Főoldal Kritika és Értékelés Epizódkritika Awkward: Kritika a különös harmadik évadról

Awkward: Kritika a különös harmadik évadról

6
Oszd meg!

Az évad első felét 7/10-re ítéltem, miközben bizakodtam abban, hogy javuló tendenciát vonultat fel a sorozat. Nos, ez valahol meg is történt, mert végre, olyat láttam tinisorozatban, ami annyira evidens, de ritkán vetik be. Legutóbb azt hiszem a Narancsvidék (Marissa) és a Glee (Quinn) próbálkozott azzal, hogy egy főbb szereplőt megőrjítsenek, és elrugdossák őt a sötét oldalra. Sem Quinn, sem Marissa esetén nem éreztem normálisnak a változást, hiteltelennek tartottam, bármennyire is próbálták hitelesen bemutatni. Azonban Jenna esetében annyira világos, érthető és szeretnivaló volt maga a változási folyamat. Király döntés volt mindennek az origójába Collint helyezni, az őrült, vágyból fakadó szerelmet, és az, mint mozgatórugó tökéletesen hiteles volt Jenna életében. Én legalábbis annak éreztem, és iszonyúan szerettem azokat a részeket, amikor Jenna átváltozott őrültbe. Persze, mondanom sem kell, Nolan Gerard Funk is sokat hozzáadott, mert az a pasi annyira helyes, hogy arra szavakat is nehezen találni.

awkward-01

Ami viszont Jenna “megőrülési” folyamatánál is jobban tetszett, az a visszaváltozás hétköznapi, megszokott Jennává. Imádtam a barátai reakcióit, Tammara jelzéseit, hogy “na már most, te nem panaszkodhatsz, csak mindent meghallgatsz, amit mondunk“-féle poénjait. Annyira sütött az egészből a “tinik vagyunk, változunk, hibázunk, jóvá tesszük, na bumm” hangulat, amit nem tudtam nem értékelni. Persze, a színészek továbbra sem néznek ki 16-nak, de nem érdekel, mert tök jól hozzák a tini figurát. Persze, ehhez az íróknak is sok közük van, mert ők nem csak jó szituációkat teremtenek, hanem remek dialógusokat is írnak a karakterek számára. Szóval, ebből a szempontból nekem totál bejött az évad. Akadt azonban hátránya is, már totál unom a Jenna és Matty párosítást, azt, ahogy az írók mindenképpen megpróbálják a nyakamba sózni a párost, holott messziről látszik, hogy az már mennyire lefutott téma. Én legalábbis annak érzem. Ó, és az a rész, amikor Jennát parodizálták ki haláli volt!

xd

A mellékszereplők továbbra is őrült jók, elő vették egy ideig a meleg srácot is, na azon jót kacagtam megint. Nagyon bejött az a rész is, amikor az összes karaktert a saját szemszögéből emlékezett vissza a partin történtekre, na ott konkrétan sírva röhögtem. Már megbékéltem azzal, hogy a mellékszereplők itt -tényleg- mellékszereplők, de sebaj, mert akként nagyon jól funkcionálnak. Továbbra is csípem Sadiet, Tammarát, meg a teljes brancsot, beleértve a felnőtteket is, utóbbi pedig azért jó, mert sok tinisorozatban bénán kezelik őket. Visszatérve a szerelemre, kicsit mintha csapongóbb lenne e-téren a sorozat minősége, de talán ezt azért mondom, mert kicsit unom a párosokat. Tammara és Jake is hamar meguntatták magukat velem. Mármint, külön-külön jók, de együtt már nem annyira. Valahogy fel kéne pezsdíteni a love storykat, olyan izzást akarok látni, mint Jenna és Collin között az elején.

awkward-02

Nemsokára pedig kezdődik az Awkard negyedik évada, amit nagyon kíváncsian várok, annak ellenére is, hogy elképzelni sem tudom mivel akarnak előrukkolni a kreátorok. (Na jó, rákereshetnék, de nem rontom majd a negyedik évad premierjének az esélyeit. A spoilerek egy Awkward-szintű sorozatnál rengeteg poént lelőnek előre). Így, eme nyáladzás végére meg kell jegyezzem, annak idején nem hittem volna, hogy eljut ilyen messzire ez a sorozat. Szó se róla, az első évad messze jobb volt, mint a folytatás, de az Awkard továbbra is benne van a top10 kedvenc futó komédiasorozataim között, ami azért nagy szó, mert elég telített a mezőny. Szóval, nagyon happy vagyok :)

Értékelés: 8/10
Nekem bejött a teljes szezon, de az évad második fele talán még jobban is. Mindenképpen ajánlom megtekintésre ezt az évadot is.

awkward-03

2297 <- Az összes oldalletöltés 1 <- A mai adatok

6 Hozzászólások

  1. Csak egy kis észrevétel.. awkward és nem awkard :-) amugy részben egyet értek veled, tamara és jake páros már nálam is lapos..

  2. Őszintén szólva, nekem már nagyon-nagyon unalmas a Matty meg Jenna között történő nem is tudom mi ez, talán nyáladzás. Sőt, már undorító. Én a második évadban drukkoltam azért, hogy végül csak Jake-t válassza Jenna, de végül a ringyó nem őt választotta, szóval a fene egye meg. :D

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here