Főoldal Kritika és Értékelés Epizódkritika Teen Wolf: (Végre) véget ért a 3. évad

Teen Wolf: (Végre) véget ért a 3. évad

40
Oszd meg!

Már nagyon rég éreztem ennyire kínosan magam, miközben évadzárót néztem. Konkrétan az egész epizód alatt csak bámultam ki a fejemből, és mondogattam magamban, hogy “oké, vágom én”, de a francokat volt így. Olyan rég elvesztettem a fonalat, hogy az hihetetlen, és konkrétan halvány lila gőzöm sem volt arról, ki, mit és miért, no meg hogyan csinált az évad végére. De tényleg, abszolúte nem vágok én itt már semmit. Kezdetekben olyan felépítették a mitológiai háttérvilágot, mostanra meg eljutottunk oda, hogy annyira bőre szabták, meg olyan hülye megoldásokkal élnek néhol, amit már nem tudok követni. Egy ideig szerencsére nem is kell, a negyedik évad csak június 23-án tér vissza, addig meg talán kiguglizom, hogy mi a csuda történt a harmadik évad második felében. Most következzék némi spoileres rövidke gondolat az évadzáróról.

teen-wolf-nogi-01

Bele se akarok gondolni, hogyan sikerült megölni a Nogibigyót, de a lényeg, hogy már nincs. Juhú, nem fog hiányozni. Az eddig bemutatott főgonoszok közül ő volt az egyetlen, akinél nem igazán értettem a háttér dolgokat, sem a megölésének a mikéntjét, és így tovább. Oké, valami rémlik, hogy magyaráztak pár résszel ezelőtt egy tervről, de ez is nemrég esett le, a rész közben tényleg csak lestem ki a fejemből. Nogibigyó, nem fogsz hiányozni, sem a hülye nindzsák.

– Tetszett az, ahogy Allison halálát kezelték a többiek, különösen imádtam a lány apjának a reakcióit, meg a közös jelenetet Isaackel. Ügyes lett a kivitelezés, remélem azért később még kap említést a lány. Egy biztos, nekem ő is hiányozni fog.

– Miközben az ikrek verekedtek, és az egyiket leszúrták, halkan felkiáltottam: “csak ne a meleget öljétek meg”. Szerencsém volt, Aiden halt meg, Ethan él és virul, és elvileg bármikor visszatérhet, mert az évad végén elment. Kár érte, cukik voltak Dannyvel abban a részenkénti 15 másodpercben, amíg mutatták őket.

teen-wolf-nogi-02

– Mire volt jó ez az egész kórházas cécó? De tényleg, Nogibigyó így mutatta meg, hogy mennyire gonosz? No meg a méreg? Vá, totál időhúzásnak tűnik utólag az egész, de legalább voltak Melissának jó pillanatai. Szeretem Scott anyukáját, jófej az a nő.

– A Buffy, a vámpírok rémében olyan jól megmagyarázták azt, hogy miért mindig az iskolában történik a csúnyaságok. Ott volt a Pokol Szája, ami vonzotta a szörnyeket, így költségkímélő módon mindig ott zajlott a bunyó. A Teen Wolfban ilyenről nem tudni, de mindig a suliban dőlnek el a verekedések. Ez annyira unalmas már, de tényleg. Nem lehetne váltani?

– A távozók: bejelentették a héten, hogy Allison (Crystal Reed) mellett Isaac (Daniel Sheerman) is lelép a sorozatból. Utóbbi nem halt meg, a karakter ha akar, visszajöhet. Belegondolva talán kicsit fura lesz nélkülük, de legalább Malia (Shelley Henning) visszatérő szereplő lesz a negyedik évadban, juhú.

teen-wolf-nogi-03

– Örülnék már egy időugrásnak. A sorozat időszámítása szerint napok teltek el a különféle lények invázió óta, kezdve a Kanmiától a Nogibógyig, most meg jön Kate a farkasnő. Nem lehetne egy kis időugrás?

– Ő, mit írjak még a fináléról? Hm, ami még említést érdemel, az a vége. Elvileg a negyedik évad arról a szőke csajról fog szólni, akiről fogalmam sem volt, hogy kicsoda. Mikor jött kommentben a megoldás, hogy Kate, akkor sem igazán vágtam, de most már leesett. Szóval Allison nagynénjéből badass vérfarkasnő lett, és majd ő rémisztget. Hát, most mit mondjak, a negyedik évad a harmadik második felétől már csak jobb lehet. Ugye?

KÉPALÁÍRÁSBAN FOLYTATOM

teen-wolf-nogi-04Egyértelműen Kira volt a legjobb dolog, ami a 3/B-ben történt. Nagyon megszerettem a karakterét, ütős poénokat kapott a lány, ráadásul eggyel több ázsiai szereplő képviselteti magát a tévében. Meglehetősen alul vannak ám reprezentálva.

teen-wolf-nogi-05No körülbelül ilyen fejet vághattam az évad(záró) alatt. Meghökkentem, tetszett, de fingom sem volt arról, mi a csuda történik itt.

teen-wolf-nogi-07Szegény Derek, hiába annyira jóképű, látványosan nem tudnak mit kezdeni vele az írók. Évek óta csak kallódik, nem csinál sok mindent, pedig úgy megérdemelne több jelenetet (meg mi is). No majd a negyedik évadban.

teen-wolf-nogi-08Szegény Lydia, vajon vele kezdenek majd valamit? Szeretnék többet megtudni erről az egész banshee dologról, hogy pontosan micsoda ez, milyen képességei vannak, és így tovább. Persze fontosabb volt a Nogibigyó.

teen-wolf-nogi-09Tedd meg! Ha hamarabb eljut erre a világmegváltó gondolatra, nem halt volna meg vagy száz-kétszáz ember abban a lüke városban. Bármennyire is csípem Stilest, meg a színészt, kijárt volna neki, hogy megtegye. Túl sokan haltak meg azért, hogy élhessen. Most, hogy mindent túlélt az a legkevesebb, hogy a negyedik évadban elcsavarja Derek (!) fejét.

teen-wolf-nogi-10Még mindig röhejes ám ez a vérfarkas-hacuka.

Értékelés: 4/10
Magát az évadzárót 4 pontra értékelem, a harmadik évad második felét a Nogibigyós történetmeséléssel olyan 5 pontra, a harmadik évad első fele király volt, 8 pont simán, összesen a harmadik évad kapjon nagyon jóindulatú 5 pontot. Nem hittem volna, hogy a Teen Wolf is követi majd a The Vampire Diaries és a Pretty Little Liars útját, és itt is zuhanórepülésben csökken a minőség. Remélem a Teen Wolf beerősít a negyedik évadra, mert nem hiányzik még egy sorozat, amit megszokásból nézek, mert valaha imádtam, és nem akarom elkaszálni.

40 Hozzászólások

 1. Örülök, hogy segíthettem a kommentel, én is az oldalamon kaptam meg rá a választ. :D Nekem sem túlzottan jött be ez az egész. Sokmindennek nem láttam értelmét. Ali hiányozni fog, de Isaac nem, még Ali apját tüntetném el a képből, mert semmi értelme a karakterének. :D
  Amúgy a farkas-hacuka, hogy a te szavaiddal éljek, nekem sosem tetszett és nem is fog. Oké, hogy ne legyen olyan jóképű, mint emberként, de ez miez? :D

 2. hát nemtudom,nekem tetszett azért az évad.. az elején nagyon jól volt felépítve stiles meg az álmatlansága.. engem teljesen lekötött ,és jobban féltem mint néhány horror filmen amikor a teremben mindenki egyszerre mutogatta a jeleket a kezével meg amikor rájött,hogy ő firkantott a táblára meg több ujja van:DDD szóval azok nagyon jók voltak és az elején még maga a nogicuné is jó volt.. csak azt érzem,hogy már túl sok mitológia keveredik.. egy teljesen más nemzet mondavilágát iderakni teljesen összezavart,hogy akkor hol is vagyunk..
  meg ez a hirtelen váltás a végére.. olyan szedett-vedett hipp-hopp volt.. a 6ujj az még úgy ahogy tetszett,csak olyan túl gyors reflektálás volt a karmolásból aztán huppsz már él is kate.. talán ezt elöbb kellett volna felvezetni,csak elhinteni hogy legyen már róla szó.. de nekem ez,hogy ennyire lassú volt az évadzáró történése olyan hirtelen és túl gyorsan történt,azt hittem derek álmodta ezt az egészet:DD
  kira nagyon unszimpatikus,meg azt érzem,hogy direkt csak azért hozták be,mert kellett az alison helyett valaki.. a haja is tök olyan mint alisonnak volt az első évadban:D és rögtön ment oda a lydiához,mintha ali lenne h mindig ott dumáltak a szekrényeknél-.- gyorsan a helyére ugrott:/ na mindegy.. várom a folytatást..:D a farkaslányt a secret circle-be is imádtam.. :) annyira szép lány:D kár a secret circle-ért is,nagyon jó sorozat volt:/

  • Az évad eleje nálam is ütős volt, amíg nem tudtuk a Nogibigyót, addig nekem is bejött a dolog, csak utána lett vészesebb.
   Shelleynek pedig én is örülök ám :) És igen, egyetértek, a Kate-dolgot jó lett volna felvezetni.

 3. Akármennyire is szeretem a kritikáidat, ezzel most kicsit felkaptam a vizet…:) Mármint értem én, hogy nem tetszett az évad, de a “Nogibogyó”-zás elég idegesítő egy idő után, majd Kate fel nem ismerése (akinek szerintem direkt emiatt adták oda a WolfWatch vezetését), ráadásul a 4. évad Lydia központú lesz. A Nogicune megölése úgy lehetet, hogy meg kellett változtatni a gazda testet. Magyarul: vérfarkassá változtatták Scott harapásával, és mivel egy róka nem lehet farkas, meg lehetett ölni…A Sterek jöjjön össze mizériát, pedig a legjobban utálom a Teen Wolf fandomban…:/ Semmi haszna nincs Dereknek, szerintem nem is helyes, menjen ő is a fenébe…:D Kirát pedig az első perctől hezdve utálom:/ Olyan unszimpatikus, ráadásul az anyja “csinálta” eredetileg a Nogicune-t, hogy neki jó legyen…na, menjen innen gyorsan….A korházas rész, meg a rendőrfőkapitányos nyilván azért volt, mert beharangozták az újabb szereplő megölését az évadzáróra, és Melissa meg Sheriff Stilinski sokak kedvence.
  Nekem igazából tetszett az évadzáró, a legtöbb részt megnéztem ált. 2x: felirat nélkül, majd később felirattal + WolfWatch-okat + After After Show-kat, és nekem így az évadzáró közbe az állam a padlót verte.

  • hát csak már mióta tudják,h meg kell változtatni a testet… nem értem miért vártak evvel annyit.. most annyira nem lenne rossz farkasnak lenni-.-

  • Ezek szerint akkor szereted a kritikáimat, ha egyetértesz azzal, amit írok? A Nogibigyót meg azért írtam úgy, mert a múltkor is elírtam a nevét, és vagy hárman javítottatok rám kommentben, ezért inkább elejét vettem, és lebigyóztam. Számomra így tűnt egyszerűbbnek, nem poénból írtam így.

   A WolfWatch-ot nem néztem, a vérfarkassá változtatós dolog a kritika írása közben leesett. De tényleg, mikor is volt erről szó? 5-6 résszel ezelőtt, mikor még Stiles/Nogi nem ölt meg vagy száz embert?

   Sterek: úgyse fog megtörténni. Azt a részt szántam poénnak :)

 4. Nem hittem volna, hogy a Teen Wolf is követi majd a The Vampire Diaries és a Pretty Little Liars útját, és itt is zuhanórepülésben csökken a minőség

  ehhez nem írok inkább semmit :D egy finálé alapján, mi? :D :D

 5. amit furcsálltam: lehet valaki vérfarkas, ha egy vérfarkas lábnyomába esővíz esik és megissza azt… LOL

  • Én ezt már láttam több filmben, hogy elvileg így is átlehet változni. Pl :Hemlock Grove-ba is úgy változik át a csaj..csak mellékesen

 6. Csak remélem obrien nem érzi majd lükének magát ezek után a sorozatban,hogy ennyi ember szenved,meg hal meg ő meg él és virul és egy egyszerű átváltoztatással meg lehetett volna menteni mindenkit..
  csakmert volt a downton abbey-be is,hogy ugye a srác lebénult,és tolószékes lett,és csak úgy hipsz-hopsz pattant fel,h azt mondta a szinész,hogy köszöni szépen neki ez már így nem fekszik..:/ hogy a karakter így már számára nem reális,és irják ki.. :/

  • Azért a Downton Abbey-ben ez nem hipp-hopp történt, ott a karakternél pszcihoszomatikus volt, ráadásul az ottani időszámítás szerint hónapok telnek el az epizódok között.

   • nem úgy értettem,hanem ahogy megtörtént:D hogy elesik a csajszi a tálcával,és arra pattan fel a matthew..:D és ő érezte hiteltelennek,hogy hirtelen pattan fel a székből azért,hogy elkapja a tálcát.. :D

 7. Szerintem sem volt olyan rossz ez az évad, de tény, hogy ízlések és pofonok. Engem lekötöttek ezek a részek, sokkal jobban tetszett, mint a 3. évad első fele. :)
  Allyson nekem egyáltalán nem fog hiányozni, az egész harmadik évadban felesleges karakter volt, és valahogy sosem tetszett az Isaac-cel való románca, az egésznek nem láttam értelmét. Bár őszintén szólva máig nem értem, hogy Allyson és Scott tulajdonképpen miért is szakítottak, főleg ha Allyson még mindig szerette a fiút.

  Isaac távozásáról eddig nem hallottam, sajnálom, bár az tény, hogy ő se valami nélkülözhetetlen a sorozatban. Az ikreket én nem bírom, felőlem mind a kettő meghalhatott volna. Remélem az se jön vissza, aki túlélte.

  Mindenesetre érdekes lesz a negyedik évad, hisz marad Kira, lesz az új csaj, Malia, és visszatért Kate. Az utóbbiról még nem döntöttem el, hogy örülök-e neki vagy sem. Én Petert hiányoltam a fináléból, és kíváncsi vagyok vele mi minden fog még történni. Nekem Peter a kedvenc szereplőm. :)

  • Úgy tűnik én vagyok az egyetlen, aki imádta a 3/A-t. Talán Jennifer miatt szerettem annyira, ő olyan jó, élettel teli karakter volt. Vá, annyira hiányzik. Ali és Scott szakítását én sem vágtam, nem vagy vele egyedül :)

   • Jó tudni, hogy nem csak én maradtam le valamiről. Apropó, ha valaki vágta ezt a szakítós dolgot, mármint, hogy Allyson és Scott tulajdonképpen miért is szakítottak, az nyugodtan megoszthatja velem. :)

    Annyira idegesített, hogy nem tudtam rá a választ, hogy korábban egyszer újranéztem a sorozatot az elejétől, de így sem lettem okosabb. Persze volt köztük pár félreértés meg minden, de azok rendeződtek később, így nem értettem, hogy miért nem folytatták tovább a kapcsolatukat, ha még mindig szerették egymást… na mindegy, lehet ez csak engem érdekel, de máig nem értem ezt az egészet. :D

    • mert volt valami hajcihő h azt hitte scott változtatta át az anyját és h azért ölte meg magát a nő.. közben meg a nő akarta kinyírni a scottot ,és a derek mentette meg avval ,hogy megmarta alison anyját..
     amúgy nagyon szarság ez,hogy az isaccal ott nyomta,h jó volt az este,meg blaa,aztán meg szerelmet vall scottnak.. sszánalom-.- aelyett,hogy az ezüst töltényt mondta volna el.. -.- tök logikus:DDD jót röhögtem,amikor olvastam valahol h a szinésznő kérte h legyen benne a szerelmi vallomás..:DD még maga a karakter se látja át hogy mit érez most akkor akit játszikxD

     • Igen, eddig még én is képben vagyok, mármint hogy volt az a kavarodás Ally anyjával, és ezért vesztek össze. De aztán kiderült, hogy Allyson rosszul tudta a dolgot, tehát utána folytathatták volna a kapcsolatot.

      Áhh… akkor sem értem én ezt, és teljesen igazad van abban, amit írtál. Hogy a végére minek kellett az a szerelmi vallomás az számomra is rejtély. De legalább Allysont nem kell többé elviselni. :D

     • olyasmi rémlik,hogy utánna a gyászra hivatkozik meg,h az apjára akar koncentrálni,akkor próbálkoztak avval,h kivonják magukat a term.feletti dolgokból,meg nem harcolnak,meg h az anyja iránti tiszteletből.. úgy volt h időt ad scott a csajnak,aztán így is maradt..

 8. A Kate-et játszó színésznő twiterén amúgy a “vérjaguár” szót használta, ugye látni is lehetett, hogy nem egyszerű farkas…

  Én nagyon nehezen viselem a változást, főleg, ha az tinik halálával jár, úgyhogy konkrétan egy távozásnak sem örülök, sőt… az ikreket is szerettem nah meg Isaacet is, úgyhogy szomorú vagyok miattuk nagyon :( Allison miatt is, a két új csaj nem igen lopta be magát a szívembe szóval…

  Az ikrekről viszont olvastam hogy állandó szereplők lesznek az új HBO-s sorozat, The Leftoversben, amit amúgy is nézni akartam más színész miatt, úgyhogy ennek a hírnek azért örülök.

  A történettel kapcsolatosan pedig én is már rég elvesztettem a fonalat, és először Kate-ről se esett le, hogy kicsoda… főként memóriaprobéma, illetve elg sok sorozatot nézek és nehéz mindenhol követni a csavaros történetszálakat :D

  • én azt nem tudom felfogni,hogy az ikrek közül az egyik miért halt meg..-.- mert pont elötte törtmeg mindenhol a méreg hatása.. és a gyomrába kapta a kardot ,a méreg miatt volt fekete a vére,és azért haldokolt,mert nem tud ilyenkor beindulni a gyógyulás.. de pont akkor mult el a méreg…. akkor simán túlélhette volna.. -.- nemtudom,hogy ez a vágás hibája-e,mert hogy ennek a jelenetnek a kórház elött kellett volna lennie,de nyilván:/ mert akkor túl kellett volna élnie a srácnak…

 9. A 3. évadot imádtam, viszont a finálét én sem értettem. Nem értem, hogy most miért öltik meg az egyik ikret.. mi értelme volt ? A gonosz Nogibogyó (ez nagyon cuki) pedig hiányozni fog, bírtam ahogy gonoszkodott persze vártam, hogy meghaljon.

  Arra meg kíváncsi vagyok, hogy mi lesz a szőke csajjal.

 10. A finálé végén Kate-ből nem vérfarkas lett, hanem “vérjaguár”, más néven ‘Balam’, és a mexikói, maja mitológiában ismert…:) Erről fog szólni a 4. évad.

 11. Tudjátok mit nem értek bennetek.. ha szerintetek zuhan a minőség (ki kötelez, hogy nézzed) akkor mit szeretnétek látni, ami nem lenne unalmas, de nem lenne ilyen “szar”, mint most? Ugrándozó prérifarkasokat, amint múkuskát kergetnek?! A röhejes kinézethez pedig annyit, hogy minden forgatás alkalmával a színészeket sminkelik, nem csicska számítógépes grafikát alkalmaznak (én pont ezt szeretem benne).. Ettől a röhejes helyett élethű lesz, mert egy egész koponya és test átalakulás, bármiféle fikcióban valljuk be hülyeség. Valamint ha nem érted a storyt, ne regélj róla, nézd meg megint.. :D

 12. A nyáron kezdtem el nézni a Teen Wolfot és nemrég végeztem a harmadik évaddal. Egy kicsit összegezném az egész harmadik évadot, hogy én mit gondolok róla.
  Az első felénél többször is hallottam már, hogy milyen jó az, meg sokkal jobb, mint a második fele, legalábbis történet szempontjából, de ahhoz képest nekem rám nem volt akkora hatással. Az Alfák elég gyorsan el lettek intézve, teszem hozzá, nem is bánom, mert a vezetőjüket utáltam, úg ahogy eleinte az ikreket is, akiket később azért már megszoktam. Az első feléből talán a 11. részt tudnám kiemelni, aminek a végén a srácok feláldozták magukat a szüleik ellen, na, az olyan izgalmas volt, hogy alig bírtam megmaradni egy helyben. Ezen kívül talán a motelbeli Stiles-Scott jelenet tetszett.
  A “B” résznek egy kicsit utána olvastam, a kritikákból volt jó is, rossz is, úgyhogy nem vártam csodát, de ehhez képest tetszett. Nem mondom, lehetett volna jobban is kidolgozni a fő szálat, ebben benne van az is, hogy Dylan fantasztikus volt és szerettem nézni, ahogy pillanatok alatt tudott váltani a két karakter között. Furcsa volt, hogy néha alig szerepelt a részben, úgy, hogy igazából végig róla meg a Nogitsunéról beszéltek, de mégis csak néha bukkant fel. A japán mitológia nekem már kicsit sok volt, azt még én sem értem, hogy a Nogitsunénak mi volt a célja, de nagyon bejött a részek drámája, Stiles drámája, és hogy reagáljak az egyik hozzászólásra, szerintem azért nem ölték meg a Nogitsunét hamarabb, mert akkor még szó szerint Stiles testében volt, és lehet, hogy Stiles is meghalt volna.
  Az utolsó résznél, amikor írtad, hogy Stilesnak meg kellett volna ölnie magát, szerintem hülyeség lett volna, mert nem szó szerint ő gyilkolt, a Nogitsunéra meg hatástalan lett volna, mert a végén kiderült, hogy az egyikük halála nem okozza a másikét.

 13. Bocsi srácok hogy egy évvel később írok :DD
  De én pont most fejeztem be a 3. évadot és próbálom magamban összegezi. Egy nap alatt néztem meg fél évadot:D (nem nem kellett volna tanulnom…) Az évad első fele nagyon tetszett de szerintem ez az emberáldozatos cuc elég para volt:D De hatásos azt meg kell hagyni! Nagyon jól ki van találva szép logikus szálak. Viszont szegény Dereket úgy sajnáltam azt hittem végre talált egy rendes csajt!:( Amúgy megjegyzem nagyon jók voltak a visszaemlékezések és jó színészeket találtak hozzá! A kedvenc részem a 3. évadból az a 12. rész annak olyan szép a vége végre egy boldog ,,befejezés” imádtam! Aztán jött a nogicune (?) Szerintem elég para! Kicsit jobban elmondhatták volna a hátterét ennek de Dylan eszméletlenül játszott nagyon érezhető volt a váltás kedvenc színészem. De itt eszembe jutott hogy amikor a gonosz felveszi az alakját és elrabolja a Lydiát akkor utána szegeny lány hogy bír meglenni a ,,valós” Stiles mellett?? Én tuti nem tudnék így elvonatkoztatni! Mert tudom hogy csak az alakját vette fel de akkor is én nem tudnék többé ugyanúgy nézni a Stilesa. Meg amúgy amikor megbénítják már akkor is beszélnek a harapásról és akkor miért nem teszik meg?? Ha akkor megteszik akkor egy csomó embernek nem kellett volna meghalni/megsebesülni. Jó akkor térjünk rá a szereplőkre. Én sajnálom hogy meghalt az Allison! Végig azt reméltem hogy a sorozat legeslegvégén újra összejön a Scottal addig meg elvan az Isaaccel vagy bárkivel. De a végén összejöhettek volna! Hiányozni fog, alapszereplő volt. Nem szeretném hogy az Isaacek elmenjen olyan aranyos szegény maradhatna! A Dereket imádom egyik kedvencem a sorozatban nagyon nagy arc! Meg a Peter is:D Jól is néznek ki mindketten! Az ikreket először nem csíptem de aztán kezdtem egyre jobban megkedvelni őket és a végére már imádtam mindkettejüket olyan aranyosak!! Meg cukik együtt a Dannyvel és szerintem az Aiden annyira de annyira összeillet a Lydiával! Úgy sajnálom hogy úgy kellett meghalnia hogy a Lydia azt gondolta róla hogy ő a bad guy Kedvencem volt hiányozni fog:( <3 Az új csaj a Kira arinak tűnik de az Allisont nem fogja tudni pótolni senki soha! Még azzal a Mariával együt sem. Nem unszimpik nagyon de még nem tettek róla hogy megkedveljem őket… És még egy kérdés: Mi történt azzal a para sorozatgyilkossal?? De ha a Kate így vissza tudott téri a halálból valami jaguár-farkas-vér-izé mutálódásaképpen akkor az Allison miért ne jöhetne vissza később? Remélem visszajön<3

  • Tök jó volt olvasni a hozzászólásod, sok emléket felélesztett bennem :)
   Így, az ötödik évad végén elmondom, Kira valóban nem helyettesítheti Allisont, nekem is hiányzik a lány. Úgy tudom, Allisonban nem volt természetfeletti, ezért nem térhet vissza. Kár érte :(

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here