Főoldal Kritika és Értékelés Tévéműsorok Noname és levitézlett celebek felvételről táncolnak

Noname és levitézlett celebek felvételről táncolnak

7
Oszd meg!

Sosem voltam igazán nagy kedvelője az RTL Klub Szombat Esti Láz című műsorának. Valahogy taszított az egész milliő, amit maga a műsor közvetít. Másfél perc táncot követ tizenöt perc duma, miközben elsikkad maga a lényeg. Ráadásul olyan hideg, ridegség/komolyság sugárzik az egész műsorból, ami egyszerűen taszító. Sokkal jobban csípem a Tv2-n futó Nagy Duettet, mert az utóbbi pörgős, szórakoztató és jópofa, ráadásul az egyetlen olyan showműsor, ahol nem tekerem át a zsűrit, mert még ők is érdekesek. A Szombat Esti Láz idén próbált megújulni, de ez a próbálkozás – legalábbis az első adást figyelembe véve -, csúfosan megbukott. Mármint, minőségileg, és persze az én szememben.

szombat-esti-laz-mate-kriszta

Pechesen indult ám a tavasz az RTL Klub háza táján. A Tv2 egyre nézettebb mindkét korcsoportban, ráadásul jelentkezők hiányában a Csillag Születiket is jegeltetni kellett, ezért vették gyorsan elő a Szombat Esti Lázat. Igyekeztek ráncba szedni a produkciót, de olyan bénán sült el. Ez a páros tematika, “a nagy félrelépés”, és ezáltal a bulvár faktor behozása a műsorból nem úgy sült el, ahogy kellett volna. Ha már mindenképpen be akarták ezt a vonalat emelni a műsorba, egyszerűbb lett volna beültetni a közönség soraiba mindenkinek az aktuális szerelmét, és akkor elérik ugyanezt a hatást. Hiába próbálta a zsűri és Ördög Nóra rávenni a párokat a féltékenykedésre, és hiába mutatták a férj/feleség arcát a kamerák tánc közben, annyira bénának tűnt az egész.

szombat-esti-laz-szabo-gyozo

Ez a páros tematika pedig azért is mellélövés, mert annyira nem találtak celebeket, hogy vissza kellett hívniuk Szabó Győzőt, aki korábban már szerepelt a műsorban. Konkrétan a nyolc híres táncosból kettő az, akit nem használtak agyon a képernyőn, az Máté Krisztina és Bárdos András. A többiek vagy elfelejtődtek (Eszményi Viktória), vagy kevésbé ismertek (Makranczi Zalán, Heilig Gábor, Rezes Judit) vagy olyan celebek, akiket az elmúlt években minden hasonszőrű műsorban futtattak már (Szinetár Dóra – Sztárban Sztár, Nagy Duett; Szabó Győző (Szombat esti láz, Nagy Duett). Verdikt most először maradtak el a konkrét sztárok a produkcióból, ami magának a műsornak sem tett jót. Nézzük csak meg a tavalyi évadot, kapásból ott van Vastag Csaba és Tóth Gabi, akik igazi A-listás sztárok itthon, akárcsak Istenes Bence. Persze, poénból ott volt Szilveszter gazda vagy Győrfi Pál is, de valahogy “sztárosabbnak” tűnt a mezőny, mint most.

szombat-esti-laz-eszmeny-viktoria

Korábban is hiteltelennek volt minősíthető sok esetben a Szombat esti láz, de most, hogy már nem élőben, hanem felvételről táncolnak a celebek, még kevésbé tudok hinni az egésznek. Persze, lekommunikálják, hogy nem áll le a felvétel, mindent benne hagynak, nem vágják meg és így tovább, de kicsit szkeptikus vagyok, és a fene hiszi el nekik. Másrészt tavaly tök jó újítás volt, hogy a táncosok mögött ex-X-Faktorosok énekeltek, most pedig ez eléggé hiányzott. Valahogy feldobta az élő zene az egésznek a hangulatát, most pedig olyan fura e-nélkül. (Persze, még mindig jobb a cd lejátszóról szóló dal, mint Szabó Dávid vijjogása). Minden változtatás mellett igazából érzem azt, hogy csökkentett büdzsével dolgozott a stáb. Amikor például a zsűri a pontjait az ujjain kezdte el mutogatni, tabletek helyett, nem is tudtam, hogy sírjak, vagy nevessek rajta.

szombat.esti.laz-zsuri

A zsűrit továbbra sem tudom komolyan venni. Abszolút nem szórakoztatnak, pláne ahogy folyton egymás szavába vágnak. Esztergályos Cecília a legrosszabb, szerencsétlen már-már Somló Tamási mélységekbe süllyedt, csak éppen a másik végletbe csapott át. Jáksó Lászlót is hiába ültették be Kasza Tibinek, valahogy nem jött össze a majmolás. Egyszerűen továbbra is ugyanolyan rideg a műsor, mint eddig, és elvesztette a korábbi erényeit is, amiket legalább fel tudott mutatni. Egyedül a “nem esik ki senki” móka szimpatikus, mert végre, egy szórakoztató(nak szánt) műsor, ahol nem könyörögnek az SMS szavazatokért. Egy biztos, nem leszek állandó nézője a műsornak, mert hiába táncoltak egész jól a fellépő celebek, nem kötnek le annyira, hogy élőben végig nézzem az egészet. Maximum a neten átpörgetem azt a 8×1.5 percet. És igen, jól számoltok fejben: konkrétan 12 perc a tánc egy táncos műsorban. Izé, gratulálok?

szombat-esti-laz-szinetar-dora

2411 <- Az összes oldalletöltés 1 <- A mai adatok

7 Hozzászólások

  • Na igen, ők hárman pont nem illethetőek “noname” jelzővel, bár Tibi nem is ezt írta, csak azt, hogy “kevésbé ismertek”. És ebben sajnos igaza van. Pedig pont őket tartom Művésznek! De hát sajnálatos módon a mai világban már nem a tehetség, hanem egy erre rímelő szó a mérvadó: celebség. :/

   A műsorról annyit, hogy én is átpörgettem az egészet, és mindössze azt a durván 12 percnyi anyagot néztem végig, melyben táncolnak. Össze kéne vágni, aztán reklámidőben leadni őket. Az a 12 perc szórakoztatna legalább az idióta reklámok helyett…:D

  • Valószínűleg ez az én szegénységi bizonyítványom, de ezidáig egyikükről sem hallottam. Vidéken élek, sajnos nincs lehetőségem fővárosi színházakba látogatni, így a neveik számomra ismeretlenek voltak. És tuti sokan voltak még így. Eszményi Viktóriát is csak azért tudom beazonosítani, mert találkoztam vele gyerekkoromban, mert ismeri az édesanyámat.

 1. Szerintem meg nagyon élvezetes és szépen kidolgozott volt a maga módján! Én pont, hogy mindig ilyen sztárokra vágytam. Olyanokra, akik tényleg letettek valamit az asztalra és ez a korukból is látszik, hogy nem huszonéves Istenes Bencék szerencsétlenkednek a parketten. Azt pluszba hozzá kell tenni, hogy a csatornának nagyon hirtelen kellett fontos döntést meghoznia és szinte napok alatt felépíteni egy teljes showműsort, semmiféle előzetes tervek nélkül, ami nagy szó! Nem tudhatták előre, hogy idén a Csillag Születik-be nem jelentkeznek majd annyian és az a maréknyi ember is borzalmas lesz. A zsűriben csak Jáksó irritál, de Cili és Andi kárpótol mindenért. A táncok fergetegesek voltak, mindegyik tetszett! Az, hogy felvételről ment szerintem még jobb is, mert sokkal nívósabb az egész, ha nincs benne baki, vagy technikai kellemetlenség. A táncválasztógép lehet, hogy csalás, de kreatív ötlet volt. Ördög Nóra profi, mint mindig és amikor szexi pszichológusként mutatták, majd kiesett a két szemem a helyéről, tud az RTL, ha akar. A mostani szezon a legszínvonalasabb és hiába csak rövid idejük volt arra, hogy párokat találjanak, a lehető legjobban döntöttek. A végén a nézők fognak voksolni arra, hogy melyik pár nyerjen, ami azt jelenti, hogy csak egy alkalommal lesz szavazás, így nem fogják az SMS-díjakkal lehúzni a lakosságot, ami számomra dicséretes!

 2. Én is vidéken élek és mégis ismerem Makranczi Zalánt, Alföldi Róbert filmjéből, a 2008-as Nyugalomból. Plusz sokat szinkronizál, Kivanc Tatlitug-nak( Tiltott szerelem-Behlül) is ő adta a hangját.
  A műsortól én se dobtam el az agyamat, de Nagy Duettnél biztosan magasabb színvonalú. Szerintem. Az ugyanis nálam nézhetetlen kategória, az Ének iskolájával egyetemben. Nem én vagyok a célközönség, hiába vagyok a 18-49-es korosztályban. A SZEL-t elkapkodták, nekem Nórika se hiányzott. A felvételről annyit, hogy a lehetséges bakik feldobnák a műsort, mert attól lenne érdekes. A Most-on néztem, ahogy nagyon sok műsort. Bence tavaly nem szerencsétlenkedett, nagyon ügyes volt. Tessék újranézni. Nem vagyok rajongó, de inkább ő, mint a fémvillás Csabuka.

 3. Bárdos András és Máté Kriszta csak úgy került a képbe, h Gregor Bernadett és aktuális pasija lemondta az egészet, mert megsértődtek egy riporton.

  Én egyébként nagyon szerettem eddig minden SZEL évadot, de ez már nekem is egy picit erőltetettnek tűnik, pedig nem is láttam még az egészet.

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here