Főoldal Kritika és Értékelés Epizódkritika Brooklyn Nine-Nine: Kritika az első évadról

Brooklyn Nine-Nine: Kritika az első évadról

10
Oszd meg!

Mostanában inkább olvasok, és kevesebb sorozatot nézek, a Brooklyn Nine-Nine azonban képes volt arra, hogy egy nap alatt ledaráljam az első évad második felét, úgy durván tizennégy részt. Erre a szitkomra tulajdonképpen kevés azt mondani, hogy “jó”, mert ez bőven nem meríti ki azt, hogy mennyire humoros, szórakoztató és vicces ez a sorozat. A pilotkritikámban bőven kifejtettem, hogy miért is szerettem meg annyira a szériát a kezdetekben, a véleményem pedig tulajdonképpen azóta sem változott, sőt, ha lehet még pozitívabb lett. Nagyon jogosan lett a legjobb vígjátéksorozat, és Andy Sendberg a legjobb színész a Golden Globe díjátadón.

brooklyn_03

Az első évad egyszerűen remek volt, és valahol már most tartok attól, hogy milyen lesz a második. Értelemszerűen nehéz lesz hoznia azt a magas színvonalat, amit a nyitó etap képviselt, de őszintén bízom abban, hogy az írók felnőnek majd a feladathoz. A legnagyobb meglepetés amúgy kétségkívül az, hogy ennyire meg tudtam szeretni egy rendőrös sorozatot. Bár, vélhetően azért is sikeredett ez így, mert a Brooklyn Nine-Nine elsősorban egy munkahelyi komédia, a rendőr őrs helyett pedig bárhol játszódhatna a széria, mert ezt egyértelműen a karakterek adják el a számomra. Még a legkisebb mellékszereplőket is megszerettem, a legtöbbször a két öregen nevettem, Scully meg a haverja oltári fazon. Külön ki kell még emelnem a női karaktereket is, közülük is Rosa volt az, akinek a hülye humorán olyan sokszor felnevettem. Azt pedig el kell ismernem, hogy a rendőrség, mint helyszín tök jó ötlet. Amikor Jake elkezd hülyülni a rabokkal, az annyira idiótán hangzik, de mégis, pont ettől oltári vicces. Egyszerűen nem tudok, és nem is akarok nem röhögni rajta.

A Brooklyn Nine-Nine tipikusan egy olyan sorozat, ahol a pilot mindent eldönt. Ha valaki szereti az ütős poénokat, és a néhol már-már kínosan viccessé átcsapódó jeleneteket, és olyan vígjátéksorozatot keres, ahol adott az állandóság, mégis epizódikus az egész, akkor a Brooklyn Nine-Nine a lehető legjobb megoldás. Szintén beszédes amúgy az, hogy a 2013/14-es évad újonc sorozatai közül ez az egyetlen komédia, amivel képben vagyok, holott azért voltak jó próbálkozások (Trophy Wife, All About a Boy).

brooklyn_02

Továbbra is azt mondom, hogy nehéz vígjátéksorozatról hosszú kritikát írni, és azt hiszem nem is erőltetem. Egyszerűen adjatok neki egy esélyt, pláne, hogy már magyarul is adják a Viasat 3 jóvoltából. (Egy zárójeles megjegyzés: belenéztem a szinkronos verzióba, és nekem nem igazán nyerte el a tetszésem. Alá nyomtam a magyar feliratot is, és meg kell jegyeznem, most nem érzem igazán minőséginek a magyar verziót. Szóval, ha nem ódzkodtok annyira a feliratoktól, akkor inkább eredeti nyelven ajánlom megtekintésre. A szinkron sem vészes, némely hangválasztás egész eredeti, csak egyszerűen jobban átjön a sorozat hangulata felirattal – a pilot alapján legalábbis ez a véleményem).

Értékelés: 10/10
Egyszerűen nincs olyan pontja amibe bele szeretnék kötni. Ha nagyon keresném, akkor biztos eszembe jutna valami, ami az adott pillanatban nem jött be, de annak semmi értelme nem lenne. (Oké, eszembe jutott, Charles sokszor ment az idegeimre). Ez a sorozat úgy jó, ahogy van, és már most nagyon várós a folytatás. Abban pedig nagyon bízom, hogy itt nem jön elő a szokásos második évados gyengeség.

brooklyn_01

10 Hozzászólások

 1. Be kell valljam a te pilot kritikàd miatt kezdtem el nézni a sorozatot és milyen jòl tettem. Istenem ez a legjobb sorozat évek óta a szereplők zseniàlisak a színészek minden elismért jogosan kapnak. Azzal én is egyetértek, eredeti nyelven jobb!

 2. Ez a sorozat hihetetlenül jó. A karakterek nagyon szerethetőek, én mindig nevetek Holt kapitányon. Biztosan nem bírnék eljátszani egy ilyen figurát.:DDD
  Amúgy félek, hogy a 2. évad nagyon gyenge lesz, hogyha Amy és Jack össze fognak jönni… ( úgy, mint az Így jártam anyátokkal-ban Robin&Ted)
  De reménykedem, hogy jó lesz!:)
  Szerintem nyáron újra nézem, mert olyan vicces.

  • Nem hiszem, hogy a második évadban összehoznák Jake-t és Amy-t, legalábbis az évad végéig biztos nem. Az évad végi, Jake-t érintő cliffhanger szerintem sok mindent meg fog változtatni, többek között az ő kapcsolatukat is.

   Ted és Robin mellett szerintem még Jess and Nick is jó példa erre a New Girl-ből, akik miután összejöttek, a sorozat teljesen ellaposodott. A különbség szerintem az, hogy Nick és Jess esetében ők voltak kvázi a sorozat fő szála, és rájuk fókuszáltak a legjobban, nem igazán volt egyéb történés. Viszont a B99-ben, még ha Jake és Amy össze is jönnek, nem az ő kapcsolatuk fogja átvenni a fő sztorit.

   De majd meglátjuk, mit hoz a jövő :)

 3. Szia Tibi. Azért írok neked hogy tegyek egy ajánlást. Egy sorozatot. A címe Salem. A cím szerintem önmagáért beszél hogy a történet boszorkányokról fog szólni. Üsd be a Youtube-ba hogy Salem wgn es az elsore kattints. De gondolom megtalalad. A wgn adón fogják adni április 20-án 2014-ben. :) Szerintem jó lesz. Majd nézd meg. Szia. :)

 4. Örömmel láttam a kritikát az oldalon, mert a B99 lett az abszolút kedvencem a 2013/2014-es idényben, és ez még engem is meglepett :)

  Viszont egy apró észrevételem lenne: nem tudom, hogy figyelmetlenségen múlt vagy csak elírás, de az első bekezdésben Andy Sendberg szerepel, holott ő Andy Samberg :)

  • Figyelmetlenség volt valóban, köszi a jelzést, máris javítom Andy nevét. Annak pedig örülök, hogy neked is bejött a sorozat :)

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here