Főoldal Kritika és Értékelés Epizódkritika Teen Wolf: Durvulás az évadzáró előtt

Teen Wolf: Durvulás az évadzáró előtt

16
Oszd meg!

Az utóbbi hetekben a Teen Wolf állandó minőséget képviselt. Egyik rész sem volt túlságosan jó, de igazából rossz sem. Egyszerűen beállt egy szintre, amiről nem volt hajlandó elmozdulni. Persze ez csak saját vélemény, amit leginkább arra alapozok, hogy a nyári részek sokkal jobban tetszettek, mint a mostaniak, eltekintve persze Dylan O’Brien zseniális játékától.  Be kell valljam, kicsit untam is a Teen Wolf nézését, leginkább az in medias res kezdések miatt. Nem éreztem az átkötést az előző résszel, olybá tűnt mindig, amikor leültem az új rész elé, mintha kihagytam volna kettőt. Az ilyet nem szeretem, de üsse kavics, a Teen Wolf-nak “megbocsátom”. Persze azért örülnék, ha ezt elhagynák, és jobban kapcsolatban lenne egymással az előző rész vége a másik elejével. Például volt olyan történés, amit nem is igazán értettem, mert a rész végén ment a csihi-puhi, aztán meg jött a békesség.

teen wolf die 02

Egy szó, mint száz, nem voltak rosszak az eddigi részek, hozták az állandó színvonalat. Egyszerűen arról van szó, hogy a nyáriak jobban tetszettek (hiányzol, Jennifer) és a kanima-balhé (hiányzol, Jackson) is jobban bejött annak idején. Ez a nicogune-izé olyan fura na. Van benne lehetőség, meg tényleg rengeteget hozzá ad Dylan O’Brien játéka, akit simán Emmyre kellene jelölni, de ez sajna nem fog bekövetkezni. A történettel van inkább gondom, mert az valahogy olyan állandó szinten van, és nem pörög. Mindig van valami közjáték, aztán haladunk tovább, és nem érezném, hogy eljutnánk A-ból B-be, vagy ehelyett csak körbe-körbe futjuk az erdőt.  A hétfő esti durvulás viszont nagyon meghatott engem is, még úgy is, hogy sajnos lelőtték a spoilert Facebookon, tehát fel voltam készülve arra, hogy… spoileresen folytatom a kép alatt.

teen wolf die 03

Szóval, hétfő este megléptek egy olyat, amin nagyon meglepődtem. Leginkább azért, mert már rég meg kellett volna ölniük Stilest. Nagyon idegesített amúgy, hogy még mindig nem tették meg. Tudom, én is szeretem a karaktert, meg a színészt is, de egyszerűen abba a helyzetbe, amibe kerültek, ez lett volna a megoldás, nem pedig végignézni, ahogy annyian meghalnak. Végül Allison lett az, aki pórul jár, kinyírták ugyanis a vadász lányt. Nagyon meglepett az írók döntése, leginkább azért, mert Stiles miatt meg sem fordult a fejemben az, hogy bármelyik karaktert képesek lennének megölni, pláne nem ennyi totojázás után. Örülök ám, hogy meglépték a főszereplői halált, mert ezek után még jobban átérezhetővé válik majd az a drámai helyzet, amibe a szereplők kerültek. Plusz kíváncsian várom, hogy milyen reakciókat vált majd ki Allison halála. Amúgy, szerettem a lányt, furcsa lesz nélküle a sorozat. Azt viszont nem értettem miért vallott szerelmet Scottnak, kicsit hirtelennek tűnt.

teen wolf die 01

Jövőhéten finálézik a Teen Wolf harmadik évada, nyáron pedig érkezik is a negyedik, ami azonban sajnos csak tizenkét részes lesz. Bár, a sajnos azt hiszem az a legjobb, ha el is hagyom. A harmadik évad bebizonyította számomra azt, hogy inkább kapjak nyaranta tizenkét erős részt a sorozatból, egy jó központi rejtéllyel/gonosszal, mintsem egy olyan, mint ez a nicogune-dolog. Ha több idejük lett volna az íróknak, akkor talán jobban kidolgozzák az egészet. Ne értsétek félre, nem a színészek játékával, vagy a háttérvilággal van gondom, mert a mitológiát mint mindig, így most is profin kivitelezték. Egyszerűen a bonyodalmak, amiket a nicogune miatt keletkeztek, szóval, azokat nem kezelték rendesen, nekem legalábbis úgy tűnik így, utólag. Persze az is lehet, hogy én vagyok túl szigorú. Abban azonban hiszek, hogy Allison halála mindent megváltoztat(hat).

Értékelés: 7/10
Állandó színvonal, csak gyengébb, mint amit eddig megszoktam. Én legalábbis így érzem. Ettől függetlenül kíváncsian várom az évadzárót. Remélem jó lesz.

teen wolf die 04

3927 <- Az összes oldalletöltés 3 <- A mai adatok

16 Hozzászólások

 1. Imádom az összes részt! Viszont néhol én is éreztem azt amit te, hogy mintha kihagytam volna egy epizódot.. pedig nem! SPOILER Allison halálánál nagyon bőgtem, főleg mikor az apja is megláttta.
  Nagyon jók a mostani epizódok, nagyon izgalmasak! Kíváncsi vagyok mit tartogat a finálé!

 2. Én személy szerint az utóbbi pár részt egyre jobbnak éreztem, és ezt kicsit eresztettnek (bár lehet azért, mert én is belebotlottam A spoilerbe, ráadásul várható is volt…sok jel + ugye Crystal hamarosan 30, nem csoda, hogy kiiratta magát…)
  Engem nem zavartak a kezdések sem, bár Apum panaszkodott, hogy olyan, mintha kihagyott volna részeket (a TW hivatalosan is családi sorozattá fejlődött nálunk…Apum kezdte, aztán Én és most kapott rá Anyum:DD)
  A Dark!Stiles-al kapcsolatban meg annyit, hogy én imádom vicces Stilest, de ezzel a “sminkkel” nagyon dögös Dylan :D ohhh, és végre valaki aki tudja, hogy sorozatért Emmy jár! Megőrülök Twitteren mikor, mondják, hogy “Oscart neki!”, emberek, ez egy sorozat!:D de tény, hogy valamilyen díjat érdemel…
  Ui.: nem tudom, hogy direkt írtad-e, de az “Nogicune” :D

  • Hát én ki nem néztem volna Crystalból azt, hogy majdnem 30. Simán letagadhat vagy 5-8 évet. Jól tartja magát :) Legutóbb ugye Colton iratta ki magát, neki bejött, kíváncsi vagyok Crystal mire jut.
   Sejtettem, hogy elírom, sose figyeltem oda a szó helyesírására.
   Teen Choice-t szerintem kapni fog a nyáron ezek után. Az is valami :D

 3. Olvastam anno, hogy egy főszereplő elm meghal, de totál elfeledkeztem róla, pedig mikor az apjának mondta a kis megható dolgokat akkor leeshetett volna, de valahogy akkor se… a történetszélban én már elég régóta elvesztettem a fonalat. Na szóval a végén én konkrétan sokkot kaptam, aztán sírtam.

  Igen, Crystal kérte h írják ki (bár inkább lépett volna le vagy akármi…) és az I love You-s részt is ő akarta beletenni (ma olvastam interjút) szóval az is tőle jött, mert úgy érezte, hogy Alison még mindig szereti Scottot és hát ő a Nagy Ő… és aztán engedték neki.

  • Na most csalódtam, mert nagyon nem kellett volna bele ez az I Love You rész. Nem elég, hogy kiíratta magát, még a karakter utolsó perceit is elcseszte. Ezek után azt kívánom neki, hogy kerüljön be az NCIS-be és 10 évig játsszon egy mogorva zsarunőt aki mindig ugyanazt mondja :D

 4. Bevallom őszintén nekem ez a “évad” jobban tetszik mint a 3A, kivéve a 3×20-at (az időpocsékolás volt). Valahogy nagyon bejön ez a káoszos Nogitsune, lehet azért mert Dylan jól formálja meg és azt se bánnám ha valami folytán megmaradna a nogi.

  Nem tudom én vagyok csak “perverz” de mikor odahajolt a DarkStiles Lydiához vártam vajon mikor csókolja meg? :D teljesen más a Nogi kisugárzása, persze sajnálom az igazi Stilest, mert a tavalyi feláldozásból ő kapta a legtöbb negatívat.

  Allison: hát, elment. Persze “szép” búcsúja volt, de nem értem mi ez a nagy felháborodás a neten. Előző 1,5 évadba nem volt más csak “minek ide Allison, nem kell ide” kommentek tw-s lapokon, most hogy “elment” mindenki bőg, meg sír meg jááj. o.O
  Jobban sajnálom inkább Christ, mert első évadba a “húgát” vesztette el, a következőbe a feleségét, most meg a lányát. Kész csoda, ha nem lesz idegroncs. :( :(

  Kira és Malia is jó karakter lett, vajon Malia merre jár?Eltévedt a busszal? :D

  Allison búcsúszövege viszont nekem “csípte” a csőrőm. Nem elég hogy kb. 1-2 órával ezelőtt azt mondta Isaacnek hogy nem bánja amit tettek múlt éjjel és nem gondolt másra. Majd a halála közben bevallja Scottnak, hogy mindvégig őt szerette, persze Isaac füle hallatára. Nem számít, hogy ő szerette a lányt és most látta a halálát, rúgjunk bele még egyet hogy nem is szerette őt igazán Allison, csak játszott vele. Hát kösz szépen…… De lehet én értelmezem rosszul, de nekem ez jött le. :(

 5. Most eszméletlenül nem értek veled egyet. Szerintem egyedül Stiles tartja életbe a sorozatot nem is értem hogy mondhatsz ilyet hogy meg kellett volna ölniük. Lehet csak én vagyok így de speciel nekem ő az ok amiért szeretem a sorozatot.

  • Én is szeretem ám Stilest, viszont az írók olyan helyzetet teremtettek, amikor a megölése lett volna az egyetlen lehetséges út. Gondolok itt arra, hogy azért, mert Stiles életben maradt – vele együtt meg a Nogiizé -, meghaltak egy csomóan, és a Nogi most erősebb, mint valaha. Az lett volna a racionális döntés, ha megölik. Persze, értem én, nélküle rossz lenne, de az írók keverték magukat ilyen helyzetbe, és szemmel láthatólag vergődtek benne sokáig. (Nekem legalábbis úgy tűnt).

 6. huh, az Emmy az kissé túlzás Dylannek :D jól hozta, tény, de korántsem Emmy-t érdemlően.

  Nekem az előző (Jennifer) is tetszett, de a Nogicune-s mitológia sem rossz… hétről hétre JOBBAK a részek :D

 7. SPOILER-es komment.
  Engem nagyon kiakasztott Allison halála, akármennyire is volt szép, meg megható, és a többi. Oké, hogy Crystal szerette volna, hogy írják ki, meg is értem. Egyrészt, mint krigin is írta, a rajongóktól szinte csak negatív hozzászólásokat kapott, amit az interjúk során az orra alá is dörgöltek a riporterek rendszeresen. Másrészt a sorozatban is egyre kevesebb szerepet kapott, mert… ki tudja, miért. De. Mikor Colton szeretett volna lelépni, akkor Jacksont elküldték Londonba, pedig neki ott volt az alkalom a tökéletesen drámai, hősies halálra. Allison is elmehetett volna a franciaországi rokonokhoz ottani mindenfélére vadászni. De neeem, Jeff Davies-nek meg kell ölnie az összes létező női főszereplőt, csak azért, hogy láthassuk, ahogy aztán a fiúk szenvednek egy sort. És nekem ez a legnagyobb bajom. Allison ennél sokkal jobbat érdemelt.

 8. Én nem értek egyet a kritikával, mert szerintem most van a sorozat a csúcson, sőt az évad első felénél szerintem jobb lett. Én inkább a fejlődést látom. Szerintem az egyetlen problémája a sorozatnak az időhiány, mert vannak mellékszálak, mint a Malias, amire egyszerűen nem jut idő. A Nogicune is szerintem nagyon ütött. Nekem személy szerint nagyon bejött, ahogy mindent kavar. És végre nemcsak én látom, hogy mennyire zseniális színész Dylan O’Brien. A cselekmény Stiles megölését kínálta fel, viszont szerintem az egy elég nagy érfelvágás lett volna, mivel közkedvelt és a sorozat legjobb karaktere és a legjobb poénforrása, plusz meg őt játssza a legjobb színész. Allisont sajnáltam, de nem érzem akkora veszteségnek, hisz hiába volt neki a vadászós sztorija, mégis főként Scott csajaként funkcionált, így meg igazából már a 3. évad folyamán felesleges volt, az ő románckája Isaac-kel meg közel sem volt olyan érdekes. Viszont szerintem a halálának olyan szempontból lesz értelme, hogy kire milyen hatással lesz, hisz a barátai voltak a srácok. De most, ha Scott emiatt drámázni fog, és el kezd emiatt izélni Kira-val, ahogy a múltkor az Arrowban Oliver Sarah-val, hát becsszavamra lelövöm. Allisont bírtam, csak a 3. évadban igazából, csak annyit láttam, hogy lézeng. A halállal kapcsolatos találgatások során megállapítottam, hogy érte fájna legkevésbé a szívem. Jacksonra kitérve, én rühelltem a karakterét, mert sok színésztehetsége Colton Haynes-nek nincs és szerintem marha irritáló volt ebben a szerepben, úgyhogy én marha boldog voltam, amikor eltűnt a színről. Allison legalább hatásosan lépett le. Mondjuk a szerelmi vallomást szépnek és kicsit döfjük hátba Isaacet meg Scottot stílusúnak éreztem. Szóval szerintem teljesen rendben van az etap. Allison halála megrázó volt és később jelentős lehet a szereplők szemszögéből, viszont nekem korán sem fog annyira hiányozni, mivel különösebb szerepe nem volt.

  • Nincs ám azzal baj, hogy te másként gondolod, sőt :) Ezért is jók a sorozatok, könyvek vagy a filmek, mert mindenkiből más gondolatokat váltanak ki.

 9. *nogicune

  Hasonló érzéseim vannak az évad második fele miatt nekem is. Sok helyről hallottam, hogy ezek az eddigi legizgalmasabb részek, én pedig ültem értetlenül a monitor előtt, hogy ez mi?

  A kitsune mitológia egyáltalán nem keltette fel az érdeklődésemet, olyan kaotikus és érthetetlen számomra, csak rágondol és előjön a gonosz, blabla. Stiles valóban zseniális, de a többi karakter mellette átment szürke kisegérbe, leginkább, mert annyian vannak és nincs elég idő mindenkinek gondosan kidolgozott szálat írni, de kérdem én, akkor miért vannak még itt mondjuk az ikrek? Isaac is az agyamra megy, semmi extra nincs már benne és a legutóbbi részben annyira erőltetett volt a viccesnek szánt megszólalása. Lydia számomra érthetetlen módon háttérbe szorult, és ha nem lettek volna a Chrisszel közös jelentei, imádott Derekemet se sajnáltam volna, ha kikerül a képből. Na jó, a látvány miatt mégis…

  A nagy drámai jelenetet azért én is végigbőgtem, de már apa és lánya beszélgetését is megkönnyeztem. Talán csak Kira megjelenése pozitív a 3B-ben, egyébként eddig igazán csak a nyitányt és a rave party-s epizódot élveztem, akkor megvillant a korábbi hangulat és volt benne humor, amit nagyon hiányolok mostanság. Láthatóan túlvállalták magukat a készítők…

 10. Szerintem is nagyon üt ez az évad. Dylan egyszerűen tökéletesen adja elő az egészet.Sajnos egy idő után rá kéne jönnöm hogy míg nem látok egy részt ne menjek fel tumblre mert mindig kifogom a spoilereket… de még így is sokkolt Allison halála.A “szerelmi vallomást” én nem tartom olyan hülyeségnek, szimplán az volt hogy sosem hagyta abba szeretni még ha már nem is annyira szerelmes belé de sose felejtené el Scottot..
  Engem az érdekelne hogy feltűnt-e másoknak is hogy mikor Stiles és Lydia a rácsos ajtónál voltak és Stiles elkezdte mondani hogy a coyote a raven és a fox mind éhesek vagy valami.. és ravent nem tudunk.. hogy az ki lehet?!

 11. “Elment” Allison…..túl éljük…
  Nincs semmi baja, tök jól van…él és virul….
  Csak a sorozatban hunyt el….
  Nem igaz, hogy ennyire lehet sajnálni a lányt.
  Jól van….én is imádtam a lányt, de a forgató könyv írók, döntöttek így és persze Crystal!!
  A Teen Wolfban csak egy embert sajnálok, de azt nagyon
  Christophert!!
  Első évadban Kate, utánna a felesége majd Allison. Szegény… Én nem tudnám ezt feldolgozni….😭😭

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here