Főoldal Kritika és Értékelés Epizódkritika Pretty Little Liars: Íme, a kérdések és a válaszok!

Pretty Little Liars: Íme, a kérdések és a válaszok!

24
Oszd meg!

[zilla_alert style=”grey”] Eme kritika nyomokban spoilert tartalmazhat. Ha nem láttad még az évadzárót, akkor nem ajánlott a cikk elolvasása. (Korábbi Pretty Little Liars kritikám itt olvasható) [/zilla_alert]

Ezen a héten véget ért a Pretty Little Liars negyedik évada, a promóciókban pedig azt ígértek, hogy most aztán mindenre választ adnak, és mindent elmondanak. Kicsit becsapottnak érzem magam, mert nem érzem úgy, hogy minden kérdésemre válaszoltak volna. Mondom mindezt azért, mert a promo videóban is a “Vedd le a maszkod” üvöltés volt, ezért joggal hittem, hogy megtudjuk végre, de nem, a legújabb “A” titka átcsúszik az ötödik évadra. De igazából nem csak emiatt vagyok úgy, hogy “nagyobb volt a füstje, mint a lángja” ennek a résznek. Az igazság az, hogy el is felejtettem, mit kellene kérdezni. Már magam sem tudom mire várom a választ, mert négy évad során annyi kérdést kellett feltenni, annyi szálba kezdtek bele és hagyták abba hirtelen, annyi karaktert mutattak be, és olyan sok “A”-jelölt van, hogy tényleg nem tudom mit kérdezzek, és milyen választ várjak. Most azért érkeztek a megoldások, de korántsem annyi, és még véletlenül sem úgy, ahogy én azt látni szerettem volna.

pll-what

Elgondolkodtam azon, hogy most végig soroljam-e a kritikában azt, mire kaptunk választ (a végén azért megtettem), miből mit szűrök le, de én “csak” egy mezei néző vagyok. Javarészt hetente néztem a sorozatot, minden epizódot csak egyszer láttam, és már a kezdetektől itt vagyok. A fene emlékszik már minden egyes részletre, és van egy olyan érzésem, hogy ezzel az írók is így vannak. Tényleg kezdem elveszteni a fonalat, és ennek tényleg ahhoz is lehet köze, hogy istentelenül sok karaktert foglalkoztat a sorozat. Mivel most visszatért Jason, rá gyanakodnék, hogy ő lehet “A”, de szerintem még az írók sem tudják ki ugrál a tetőn, így minek lőjjem el a patronjaimat arra, hogy azon agyaljak, amire vélhetően adnak majd választ, de egy szedett-vedettet, mert nem fognak kitalálni még egy EzrA sztorit. Olyan jó megoldás nem lesz még egy.

ezra1

Ez a finálé pedig olyan volt, mint az összes többi. Sokat ígértek, ellőttek egy nagy cliffhangert, amiből majd nem lesz semmi. Mint a legutóbb, amikor volt valami félelmetes a csomagtartóban, ami miatt sikítani kellett, aztán meg kiderült, hogy egy malac volt az. Most is valami hasonlót várok, miközben abban reménykedem, hogy mivel kiderült, Ali él, és vélhetően most nem fog tudni elmenekülni, ezért a rendszeresebb jelenléte okán érdekesebb és izgalmasabb lehet majd az ötödik évad. A lehetőség még mindig adott, és ha elvonatkoztatok az “A” száltól, akkor el kell ismernem, hogy a karakterek magánéleti szálai még mindig lekötnek. Csak ne lennének olyan sokan – mármint, a karakterek. Tudjátok, a jóból is megárt a sok. Egy szó, mint száz, nem érzem úgy, hogy kielégítették volna a kíváncsiságom, kicsit uncsi is volt ez a rész, de ettől függetlenül várom az ötödik évadot. Akkor is, ha sejtem, hogy már megint csalódni fogok.

A Facebookon amúgy közölték, hogy mikre kaptunk választ az évadzáróban. Nos, ezekre!

pll-secret-001Az, hogy gyógyszert szedett, azon a nyáron is, amikor Ali eltűnt. Azt hitte ő ütötte le a csajt, de természetesen nem ő volt. Naná, hogy nem, még a végén izgi lenne a sorozat.

pll-secret-002Ezrát lőtték le, de minek, úgyis túléli.

pll-secret-003Valami hülye bárban, ahol Lady Gaga Paparazzi c. dalának az akkusztikus verziója szólt a háttérben.

pll-secret-004MiMert azt hazudta neki, Ali, hogy 21 éves. Most azt mondták, hogy nem is izéltek, verdikt mi van a “felcsinálták Alit” szállal? Volt olyan egyáltalán? Én vagyok “A”?

pll-secret-005Ali gyilkolta le lökte le Iant, arra azonban képtelen volt, hogy “A”-t lepuffantsa és úgy vegye le róla a maszkot.

pll-secret-006Ali anyja volt, miközben valaki sustorgott neki a háttérben.

pll-secret-007Például Mona, de szerintem Ian is. Az mondjuk remek volt a végén, ahogy Mona átverte Alit, csak elég érthetetlen, hogy akkor miért szállt rá a csajokra. Na mindegy.

24 Hozzászólások

 1. “minek lőjjem el a patronjaimat arra” és a “Most azt mondták, hogy nem is izéltek, verdikt mi van a “felcsinálták Alit” szállal? Volt olyan egyáltalán? Én vagyok “A”?” ezeken úgy felröhögtem :D

 2. Egy kis hiba van a válaszos résznél. Nem Ali “gyilkolta le” Iant, hiszen mondták is az epizódban, hogy nem halt meg, amikor Ali lelökte. A ölte meg, és volt is visszapillantás, hogy fejbe lőtte valaki, és ott volt Ian kezében a pisztoly, mintha öngyilkos lett volna.

 3. nem is az volt a baj,hogy Iant most akk ő ölte-e meg v sem.. de ennyi szenvedés meg minden után… én szerintem 6 golyót beleeresztettem volna abba a beteg állatba.. :D mert voltak tényleg olyan beteg húzásai.. meg alapból ez simán önvédelemnek számít,h zaklató meg stb.. de tudtam,h nem fogja senki lelőni,mert akkor oda a folytatási lehetőség.. -.- tudtam,h meg fog szökni,neh végre választ kapjunk-.-

  • Ha lőnek, az simán önvédelemnek minősül, tekintve, hogy lelőtte Ezrát, meg amit te is írtál, zaklatás, etc. Viszont valahol érthető, hogy tinilányok nem akarnak gyilkossá lenni.

 4. Vegyes érzéseim vannak a fináléval kapcsolatban, pont úgy, ahogy az előzővel.
  Persze adtak válaszokat jó pár mindenre, de igazából még több kérdésem lett.
  Most akkor kicsoda a Fürdőnadrágos?
  Mi van azzal a jelenettel, amikor Ian eljátszotta, hogy megöli Alit, a lány meg nevetve felkel?
  Cece most jó, rossz vagy elmebeteg?
  Miért játszotta el Alit a Radley-ben?
  Hol van Jason, őt miért nem hallgatták ki?
  Még akad pár kérdésem, de már nem akarom leírni az összeset.
  Alapjába véve, nem mondanám, hogy rossz rész volt, izgalmas volt Alison, Mona jelenléte és az utolsó jelenetek miatt.
  Várom az új évadot, és tudom, hogy emiatt majd sok mindenki fejbe akar majd vágni egy kővel, de én remélem, hogy Ezra meghal. Persze nyilván nem fog, de azért reménykedek.
  Bár van egy olyan érzésem, hogy felébred és amnéziás lesz, és nem tudja elmondani, hogy ki A, de ha életben marad, remélem nem így lesz.

  • Azt hiszem jobb, ha megszokjuk, hogy ez a Pretty Little Liars, ahol van ezer kérdés, és három válasz :/ :D
   Az nekem is eszembe jutott, hogy Ezrából amnéziást csinálnak. Annak a fordulatnak nagyon nem örülnék.

 5. Ez a rész nálam is azt az érzés keltette, hogy fogalmuk sincs, hogy ki A vagy hogy kit kéne annak kihozni.. Az Ezrát lelövik résznél, úgy szidtam az írókat, hogy szerintem fuldokoltak a csuklástól:P Hogy lehet ekkora szart, már bocsánat évadzárónak berakni, amikor esetleg kiderült volna valami, lásd Melissa tudja ki ölte meg az ismeretlen lányt, elsusmogta apának mi meg menjünk a fenébe, nehogy véletlenül megtudjunk valami izgalmas új dolgot… Úgyhogy én, mint aki PLL fannak mondja magát nagyon szomorú vagyok, hogy idáig süllyedt a sorozat… Ezra-t A-nek!!! Az az egy lépés tetszett az egész évad alatt, erre ezt is elcseszték…

 6. Kb. újból meg kéne néznem az egész sorozatot egybe, hogy tudjam mi van, mert már évadokkal ezelőtt elvesztettem a fonalat… Lucas-szal pl mi van?

  De most igazából a kérdésem Monával kapcsolatos. Ott ült a szobájában, ami teli volt Alison képeivel? Már akkor kicsit be volt zizzenve, vagy ez hogy volt? Ő Ali eltűnése után lett A? Vagy hogy is volt ez a Mona A-s dolog? ….
  Vki plz világosítson fel :)

  Annak mindenestre örülök, hogy így mutatták mi történt aznap este… jah és igen tényleg igen unalmas az Ezria dolog, de ahogy párszor mondtam nekem mindig is ők lesznek a kedvenceim több okból kifolyólag… szóval amikor mondta Ali, hogy semmi olyan nem történt köztük igen megőrültem : D :D …

  • Első pillanatra azt sem tudtam kiről beszélsz, hogy ki az a Lucas. Aztán leesett, és még kedveltem is. Ha jól rémlik elköltözött. De nekem is újra kéne nézni (nem fogom), mert a fonál nálam is nagyon messzire repült.

   Mona volt az originál “A” ezek szerint. Ezért is adott a kérdés, miért kínozta a csajokat, amikor időközben Hannah lett a BFF-je…

   • Igen ezt én sem értem, minek bántotta a lányokat? Azért mert nem állították le Alisont vele szemben? Meg utána minek lett még egy A, meg ki kivel van, ah semmit se tok : D de legalább arról az éjjelről összeállt kicsit a kép…

 7. Basszus, nem igaz már.. most voltak a csajok SPOILER A-hoz a legközelebb, erre basszus kajak átugrott. Hát mi ez már. De tuti ,hogy pali.. olyan pasi járása volt. Meg egy csaj nem hiszem, hogy át tudott volna ugrani.
  De már ki van a nemlétezőm, hogy még mindig húzzák ezt az A kérdést..

   • amúgy szerintem -A-t akkor biztos dublőr alakította, mert a stáb se tudhatja ki -A, sőt lehet még ki se találták hogy ki legyen …

 8. gyerekek nekem van egy elméletem ugye ali anyja telefonált vkivel h azonnal intézkedjenek..meg valakit küldjenek…ugye vkit fedez nem hsizem h Jason mert tul egyszerű lenne,sztem létezik az ikertesó azaz ő ötütte le alit mert zizi ezt látta anyuci az ablakból és emiatt telefonált mert épp akkor szökött meg,anyu azthitte meghalt,eltemette…aztán ali kimászott és végül mégis az ikertesó került bele de az okát és h ki tette nem értem…de csak igy logikus az egész,mert a rendőr a 4×23 ban mondta a vénasszonynak h ali keze elvolt törve 4 évesen viszont akit megtaláltak anank nem… akönyvben is igyvan ez csak igy nyer értelmet…vagy jason vagy courtney…de jasontól jobban ütne courtney de azt nem tartom kizártnak h segitik egymást mert mindkettő utálja alit!a legjobb karakter Sasha a soriban lekörözi a többi lányt mind szinészileg mind kinézetileg imádom őt és még több alit akarok,hiszen ráépül az egész sorozat az ezra szálat ugyanugy eltolták mint atobysat…remélem tényleg zuzni fog az 5.évad és ha nem derül ki az 5.évad folymaán sem én függő vok de kaszálom..lehet csaka leguccsó részben derül ki mint a gossip girlben ….

 9. Szia Tibi! Arról nem tudsz valamit, s hogy a Pretty Little Liars 2 részét mikor fogják könyvben, s magyarul kiadni? A választ előre is köszi. :)

  • Azért kérdezz rá a kiadónál is, hátha meggondolják magukat. Az e-mailek pedig azért is jók, mert jelzik a kiadó felé, hogy van olvasói érdeklődés a könyv felé :)

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here