzkodó fitness berendezés, a szerk.) pedig nagyon jó vagyok benne. Nehezebbnek néz ki, mint ami, és ez tök jó, de ne mondd el senkinek.

– Nem teszem. Nem tudsz arról, hogy írók terveznek-e bármilyen meleg karaktert vagy történetszálat?

Még nem hallottam róla semmit, de remélem, hogy megvalósítják. Sokat beszéltem a producerekkel, a sorozatot a reális valóságba tervezzük, ahol pedig élnek meleg emberek.

– Tudod, Greg Berlanti a TCA találkozón ezt monda nekünk: „Mindig is ez volt a vágyam. Azt hiszem ez szerves része a mi kultúránknak, és próbáljuk a sorozatban reprezentálni azt. Még nem terveztük meg, de reményeim szerint megvalósulhat”. Ezek szerint ő tervezi, de természetesen módon.

Úgy is fogják, nem szemüveg gyanánt a nézőknek, csak azért, hogy legyen.

04-arrow

– Úgy tűnik a képregény elég eltérő utat választott.

Ott a karakter coming out-olt. A DC képregénye leleplezte, hogy Alan Scott, más nevén a Zöld Íjász meleg, pont amikor Gus Fring (Giancarlo Esposito/Breaking Bad), a legnagyobb gazember a televíziózás történetében lehet homoszexuális. De nekünk is lehetnek meleg gonoszaink vagy hőseink az Arrowban.

– Azt hallottam Candice Accola twittelt rólad, ahogy Srabble-t játszottatok a felvételen. (Amell vendégszerepelt anno a Vámpírnaplókban)

Szeretem a szótárakat, és igazából elolvastam egy könyvet, aminek a címe Word Freak, ami egy srácról szól, aki elment az éves Scrabble versenyre. De az, hogy nagy szókincsed van, és jó legyél a Scrabble-ben, nem ugyanaz a dolog. Van egy stratégia a Scrabble során, amit nem teljesen értek, és nem is vagyok túl jó egy ponton túl, de Candice egyszerűen elpusztított engem, és talán még nem tettem túl magam rajta (nevet).

– Van valamilyen bűnös étel, aminek nehezen mondasz nemet?

A mandula, amit túlságosan imádok. Találtam néhány glutén és tejtermék mentes fagylaltot, azt szoktam enni. Ha lehetne, egy dologban biztos csalnék, fognék egy nagy popcornos dobozt és megtölteném M&M-s cukorkával, és azt enném, miközben a városban sétálgatok.

03-amell

3950 <- Az összes oldalletöltés 2 <- A mai adatok

3 Hozzászólások

  1. Imádom a pasit, jó az interjú köszi :) És nagyon édes képeket szokott feltölteni magáról és a kislányáról, :)

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here