Főoldal Kritika és Értékelés Epizódkritika The Walking Dead: Brutálisan ért véget a negyedik évad

The Walking Dead: Brutálisan ért véget a negyedik évad

4
Oszd meg!

A The Walking Dead különös helyet foglal el a szívemben. Eredetileg bele sem akartam nézni, aztán megtettem, és rögtön beleszerettem. Ahogy azonban teltek az évadok, egyre inkább olyan irányba mentek el az alkotók, ami nekem nem tetszik. Persze, értem én, “ember embernek farkasa“, de egy olyan világban, ahol több tucat zombi is rád támadhat, jobban érdekel maga a túlélés, mint az élőktől való félelem. Nem kell ugyan pszcihológusnak lennünk ahhoz, hogy belássuk, mennyire reális az a kép, amit a The Walking Dead fest. Hiszen az adott “társadalomban”, amikor a túlélés a tét, totál érthető, ha az élők harcolnak egymással, a zombik meg csak csoszognak. Mégis, én nem erre vagyok kíváncsi. Engem a dráma érdekel, a túlélés, a zombik gyilkolása, nem pedig az élők acsarkodása egymással szemben.

twd-04

Az őszi epizódok után úgy voltam vele, hogy én ezt a sorozatot nem nézem tovább. Bármennyi jó ötletet is dobtak fel, a vége mindig az volt, hogy az emberek hadakoznak egymás ellen. A kormányzó visszahozása például nagyon nem tetszett, szóval, nyugodt szívvel ugyan, de úgy döntöttem, vége. Erre meg behozták a valaha volt legjobb The Walking Dead részeket, amiket halálra dícsértek a blogokon. Naná, hogy be kellett próbálnom, és milyen jól tettem. Istenien működött a szétesett csapat, ahogy mindenféle védelem és felszerelés nélkül kóboroltak az Atlanti erdőben, menekülve a zombik elől, új helyeket felfedezve. Ez volt a sorozat addigi legjobb szakasza, egy igazi élmény volt. Olyan emberi drámákat mutatott be, hogy még visszagondolni is gyönyörű rá. Tényleg, hatalmas volt az egész, bezzeg az évadzáró. Én még szavakat sem találok, és remélem, hogy nem AZT lépik meg, amiről mindenki beszél, mert ha így lesz, én tényleg nem nézem tovább. Spoileresen folytatom a kép alatt.

twd-01

Még a vándorlással kapcsolatosan, ki kell emelnem, a kislányos dolgot. A sorozat történelmének legdurvább része szerintem az volt, és igazából amit ott Melissa McBridge csinált, ahogyan eljátszotta azokat a nyomasztó jeleneteket, simán megérdemelne legalább egy Emmy/Golden Globe jelölést. Szomorú vagyok, hogy nem fog kapni. Az én szememben az volt a The Walking Dead valaha legjobb része. Ami ott történt, az hihetetlenül erős volt. Képesek voltak az írók arra, hogy helyeselni tudjak egy gyerek halálához. Mert a szőke kiscsaj nem volt ép, megölte a saját húgát, hogy zombi legyen, továbbá szerette a járkálókat. Annyira egyértelmű volt, ő nem erre a világra való, és minél tovább él itt, annál veszélyesebb lesz másokra a környezetéből. Ahogyan pedig mindezt Tyreese és Carol végigvezette, majd a nő meghúzta a ravaszt, és suttogta neki, hogy csak a virágokat nézze… Erős volt, drámai és megható. Persze, itt is ember ölt embert, de teljesen más perspektívába helyezve a dolgot. Nem volt olyan idegölő, mint amikor a börtönért gyilkolták egymást.

twd-02

Amikor a sorozatban felbukkant a Terminus, egyértelmű volt, hogy ebből baj lesz. Azonban az, amit láttatni engedtek, engem tényleg arra fog kényszeríteni, hogy elkaszáljam a sorozatot. Azóta több kritikát átnyálaztam, visszanéztem az adott jeleneteket, és ez tényleg az, aminek tűnik. Azok ott, a Terminuson kannibálok, ami nekem túl sok… Nagyon úgy tűnik, hogy bezárják az embereket, hogy aztán megöljék, megsüssék és megegyék őket. Még belegondolni is undorító. Az oké, hogy vannak a világon még most is kannibálok, és valahol érthető is, hogy egy olyan világban, ahol a zombi embert eszik, az embernek meg nincs mit ennie, hát megeszi az embert, hogy ne haljon éhen, de ez már túl van azon a tűréshatáromon. Ezt én már nem akarom befogadni. Egyszerűen nem. Az emberek, akik nem zombik, ne fogjanak el és gyilkoljanak le embereket, hogy megegyék őket, miközben ott csoszognak a zombik. Inkább rájuk koncentráljunk már, könyörgöm! Mert ezért szerettem meg a sorozatot…

Értékelés: 6/10
A teljes negyedik évadra a hat pontot érzem reálisnak, de csak ha az évad második felét nézzük, az simán felér 9-10 ponttal. Viszont, a gyógyszer hajkurászása, a börtönös uncsiság, no meg a kormányzó bőven levonja a pontokat. Kíváncsi vagyok ám a folytatásra, de ha megmarad a kannibál szál, tényleg elkaszálom a sorozatot.

twd-05

4 Hozzászólások

  1. Az a rész nekem nagyon durva és sokkoló volt, amit a a szőke kislány csinált. Az apját is ugye látta meghalni, meg az, hogy etette a zombikat.. kicsit ijesztő a csaj.

    Nekem eszembe sem jutott, hogy a kannibálos dologra utalna az a rész. Az azért “vicces”, hogy kedveskedtek nekik aztán meg bezárták őket. Durvák az emberek.
    Nem tudom ha a mostani világban zombi támadás lenne, szerintem az emberek egymást ölnék, nem azokat akik igazán nagy fenyegetést jelentenek.

    Oké, kicsit elkalandoztam.. :D

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here