Főoldal Kritika és Értékelés Epizódkritika Looking: Kritika az első évadról

Looking: Kritika az első évadról

11
Oszd meg!

Nagy meglepetés volt ám a Looking első évada, ugyanis elég felemás minőséget prezentált a pilot. A folytatás folyamatosan emelkedő minőséget hozott, a csúcsot pedig – számomra -, az ötödik részt jelentette, ugyanis ott csak Patrick és Richie szerepeltek, az a rész pedig simán megállná a helyét egy Weekend (az egy kultikus LMBT-film) szerű rövidfilmként is. De nagyon előre rohantam :)

Szóval, a Looking első évada három meleg barát életét mutatja be, napjaink San Franciscójában. Sokan a Szex és New York és a Girls szerelemgyermekeként aposztrofálják Michael Lannan sorozatát, jómagam pedig azt mondom, hogy a Looking jóval egyedibb annál, mintsem hogy más szériákhoz akarjuk hasonlítani őket. A Fiúk a klubból-hoz sem hasonlítom már magamban, ugyanis a Looking pár rész alatt megtalálta a saját hangját, ami lássuk be, kevés sorozatnak sikerül ilyen hamar. Azt nem mondom, hogy maga a sorozat tökéletes lenne, mert nem az. Akadnak gyenge karakterei, ahogy kifejezetten jók is. A lényeget azonban hozza: jól bemutatja a meleg világ egy-egy szegletét, miközben folyamatosan szórakoztat. A kép alatt meglehetősen spoileresen folytatom.

looking dom

A sorozat legnagyobb erőssége még mindig Patrick, ugyanis Jonathan Groff karakterét látom a legerősebbnek, és a legjobban kidolgozottnak. Persze, ez nem nehéz, hiszen róla tudtunk meg eddig a legtöbbet, még a családját is bemutatták, szóval rendesen megalapozták a karaktert. A többieket viszont már kevésbé, de a főbb szereplők közül Dominicet még így is a szívembe zártam. Tetszett, ahogy a végén csak belezúgott az idősebb pasiba, mert annyira emberi volt az egész. Mindig is szerelemre vágyott, aztán csak rájött, hogy nem a kor számít, hanem az ember. Tetszett az üzenet, amit Dom szála magában rejtett. Tegyük hozzá, maga a karakter is érdekes: most tölti be a negyvenet, félti a fiatalságát, tudja, nem érte el az álmait és addig kapar érte, amíg tud. Reális és hétköznapi volt a karakter, Dominic bármelyik percben szembe sétálhat velünk a forgatagban. Talán ezért is kedveltem meg őt.

looking agustin

Ami viszont nyolc rész alatt sem sikerült az, hogy Agustin szimpatikussá váljon. Nem tudom mit akartak kihozni szerencsétlenből, de ami engem illet, rohadtul nem vagyok kíváncsi rá. Már az erőszakos “csináljuk hármasban” dolog sem tetszett a pilotban, de amit a folytatás hozott, az iszonyú béna volt. Végig panaszkodott, nem tett igazából semmit sem az előre jutásért, aztán meg prostit bérelt, hogy az megizélje a barátját, amiből pénzt akart kreálni. Hihetetlen, de leginkább az, hogy a végén mintha arra játszottak volna a kreátorok, hogy megsajnáljam a csókát. Hát, ezt aztán leshetik. Nem tudok együtt érezni egy ilyen emberrel. Mondhatjuk azt is, hogy ő is emberi, aki hibákat követ el de a szíve mélyén bla bla. Nem bérelünk fel egy prostit, hogy lefeküdjön a szerelmünkkel, nem rögzítjük és meg sem fordul a fejünkben, hogy megosszuk a nagyérdeművel. Remélem megjön az írók esze és kiírják a pasit.

looking

Ó, Patrick. Azt hiszem nem is ő a kedvencem, hanem Richie. Annyira imádnivaló az a latin srác. Kívül, belül tökéletes, Richie a legjobb álompasi az összes sorozat meleg karaktereiből, akikhez eddig szerencsém volt, legalábbis az eddigi részek alapján így gondolom. Annyira tetszik az, ahogy Richie viselkedik, amikor megborotválkozott Patrick miatt, az volt a legédesebb. Külsőre amúgy nem, mert fura mód jobban áll neki a szőrös pofa :) Amivel igazából megvett magának, az tényleg a viselkedése. Az ötödik részben imádtam, ott volt a leginkább férfias, amúgy meg folyton vicces, bohókás. No és azok a szemek, meg a mosolyok, teljesen érthető miért adta meg Patrick az esélyt a srácnak. Ráadásul ez az egész latin-dolog, a kultúrális és anyagi különbségek még érdekesebbé teszik a kapcsolatot. Úgy örülök, hogy a második évadban már állandó szereplő lesz a srác.

looking kevin

Ott van még persze Kevin is, így adott egy szerelmi háromszög. Tény, hogy ő közelebb áll az átlagos szépségideálhoz, meg benne is van szufla, de nem szimpatikus a viselkedése. Megvolt az esélye, mégis elbaltázta, most meg képes lenne két kapcsolatot is romba dönteni, mert nem tudja a gatyájában tartani a lompost. Bár, ez is annyira emberi reakció, mint ahogy a teljes sorozat is realista, hús-vér karakterekkel teli. Pont emiatt annyira jó, és szerethető. Ami engem illet, abszolút Richie-t pártolom, remélem őt választja majd Patrick. Utóbbi karakter pedig isteni, Jonathan Groff meg egy tünemény.

Értékelés: 7/10
Lehetne ez tíz pont is, de Agustint nagyon rühellem, és sajna viszonylag sokat szerepel. A többieket viszont csípem, nem is kicsit :) Az HBO most adja szinkronosan az első évadot, át is tekerem majd a részeket, hogy mindent pontosan megértsek, de persze csak Patrick jeleneteit, a többi nem érdekel annyira. Ó, és tülkön ülve várom a második évadot :)

looking richie patrick

11 Hozzászólások

 1. Nagyon tetszett az első évad, kár, hogy ilyen hamar véget ért…

  Én is Kevint szerettem jobban, de igazad van Richieval kapcsolatosan is, aranyos a srác, jólelkű, kedves, mindenki szeretne ilyet :)

  Dom is szerethő karakterré vált, tetszett, ahogy tett az álmaiért és ahogy rádöbbent, hogy az idősebb pasi – nem jut most ezsembe a neve – tetszik neki :) Örülök nekik, jól mutatnak együtt.

  Augustin furcsa egy karakter, nem is értem a srácot… engem se izgat most nagyon…

  És alig várom Jonathan új filmjét (amiben sok más olyan színész van, akit szeretek) a Normal Heartot :)

  • Örülök, hogy neked is tetszett a sorozat :)

   A Normal Heart-ot én nem várom annyira, mert ritkán szeretem az AIDS-es sztorikat. Remélem ez lesz majd a kivétel :)

 2. Mindenképp Kevin !!! Már az első pillanatban ahogy belépett a sorozatba és hát Patrick !!!!!! Imádom :) !!!!

   • Mert iszonyatosan sexy!!! Es cuki már az elso pillanatban, es ahogy rànéz Patrick-re…. Ahhhh :) es az evadzaro…

    • Igen ahogy nézni tud az tényleg awwww és nagyon jól mutatnak ketten Patrickkel… én úgy láttam mindig izzott közöttük a szikra… : D Kevin részéről végig látni lehetett…

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here