Főoldal Kritika és Értékelés Epizódkritika Revenge: 5 dolog, amit még mindig szeretek a sorozatban

Revenge: 5 dolog, amit még mindig szeretek a sorozatban

3
Oszd meg!

Többször is szerettem már volna kritikát írni a Revenge harmadik évadáról, ami már egy az egyben átváltott guilty pleasurré. A folyamat nem volt se gyors, se hirtelen, már régóta így van. Úgy éreztem “akar a fene” kritikát írni egy kvázi szappanoperáról, de vannak olyan dolgok még a harmadik évadban is, amiket egyszerűen imádok. Szóval, ahelyett, hogy kritizálnék, íme, az ötös listám arról, hogy mit szeretek a sorozatban. Figyelem! A lista nyomokban spoilert tartalmaz.

revenge_01

– A dögös pasik:
Ne legyünk szégyenlősek, én sem leszek az. Ez a sorozat nem lenne az, ami, ha nem szerepelnének benne ennyire helyes pasik. Justin Hartley ugyan lelépett, de máris jött az utánpótlás, aki ugyan alacsony, és Charlotte-ra hajt, de már most drukkolok, hogy kacsintgasson Nolan felé is. Ó, és a Danielt alakító Josh Bowman pofikája ugyan picikét bumburnyákabb, de még mindig nagyon helyes.

Persze a guilty pleasure faktor a másik oldalon is remekül működik, hiszen hihetetlenül gyönyörű hölgyeket castingolt a show, ráadásul stílusukban és megjelenésükben sem egyformákat. (Vajon mi lenne a sorozattal guilty pleasure-faktor nélkül?)

revenge_02

– Emily VanCamp:
Írhatnám azt is, hogy Emily Thorne, teljesen mindegy, kit emelek ki. Egyre jobban szeretem a karaktert, amikor pedig VanCamp előhozta magából a szappanoperákból ismert “ribanc-feleség” karaktert azt hittem elájulok a gyönyörűségtől. Az elmúlt évek során egyre finomabb lett VanCamp játéka, mára pedig eljutott odáig, hogy lemossa Madeleine Stowe-ot a képernyőről. Ami azért nagy dolog, de VanCamp már ilyen lett. Minden gesztusa, azok a nézések, a kecses mozdulatok no meg ahogyan játszik a hangjával, hű! És amikor bedurvul a karakter, azt is annyira jól hozza. Mese nincs, Emily VanCamp-ot szeretni kell.

revenge_03

– Victoria Grayson stílusa:
Le kell szögeznem valamit. Nem értek a divathoz. Tudom, páran most a szívetekhez kaptatok, de sosem én voltam az a srác, aki sorolja a divatmárkák nevét, és képről beazonosítja a szupermodelleket. A szép ruhákat viszont én is csípem, és az a stílus, amivel Victoria Grayson rendelkezik, egyszerűen csodálatos. Olyan gyönyörű még mindig Madeleine Stowe, pedig már 55 is elmúlt. Persze, látszik rajta, hogy a “plasztika tartja egyben”, de ő még ezt is olyan méltósággal viseli, hogy nem tudom nem csodálni. Az alakját pedig úgy vélem bármely huszonéves is megirigyelhetné, és tegyük hozzá, kevés nőn állnak olyan jól még a legbravúrosabb designer ruhák is, mint Madeleine-en. Szóval, imádom Victoria ruháit.

revenge_05

– Bosszú vs. Szappanopera:
Egy ideje már azon “bírkózik” a sorozat, hogy egyszerre hordozza magán az első évad jegyeit – tudjátok, a bosszút -, és hogy megegyezzen az új, szappanoperásabb iránnyal, amit az új kreátor egyre inkább erőltet. Érdekes ez a lavírozás a két stílus közt, még akkor is, ha néha a fejemet fogtam. Konkrétan mikor kiderült, hogy Conrad első felesége nem más, mint Jack anyja, ráadásul a nemrég érkezett vendégsztár – Kylie Minoque ex-pasija, Oliver Martinez -, lehet az újabb kulcs Emily apjának az ügyéhez, kábé az “ó, ne már, ti idióták” és a “wow, ez de izgi” között mozog a gondolataim közt, és talán pont ez adja meg a sorozat sava-borsát. Kvázi a high concept keveredik a szappanoperákkal, az írók pedig mindezt pofásan vegyítik. Bravó!

revenge_04

– Mr. Nolan Ross:
Úgy vélem egy Revenge nézőnek sem mondok újdonságot azzal, hogy Nolant csak imádni lehet. Hihetetlen mennyire érdekes még mindig a karakter, ami pedig a legszebb az egészben, hogy nem csak azért csípem, mert biszexuális. Vicces, humoros, számító, önző, jó barát, kedves, odaadó és hűséges, mindez a sok, egymástól távol álló tulajdonság pedig olyan szinten keveredik a karakterben, amit egyszerűen öröm nézni. Nolan az egyik legjobban felépített, és a legszélesebb skálán mozgó karakter a sorozatban, és már most alig várom, hogy lássam, miként tágítják a karakter határait. (Oké, azért be is pasizhatna :)).

((Hm, most elgondolkodtam azon, írjak-e egy ötös listát arról is, hogy mit nem szeretek a sorozatban, de inkább nem teszem. Majd az évad végén :))

2425 <- Az összes oldalletöltés 1 <- A mai adatok

3 Hozzászólások

  1. Nolan Nolan Nolan <3 Hihetetlen, hogy Patricket így kiírták, annyira jók voltak együtt… akarom mondani édesek… mmmmm :)

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here