Főoldal Érdekességek Érdekességek Szex és New York: ahol nincs tabu – Írta: B. Lucy

Szex és New York: ahol nincs tabu – Írta: B. Lucy

6
Oszd meg!

[zilla_alert style=”grey”] Az alábbi cikket B. Lucy írta, köszönet neki, hogy megosztotta velünk is. Ha te is szeretnél vendégcikket írni a Media Addictra, küldj e-mailt :) [/zilla_alert]

„New Yorkban minden a szex körül forog. Nem csoda, hogy ez a város sohasem alszik. Vagy szexel mindenki, vagy a szexről fantáziál.“ – állítja Miss Carrie Bradshaw, a Szex és New York kultikus főszereplője. Négy személy, négy különböző személyiség és mégis legjobb barátnők, akik minden szemrebbenés nélkül megmondják a véleményüket az élet nagy dolgairól, mint a szex, a politika, a pasik, a család, valamint a szex, szex és a szex… Hogy kik ők?

satc.01

Szerintem nem kell bemutatni a haláli négyes fogatot, akik 1998-ban berobbantak az emberek tudatába és meghódították New York-ot. Ők nem más, mint Carrie, Charlotte, Miranda és Samantha, a Sex in the city felejthetetlen ikonjai. Foglaljunk helyet, közben iszogassunk egy kis Cosmoplitan koktélt a legvadabb csajok társaságában. Ismerkedjünk meg a sorozat olyan titkaival, amiről talán még a legnagyobb rajongók sem tudnak.

– A sorozat Candance Bushnell, újság- és regényírónő könyve alapján lett elkészítve. Az írónő élete elég hasonló, mint Carrié, ugyanis ő is különféle antalógiákat írt a The New York Times című napilapba.

– A Szex és New York hat Emmy és nyolc Arany Glóbusz díjat nyert, és ami a legkülönlegesebb, hogy utóbbin három éven keresztül választották meg a legjobb komédiának. Díjat kapott egyéni alakításáért Sarah Jessica Parker, Kim Catrall és Cynthia Nixon is.

– Sarah Jessica Parker, a sorozat Carrie-jének szerződésébe meg volt határozva, hogy a színésznő nem mutatja meg magát a közönségnek pucéran, azért volt rajta mindig valamilyen alsónemű a ledérebb jelenetek forgatása közben.

sarah-candace-01

– Carrie hajszíne eredetileg barna lett volna, de Sarah Jessica Parker a pilot előtt szőkére festette, hogy jobban hasonlítson Candance Bushnell-re, a sorozat alapjául szolgáló könyv regényírónőre. Cynthia Nixon (Miranda), csakis a sorozat végett váltott vörösre, eredetileg a szőke.

– New York-ban Carrie, Charlotte, Miranda és Samantha életét végignézhetitek, kedvenc helyeiket meglátogathatjátok, ugyanis léteznek olyan speciális utazási irodák, amelyek a sorozat színhelyeit tárják fel az érdeklődő rajongók számára.

– Miután a sorozat hatalmas sikereket ért el, az HBO-n kívül különböző országok televíziós csatornái is sugározni kezdték. Az adott országokban viszont egyes pikáns jelenetek ki kellett vágni, mivel azok súrolták az ország morális tűréshatárát. Magyarországon a Viasat 3 az esti sávban a vágatlan, délután pedig a vágott verziót, adta, utóbbit Szex és New York Light címmel látták el.

– Számos nemzetközi személyiség, színész vendégeskedett a sorozatban. Donald Trump, Heather Graham, Kapela Ozomatli és Lucy Liu saját magukat alakították. David Duchovny, Michail Baryšnikov Carrie volt pasijait formálták meg.

satc.03

– Carrie szívének választottjának Mr. Bignek az összes évad során nem hallottuk a keresztnevét, csakis az utolsó részben tudtuk meg, hogy Mr. Big valójában John.

– Számos világmárka végigvonul a sorozatban. Kivételes pozíciót tölt be a márkák között Manolo Blahnik, akinek cipői Carrie második szerelme. A szereplők gardóbja évadonként akár több milliót is ért, ezért örült Kristin Davis amikor sorozat befejezése után megtarthatta Charlotte ruháit.

– Carrie a valós életben, mint szabadúszó újságíró nem tudott volna olyan életstílust folytatni, mint a sorozatban.

– A sorozat sikereit figyelve már a befejezésnél voltak viták a mozifilmes változatról. A mozi váratott magára, ugyanis 2008-ban mutatták be az első részt. Tekintve, hogy a második nem volt túl sikeres, úgy tűnt, sosem készülhet el a harmadik, ám nemrég azt nyilatkozták, hogy remek ötleteik lennének a harmadik mozifilmhez…

satc.02

1971 <- Az összes oldalletöltés 2 <- A mai adatok

6 Hozzászólások

 1. Maradok a Carrie Diariesnél és nem azért, mert új meg mert olyanok a szereplők, hanem, mert ez számomra egy unalmas sorozat. :P

  • Szerintem nem is nagyon lehet összehasonlítani a két sorozatot, mert teljesen más korosztálynak szólnak, emiatt pedig másként is mesélnek. Ráadásul az eltelt 15 évben a sorozatkészítés is megreformálódott, megújult.

 2. Hali! Csak helyesbíteni szeretnék :D A cikket nem A.B.Judit írta, hanem én B. Lucy és a Sorozatok világa című internetes magazinba volt olvasható, Semmi harag a blog szerkesztőjének, hogy hibásan tüntette fel az író nevét, csak egy kicsit rosszul esett. A sorozat nagyon jó volt, ha nem lett volna az, akkor nem születik meg az ötlet az új sorozathoz. Az oldalhoz további sok sikert és csak így tovább.

  • Szia Lucy, én szerkesztettem a Sorozatok Világa magazint is, még tavaly. Gondoltam nem árt, ha ezt a cikket az oldal új látogatói is elolvashatják.

   A név elírása miatt elnézést kérek, már javítottam is. Köszönöm, hogy szóltál.

   • SziaTibi! Köszi a javítást, de nem haragudtam meg. Köszi, azért is, hogy újra elő ástad a cikket.

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here