Főoldal Kritika és Értékelés Tévéműsorok Nagyon cukin startolt Az ének iskolája második évada

Nagyon cukin startolt Az ének iskolája második évada

3
Oszd meg!

Végre, elkezdődött Az ének iskolája második évada. Aki követi a Media Addict Facebook oldalát, az pontosan tudja, mennyire vártam már, hogy folytatódjon ez a megacuki show. Még mindig azt mondom, hogy a hazai kereskedelmi tévés műsorok között ez a legjobb, és az, ami leginkább értéket közvetít. Utóbbi pedig, – mármint, az érték -, pedig hatványozottan kell a hazai tévézésbe, ami olyan műsorokkal van teletűzdelve, mint az Édes Élet, a Való Világ meg az Éjjel-Nappal Budapest. Szóval, nagy szeretettel fogadtam a megérkező kis diákokat, akik ismét aranyosak, ismét jól énekelnek, de azért hiányoznak az első évadban megismert gyerekek. Jobban örülnék, ha nem cserélődne folyton az osztály, úgy jobban érvényesülne a “tanítjuk őket” alapelv is, hiszen lássuk be, több év alatt nagyobb fejlődést lehet elérni, mint pár hónap munkája során.

az_enek_iskolaja_hajdu_luca

Azonban attól függetlenül, hogy hiányoznak a tavalyi év gyerkőcei, az újoncok már most elvarázsoltak. Persze, tudom, nem énekelnek mindannyian kristálytisztán, akadt jó pár hamiskás hang, de ez nem számít. Akadtak azonban nagyon pozitív meglepetések is, konkrétan Berki Artúr, Sztojka Vanessza, Varga Vivien és Rghei Sarah énekhangja őrületesen jó. Mindannyian a 13-14 éves korban vannak, és egy biztos, évek múlva nagyon sokat fogunk még hallani róluk, mert akik már most így énekelnek, azokból csak profi énekes lehet. Különösen ha azt nézem, hogy Vanessza, Artúr és Vivien is milyen komoly zenei tanulmányokat folytat. Itt tényleg nem az énekhang a lényeg, hanem a személyiség, abból pedig ezeknek a gyerekeknek bőven kijutott. Mondanom sem kell, Lucán kacagtam a legtöbbet, annyira édes volt végig, hát meg kell zabálni azt a kislányt. Józsika és a villamosmánia is édes volt, ahogy mindegyik gyerekről tudnék olyat mondani, ami miatt örömmel látom őket a műsorban. Múlt héten nyolc kis tehetségről rántották le a leplet, most vasárnap válik majd teljessé a létszám. Kíváncsian várom milyen meglepetések érkeznek még.

az.enek.iskolaja_bordacs_arnold

Ami a műsor szerkezetét illeti, engem nagyon zavart, hogy folyton “elspoilerezték” az adást. Már az elején lelőtték a poénokat a felvezetésben, meg a reklámok előtti bevágásban. Ez annyira nem jött be, hogy inkább ma néztem vissza az adást. (Pacsi a Tv2-nek, amiért online meg lehet nézni az egészet, méghozzá tökéletes minőségben). Amúgy, minden maradt úgy, ahogyan tavaly. Nem változott a tanári kar sem. Egy dologról viszont beszélni kell. Érkezett az idei szezonba egy kisfiú, akinek a történetét szó szerint megsirattam. Bordács Arnoldról van szó, aki nevelőotthonban él. A tanári kar pedig olyan otromba beszólásokat engedett meg magának, hogy majd lefordultam a székről. Egy állami gondozott kisfiúnak ne mondjon olyat Szandi, hogy “Majd én leszek a mamád“. Az éhezőt sem köszöntjük így: “Majd adok neked enni, de sosincs nálam kaja, szóval, izé“… Király Viktor beszólása is nagyon gáz volt, amikor Twist Olivérhez hasonlította szegény Arnoldot. Értem én, jót akartak, de felnőtt emberként igazán gondolhatnák, hogy ezzel mennyire nem tesznek jót a gyereknek. Szégyelljék magukat mindketten.

Summa, summárum, az első adást nagyon élveztem, és kíváncsian várom a továbbiakat is. Az ének iskolája meg egy olyan műsor, amit akár naponta el tudnék nézegetni, de azért remélem Király Viktor meg Szandi is megtanulja mit szabad mondani egy gyereknek, és mit nem…

az.enek.iskolaja

1835 <- Az összes oldalletöltés 1 <- A mai adatok

3 Hozzászólások

  1. Jaaaj, én is hasonlóképp érzek. :) Annyira jó, hogy van egy műsor, amelyet – egyelőre (?) – nem elsősorban a bulvár vezérel, ahol pozitív a hangulat, jó a légkör, és örültem, hogy a tavalyi félelmeim (a gyerekek túlterheléséről és olcsón eladásáról) nem váltak valóra.

    Egyetlen rossz érzés bennem, hogy a vasárnapi 8-ból két gyerek is “hátszeles” volt, hiszen Berki Artúr édesapja Hajós András gyerekkori haverja (kizártnak tartom, hogy csak a “bemutatkozásnál” ismertek volna egymásra, de valljuk be, remek színészi produkció volt), és mondanám, hogy vannak rossz érzéseim Varga Vivien miatt is, bár tény, hogy értelmes, aranyos és brutál jól énekel a kislány és maga is megfogalmazta, hogy nem édesapja, hanem saját tudása révén kíván előrelépni. Remélem, ezek a rossz érzéseim ugyanolyan alaptalanok lesznek, mint a tavalyiak, mert amúgy én is nagyon szimpatikusnak találom a gyerekcsapatot, és a tanári kar sem idegesít látványosan :)

    • Én sem csípem, ha valaki hátszéllel fut, viszont úgy érzem ebben az esetben ez nem számít. Adott két gyerek, akik korukhoz képest meglehetősen nagy zenei múlttal rendelkeznek, ráadásul felnőtteket megszégyenítő ügyességgel és technikával énekelnek. Az ének iskolájában pedig nem a közönségszavazatok döntenek, itt nem kell sms-t küldözgetni, verdikt nem oszt, nem szoroz. Persze, most a média szereplések miatt számít, hogy kit hová lehet kötni, de igazából úgy vélem ez perpillanat inkább hátrány, mint előny, mert nekik jobban kell teljesíteni emiatt.

      Szóval, az X-Faktor más terep lenne, Jimmy fia Krisztián sem a “tehetsége” miatt jutott el a hatodik adásig, de itt szerencsére erről nincs szó. Azt meg ne feledjük, hogy Schobert Norbi kislánya is jelentkezett tavaly és nem vették meg, plusz gondolom idén is megpróbálta.

  2. Az én kedvencem eddig Józsika nagyon aranyos kisfiú. A többi gyereknek is jó hangja van. Megtaláltuk Petronella utodját is Luca személyébe. Biztos nézni fogom továbbra is.

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here