Glee 5×10 – Trio (Tina for President!)

  15
  Oszd meg!

  Egy kicsit megcsúsztam eme rész kiértékelésével, de nem is bánom, mert jól esett látni, hogy ennyien várjátok :) Szóval, a Trio. Már megint megpróbáltak ránk erőltetni egy Glee-féle szimbólumot: az előző részben Ohióban és New Yorkban is vetekedtek egymással a barátok, most pedig mindkét városban trióba rendeződve vetekedtek… Ezek a fajta áthallások teszik amúgy – még -, hiteltelenebbé a sorozatot. Ettől függetlenül tetszett ez a rész, még jobban is, mint a múltheti, noha a dalok kevésbé voltak jók. Mármint, visszatért a szokásos “Glee Karaoké” feeling, ami mellesleg a sorozat dalainak a legfőbb jellemzője az utóbbi évadokban.

  Most rendhagyó módon nem egységes, hanem “felsorolás-jellegű” kritika következik, azaz mindent felsorolok, ami csak eszembe jut erről a részről. A kép alatt spoileresen folytatom!

  glee_trio_01

  Hónapok óta nem beszéltem Rachellel telefonon. És igen, tudom, hogy szeretjük egymást, de az az igazság, hogy a gimis barátságokat a gimi tartja össze. Az, hogy együtt lógunk, hogy találkozunk a folyosón. Bármi történik, nem kell erőfeszítést tennünk, hogy beszélhessünk a barátainkkal, mert a közelben vannak. Amint tenni is kéne valamit, ellustulunk, aztán elfelejtjük őket, és továbblépünk.

  – Először is: Tina! Tudom, hogy sokan megutáltátok a karaktert, de én még mindig oda, meg vissza vagyok tőle. Oké, ebben a részben a földön fetrengős hiszti talán soknak tűnhetett, de én jókat mosolyogtam rajta. Viszont az, amiket Tina mondott, leginkább a gimis barátságokról, nekem nagyon bejöttek, mert tele van igazsággal. Ha pedig a hisztis tettek mögé nézve, ott látom a lányt, akit nem vettek – még? -, fel az egyetemre, aki fél a továbblépéstől. Csak míg Becky tavaly pisztollyal lövöldözött, addig Tina hisztizik, majd énekel és smárol. Szerintem még mindig ez a jobb reakció.

  – Sina: Sokkal jobban zavart az Ohio-o részletben Blaine, akit egyre jobban kezdek rühellni. Már nem csak a ruháit, de magát a srácot is. Fogalmam sincs miért kellett ekkora hisztit csapnia, amikor meglátta smárolni Tinát és Samet. Oké, magára hagyták őt, és korábban bele volt zúgva Sambe, de akkor sem értem. A második évados Blaine, akit annyian megszerettünk, biztos nem mondott volna ilyeneket a barátainak. Nagyon rossz irányba vitték a karaktert. Ami pedig Sinát illeti, why not. Csak smár, és más semmi, nincs ebben semmi rossz :)

  glee_trio_02

  Wemma: Végre, feltűnt már Emma is, akit nagyon hiányoltam eddig az évadból. Korábban sem adott ugyan sokat hozzá a sorozathoz, de mégis, Jayma Mays egy tünemény, az írók pedig általában jó egysorosokat adnak a szájába, szal’ joggal hiányzott. Örülök ám, hogy behozták a baba-témát, és végre, tovább haladtunk az ő sztorijukkal is. Jó látni, hogy Will révbe ért – legalább a magánéletét tekintve mindenképp. Sue pofavágásait pedig, vááá imádtam.

  – Becky: Rájöttem, hogy hosszútávon elviselhetetlen számomra a karakter. Ha csak néha tűnik fel, hogy mondjon valami egysorost, akkor még oké, de utálom, amikor többet szerepeltetik. Nem a betegségével van a bajom, hanem magával a karakterrel. Sokkot kap, amikor látja Wemmát a szertárban, de folytonosan felkínálkozik mindenkinek, hogy dugják meg? Komoly gondok lehetnek nála. (Bár, most azon gondolkodom, hogy ez valahol reális viselkedésnek is tekinthető a korát, és a betegségét figyelembe véve). Akárhogy is, mostanában sok a karakter.

  – Önirónia: Szeretem ám, hogy a sorozat még mindig képes a saját maga kiparodizálására. Gondolok itt a “Mindenki elfelejtette Penny-t” (először azt se tudtam ki az), aztán a felvezető szövegben lévő “Még nem mindenki tudja, hogy mit fognak csinálni érettségi után,mert a New Directions tagjai úgy szervezik az életüket, mint a dallistáikat… Nagyjából előző este találják ki.” No ezen is röhögtem egy jó nagyot. Jó tudni, hogy a Glee is képes saját magán röhögni.

  glee_trio_03

  Adam Lambert & Demi Lovato: Végre, felfedezték, hogy az új karakterek közül mindenki rájuk kíváncsi. Imádtam, hogy Adamet megint megénekeltették, tök jó a srác hangja. Demi Lovato pedig még mindig nagyon keveset szerepel. Persze, sejtem én, hogy Demi időbeosztása áll a háttérben, lévén ősszel X-Faktorozott, januárban pihent, most meg turnézik, de akkor is. Inkább be se hozták volna a karaktert több részre, mert ez a “van két soros szövegem és három szóló mondatom a dalban” annyira méltatlan Demihez.

  “Az élet, olyan, mint a gimi, csak a tétek nagyobbak!”

  – New York: Most nem igazán voltam elragadtatva attól, ami ott történt. Meg igazából nem is volt semmi. Akadt pár jó beszólás Elliot, Rachel és Santana között, de amúgy vetélkedés volt, vitték tovább a frenemies vonalat. Az egyetlen, amit igazán értékeltem (a Glórián kívül :)), az Santana és Rachel beszélgetése volt. Még mindig érdekes a téma, hogy most Santana jól tette-e azt amit, és Rachel mennyire reagálja túl. Én amúgy az utóbbi oldalán állok. Santana sosem mutatta ki igazán a színház iránti rajongását, és most egy olyan dolgot akar elvenni Racheltől, amiért egész életében harcolt. Értem én, “Ez egy nagy lehetőség volt, és én megragadtam“, de létezik olyan dolog is, mint a barátság…

  Értékelés: 7/10
  Ezt a részt a viszonylag jobbak közé sorolnám. Mind a kétszer tetszett, a dalokat is szívesen hallgatom, és persze Tina for president :)

  glee_trio_04

  SZÓLJ HOZZÁ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here