Főoldal Kritika és Értékelés Epizódkritika Pretty Little Liars: Amikor a bicska kinyílt a zsebben

Pretty Little Liars: Amikor a bicska kinyílt a zsebben

20
Oszd meg!

Ó, ne értsétek félre, még véletlenül sem rontanék Marlene King felé, azt üvöltve, hogy “mi a francot csináltál már megint?“, mert ad1: messzire kellene menni, ad2: totál felesleges lenne, ad3: nem preferálom az erőszakot. Márpedig Marlene King és az írótársai igazán megérdemelnének egy elegáns fenékbillentést. Miután sikerült ismét visszahozni az első évados hangulatot, és “A “személyére egy igazán profi, elegáns és király megoldást találni, beijedtek a rajongói reakcióktól, azóta meg sorra hozzák a dühítő kimentéseket. Egyszerűen vérlázító az, ami a rejtély körül forgott az utóbbi részek folyamán, de legalább a karakterek magánéleti szálai rendesen pörögnek. A kép alatt spoileresen folytatom az utóbbi részekről alkotott véleményem listázását.

IAN HARDING

– Jó párszor közöltem már, de most újra megteszem. Nagyon örültem annak, hogy Ezra lett “A”. Vagyis, arra utaltak erőteljesen, hogy ő az. Tökéletesen érthetőnek éreztem az indítékait, és eleve, mekkora már, hogy “A” egy pasi, ráadásul olyan, aki Ariával kavar, és látszólag tök ártalmatlannak tűnik. Bravisszimó! Amikor előhozták ezt a “csak írtam rólatok egy könyvet, csajok” szálat már az nagyon dühítő volt. De most, hogy úgy tesznek, mintha nem ő lenne “A”, hát az már bicskanyitogató.

– No de kicsoda most éppen “A”? Felsorolni sem tudom hány emberre lőtték már el, de most perpillanat Allison anyja lenne “A”, aki azért félti a lányát, mert azt hiszi, hogy majd Spencer jól megöli.

– Viszont perpillanat nem is akarok foglalkozni Ali anyjával, mert ideges vagyok az írókra. Tobynál már egyszer visszakoztak, de hogy most ezt eljátsszák megint, hát ez tényleg mindennek a legalja! Oké, azt elismerem, hogy ez a könyves dolog, meg a nyomozósdi sem piskóta, amit Ezra leművelt, de akkor is, miért ne lehetne ő “A”. Annyira adja magát az egész. Sajnálom, hogy behódoltak az Ezria fanok tweet-áradatainak és a világra szóló felháborodásnak. Mert a tetteikből annyira kitűnik, hogy erről van szó.

TROIAN BELLISARIO, KEEGAN ALLEN

– A fekete-fehér részt nagyon utáltam. Leginkább azért, mert nem történt benne semmi, mert minden, ami volt, az Spencer képzelgése…

– Öröm az ürömben, hogy a magánéleti szálak a karaktereknél perpillanat viszonylag jól működnek, ezért pedig jár a virtuális pacsi még Ezra kasztrálása ellenére is.

– Mona & Mike: Kész csoda, hogy velük is történik valami. Örülök, hogy Mona végre magyarázatokat adott, erre várunk már azóta, hogy kiderült, ő is felvette az “A” maskarát. Persze azért nagyobb szálat várnék tőlük, pláne figyelembe véve azt, hogy Mike mennyire elhanyagolt karaktere a sorozatnak már a kezdetektől fogva.

– Emily: Ő múlt héten pörgött igazán, de ez a mostani jelenete Ezrával telitalálat volt. Kíváncsi vagyok mit tesz majd Paigedzsel, hiszen a lány elég durván elárulta őt, mindezt a szerelem nevében. Van egy olyan érzésem, hogy Emily is bepörög majd.

SHAY MITCHELL, ASHLEY BENSON

– Hannah: Szépen, lassan ő lett a kedvencem, és nála még ezt a lány szerelmi háromszöget is elviselem. Ó, és Caleb Who? Abszolút nem hiányzik a srác, sokkal helyesebbek, meg érdekesebbek a mostani hódolók. Szóval, Caleb maradjon csak Ravenswoodban szellemekre vadászni annak ellenére is, hogy elkaszálták a sorozatát. No de visszatérve Hannahra, tetszik a karakterfejlődése, és persze egyértelműen azért drukkolok, hogy Gabe viszonozza a lány érzéseit.

– Spencer: No ez egy kicsit idegesítőbb már. Miért csak most derült ki ez az egész drogos ügy? Ha korábban is az volt, és persze pont amikor Ali “eltűnt”, akkor miért csak most veszik mindezt elő? Annyira gáz írói megoldás. Az egyetlen előnye az, hogy Troian Bellisario így minden részben újra és újra bizonyíthatja azt, amit már régóta tudtunk: hogy mennyire zseniális színésznő. Plusz azért érdekes az egész milliő, amibe a lány került, ráadásul Nathaniel Buzolic (Kol – The Vampire Diaries) szerepeltetéséért nem lehetek elég hálás, csak már korábban is említhették volna ezt a drogos részt. (Lassan amúgy azon se lepődnék meg, ha kiderülne, hogy “A” nem más, mint Spencer).

TROIAN BELLISARIO, NATHANIEL BUZOLIC

– Aria: Imádtam azt, amit az utóbbi részekben leművelt. Plusz tegyük hozzá, a Pretty Little Liars-ben Lucy Hale először bizonyította azt, hogy mennyire tehetséges. Korábban a Privileged-ben erre már számos példa volt, de a mostani játéka tök erős volt, a kiborulásait pedig nagyon szerettem, sőt, mondhatni életszerű is volt a szituáció. Egyedül azt fájlalom, hogy miatta nem maradhatott meg Ezra “A”-nek. Nick Roux (Jane by Design) szerepeltetése telitalálat, ha pedig a srác kap egy borotvát, akkor vissza is várom őt főszereplőként. Mert Ariának pasi kell, Ezra pedig a könyves dolog után húzzon a fenébe. (Plusz tegyük már hozzá, hogy képzeli magát valaki írónak, ha nem képes kitalálni és megalkotni egy történetet, hanem helyette tinilányokat figyel meg, aztán leírja a legféltettebb titkaikat. Szánalom).

Értékelés: 6/10
Így utólag visszaolvasva a kritikám rá kell, hogy jöjjek, a Pretty Little Liars friss részei nem is olyan rosszak, mint amilyennek megélem őket. Túlságosan szerettem Ezrát “A”-nek, és el kell fogadnom azt, hogy Marlene King behódolt a tömegnek. Ettől függetlenül kíváncsi vagyok, és el kell ismernem, még mindig a Pretty Little Liars az egyik legjobb guilty pleasure a tévében. Még akkor is, ha egyre hajmeresztőbb, és egyre bicskanyitogatóbb dolgokat találnak ki az Ali-rejtélyben. Ideje lenne már lezárni végleg…

NICK ROUX, LUCY HALE

20 Hozzászólások

 1. Ezra tényleg jó volt A-nek, és nem tudom hova teszik a fejüket a rajongók a “shipeléseknél”, általában mindig azokért rajonganak a legjobban, akik tényleg megbocsáthatatlan dolgokat csináltak, és persze az írók újra összehozzák őket….-.-
  Másrészről érdekesnek tartom Mrs.D-t, mint A…lehetnének mondjuk társ-A-k Ezrával :D (először le se esett a “szójáték”:D)
  Éééés Caleb: vissza kell hozniuk! Én teljesen azt hittem, hogy Ravenswoodba újra összejöttek…bár tény, hogy a zsaru helyes, de azért Tyler Blackburn jobb…;) (már amennyiben megborotválkozik:DDD)

 2. Ezen én is kiakadtam. Körülbelül 4x megnéztem azt a jelenetet, amikor Ezra elmondja Ariának ,hogy egy könyvet írt róluk és nem akarta bántani Alit, és vertem a fejem a falba.
  Nagyon nagyon remélem, hogy nem lesz több Ezria, mert akkor kaszálok és ezt most komolyan mondom. Ismét nagy finálét ígérnek, elvileg megtudunk mindent Alitől, de aztán ki tudja, lehet, hogy a majdani sorozatzáró részben kiderül, hogy ez az egész csak Ali álma volt.
  Ja, és egy kérdés. Hogy-hogy a készítőket ennyire befolyásolja a tömeg?

  • Mert a tömegnek írnak. A népnek pedig megadják azt, amit a leghangosabbak üvöltenek… Ugyanez történt most is. A legemblematikusabb példa Bobby kiírása majd visszaírása a Dallasba. Ahhoz képest ez semmi :D

   • Értem én, de ezzel akkor sem értek egyet, hogy a normális “bombasztikus” ötleteiket elcseszik a nép miatt.

    • Én sem örülök ám neki. Sajnos így működik a tévéipar… Ha nem így lenne, akkor Aiden is már rég eltűnt volna a Revenge-ből (ó, bár úgy lenne).

 3. Én is szerettem Ezrát ‘A’-nek, egyébként valóban “gáz”, hogy Marlene az Ezria rajongók miatt vette ki végül Ezrát az ‘A’ csapatból. Pedig ha úgy hagyta volna, minden annyira logikus lenne. :D Az évadzáróban elméletileg mindenre fény derül, de én ezt nem hiszem, a téli premiert is annyira reklámozták, elárasztottak spoilerekkel, kb. már tudtuk is, hogy mi lesz a részben (jó azért ez így nem teljesen igaz), mégsem történt semmi érdekes… Számomra a PLL kezd egy kicsit vontatott lenni, örülök az 5. évadnak, de már vihetnének bele valami újat, valami olyat, ami arra készteti a nézőket, hogy izgatottan várják a keddet, mert én eddig egy kicsivel lemaradtam, és bevallom, hogy nem érzem azt, hogy olyan fontos megnéznem a részeket. Ez így most zavarosnak tűnhet, de remélem érted. :D Amúgy nagyon jó az oldal, szoktalak olvasgatni. :) Ha megengeded, esetleg majd kirakhatom ezt a cikket az oldalunkra? (Természetesen forrással együtt, és nem másolom be az egészet, csak egy kis ízelítőt, és majd jönnek ide a folytatásért, sokkal jobb, ha itt olvassák el az egészet. :))

  • Az évadzáró képei alapján talán akad némi esély arra, hogy tényleg fény derüljön mindenre, de nem lennék meglepve azon, ha megint tévútra vezetnének minket.

   A kritikából pedig nyugodtan kitehetsz részletet, sőt, én köszönöm :) Örülök, hogy tetszett amit írtam, leginkább azért, mert szoktam ám durva észrevételeket is kapni, ha valami rosszat írok a PLL-ről.

 4. Örülök,hogy írtál kritikát a Pretty Little Liars-ról. Én is hasonló véleményen vagyok,mint te. Kicsit felpörgethetnék már az eseményeket.

  U.i: Az oldal remek! :) Olvashatunk majd kritikákat a Reignről, s a Teen Wolf 3évad második feléről?:)

  • Köszönöm a dícséretet :) Teen Wolf és Reign kritika az évad végén mindenképpen lesz, addig inkább apró szösszenetek. Ha többször írnék róluk hosszan, nem tudnék mit körmölni az évad-végi anyagban :/

 5. Szórakoznak velünk mint mindig.. A fekete-fehér rész nekem sem tetszett, olyan unalmas volt!

  De ez, a legutóbbi utalás A-re. Miért bántaná ő a lányokat? Jó, lehet elgurult a gyógyszere Spence-nek, de még sem SPOILER ő ölte meg.. mármint mégsem ugye, mert él. Mert ha így is lenne, akkor is miért bántja a másik 3 lányt?
  Kezd elegem lenni a sok beetetésből elég volt már.. Persze nézni fogom, de még többet és többet akarok.

  • Ali anyjára is lehetne akár magyarázat. Sőt, nem is igazán van olyan szereplő, akire egy plusz flashback megalkotása után ne lehetne gyanakodni.

 6. Engem nem leptek meg az írók Ezra-val. Annyira kiszámítható volt ez a lépésük. Már ez megy a sorozat elejétől. Mindig belebegtetnek valamit aztán még sem. Már nagyon uncsi! Van egy két fordulat, ami miatt még nézem, de már régen nem régi. Ráadásul ez a ki lehet “A” kérdés már nagyon idegesítő. Ha most megnézném egyben az évadokat, kb. mindenki gyanús lenne, de ugyanakkor ki is lenne zárva a listáról.
  Tetszik Hanna új szerelmi háromszöge. Mindenképpen Gabe-re szavaznék. Nem értem ott is elindítottak valamit az írok és most meg teljesen másik irányba terelik. Pedig szerintem ott jobban meg van a kémia.

 7. Annyira egyetértek veled/veletek :DD Teljesen egyetértek az Ezras dologgal. Bár azóta már történtek dolgok pl a 4. évadzáró de azért elmondom h mindig is utáltam Ezrat és amikor azt mondtak h ő A akkor elkezdtem szeretni végre xDD Erre … -.-”’

 8. És amúgy a Spenceressel nem.
  Akkor is a Spencer lett volna a legjobb szereplő ha ő lenne A :DDDDD

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here