Főoldal Hírek A Beavatott: Március 20-án debütál a film!

A Beavatott: Március 20-án debütál a film!

9
Oszd meg!

beavatott_filmplakatMárcius 20-án érkezik meg A Bevatott filmverziója a magyar mozikba, míg az Egyesült Államokban a héten mutatkozik be a film. Nagyon várom már a premiert, mivel a könyveket nagyon szerettem. Ami a filmverzió kapcsán érdekes kérdés, hogy vajon miként teljesít majd a mozik pénztárainál. Az utóbbi években egyedül Az éhezők viadala-trilógia volt az, ami Young Adult feldolgozásként nem bukott hasalt el. Legutóbb a Vámpírakadémia próbálkozott a lehetetlennel, de ezidáig alig 9 millió dollárt keresett világszerte, ráadásul a vámpírok idehaza is leszerepeltek, a 8 premier előtti vetítésre is csupán 321 néző volt kíváncsi.

Az elemzők azonban bíznak A Beavatott sikerében, az előrejelzések szerint pedig pont Az éhezők vidala-béli hasonlóságai miatt számíthat sikerre. Nagyon hatásos előkampányt folytattak a marketingesek, az utóbbi hetek A Beavatottról szóltak, ráadásul Shailene Woodley A-ligás sztárnak számít Hollywoodban, így akár konkrét esélye is lehet a sikerre. Ami engem illet, nagyon drukkolok, szívesen látnám a teljes trilógiát filmként.

Mindenesetre amíg várunk a filmre, akár olvashatunk is! Veronica Roth történetének az első két része ugyanis már kapható, nemsokára érkezik A hűséges címmel a lezárás is. Sőt, a közeledő filmre való tekintettel filmborítós Beavatott is jön, de sajnos Négyes csak a hátsó borítón kapott helyet. Emlékeztetőül íme, a teljes trilógia, amiből két részt már olvastam, és teljesen magával ragadott. Úgy érzem nektek is bejönne ám :)

a-beavatott-1

Veronica Roth – A Beavatott

Beatrice az antiutópisztikus Chicagóban él, ahol a társadalom öt csoportra tagolódik: Őszinték, Bátrak, Önfeláldozók, Barátságosak, Műveltek. Minden fiatalnak tizenhat éves korában kell eldöntenie, hogy melyik csoporthoz kíván tartozni. Beatrice választása nemcsak a családját lepi meg, hanem saját magát is…

a-beavatott-2

Veronica Roth – A Lázadó

Egyetlen döntésed hatására megváltozhatsz – vagy akár meg is semmisülhetsz. Minden egyes választásunknak megvannak a maga következményei – Tris Prior is megtapasztalja ezt, amikor nyugtalanság s zavar támad körülötte a társadalom valamennyi csoportjában. Meg kell próbálnia megmenteni a szeretteit – és önmagát –, miközben újra meg újra szembesül a fájdalom, a megbocsátás, az azonosulás, a hűség, a politika, a szerelem és a szeretet kérdéseivel.

a-beavatott-3

Veronica Roth – A hűséges

Darabjaira hullott a csoportokra épülő társadalom, amelyben Tris Prior hitt korábban: erőszakos cselekmények és hatalmi harcok vezettek a széteséséhez, a túlélők veszteségek és árulások sebeit hordozzák. Tris ezért aztán él a felkínált lehetőséggel, hogy feltérképezze a város általa ismert határain túli világot. Hátha ott, a kerítésen túl megadatik neki és Tobiasnak, hogy elkezdjék egyszerű, közös életüket, amelyet nem terhelnek szövevényes hazugságok, érdek-összefonódások és fájdalmas emlékek. Az új világ azonban félelmetesebbnek bizonyul, mint amelyet Tris maga mögött hagyott. A korábbi felismerések értelmüket veszítik, veszélyes új igazságok formálják át az embereket, akiket szeretett. Trisnek ismét meg kell vívnia a maga csatáját, hogy megérthesse a bonyolult emberi természetet és önmagát: képtelennél képtelenebb döntéseket kell hoznia a bátorság, a hűség, az áldozatkészség és a szeretet próbatételei során.

9 Hozzászólások

 1. Nem belekötni szeretnék a mondandódba, és tudom, hogy ismered mind a két történetet, de A Beavatott és az Éhezők Viadala közti hasonlóság csupán annyi, hogy mind a két hősnő 16 évesen szembesül az életét megváltoztató szituációval, és mindkettő egy anti-utópisztikus regény. Tényleg nem belekötni akarok csak a csapból is ez folyik, miközben ez nem is igaz. :D

  Amúgy, én is nagyon bízom az első film sikerében, egyrészt, mert akkor ez azt jelenti, hogy a második, harmadik film már feliratosan is be lesz mutatva itthon (nem hiszem el, hogy az első részt csak szinkronnal adják… :c), másrészt meg egyáltalán, lesz második meg harmadik film. Amúgy is szerintem rettentő nagy felelőtlenség volt már most bejelenteni, hogy mikor kerülnek a folytatások a mozikba, napra pontosan, ugyanis mi van, ha megbukik? Mi van, ha azt az 50 millió dolláros nyitóhétvégés bevételt sem éri el a film amit minimum várnak tőle? Akkor ugyanúgy, ahogy a többi esetben rengeteget késik majd a folytatás, HA egyáltalán lesz folytatás… Persze, próbálok arra gondolni, és abban bízni, hogy sikerül elérnünk ezt az összeget, mert sem magánemberként nem akarom látni, ahogy egy általam körberajongott történet megbukik, sem egy rajongói oldal szerkesztőjeként.
  (Ezért is megyek el moziba és megnézem még szinkronosan is a filmet, hogy nehogy “rajtam múljon”, bár hirtelen felindulásból az volt a tervem, hogy felkutatom az internet hatalmas világát bosszúból… még jó, hogy nem a moziban szembesültem azzal, hogy a ProVideo nem tartja amit ígért…)

  Egyébként (és ez az utolsó bekezdésem, ígérem nem pofázom tele az oldalad :D), jó esélyünk van arra, hogy a minimum sikert elérjük, mert tegnap olyan szerencsés amerikaiak videóját nézegettem, akik látták a filmet. És nem csak elvakult rajongókét, hanem olyanokét leginkább, akik számára idegen volt a történet, és azt mondták, hogy a színészek nagyon jók, a történet érdekes, bár néhol lehetett volna érdekesebb, a CGI-vel nem elégedettek, pedig azt nagyon sok-sok helyen dicsérték még a film előtt, meg azt mondják, hogy a nálunk 12-es karikát jelentő soft 13 nem vált a film előnyévé, amitől én is féltek, mert azért elég erőszakos történet, és kissé érdekes lesz, ha nem látunk vért, mikor lelőnek egy embert, vagy ugye a vajazós kés jelenet. De azt mondják, elég könyv hű a film, persze vannak benne változtatások, de összességében tetszett nekik, és várják a folytatást.

  Na mindegy, kíváncsian várom a filmet meg a véleményedet is! :)

  • Írj csak hosszú kommenteket, én szeretem őket olvasni, és lefogadom, hogy mások is :)

   A hasonlóságot én abszolút érzem Az éhezők viadalával szemben. Katniss és Tris is szerintem rengeteg mindenben hasonlítanak, és eleve a szituáció is, amibe kerülnek. Katniss is önként megy a viadalra (oké, a húga védelmében), Tris is önként választja a Bátrakat, és mindketten hajmeresztő dolgokba keverednek, amiket aztán túl kell élniük. És mindkettőben adott a disztópia, a gonosz hatalom és így tovább. Kétségkívül van eltérés, de hasonlóságok is. Szóval, most egyetértek az úgynevezett tömeggel :D (végre, úgyis ritkán van ilyen :)).

   A filmre pedig én is nagyon kíváncsi vagyok. A szinkronnak pedig örülök, mert a mozi képernyője túlságosan nagy ahhoz, hogy olvasni akarjak rajta.

 2. A leírás alapján izgalmasan hangzik. Már régóta szeretnék “beiratkozni” könyvtárba, szerintem lassan tényleg elmegyek. Remélem megtalálható náluk a könyv.

 3. És ha megnézzük a film soundtrack-jét, szembetűnik, hogy elég nagy nevek is szerepelnek rajta (pl. Ellie Goulding és Zedd). Nagyon várós film!

  • Reméljük ez is hozzá ad majd a sikerhez. Bár, a Végzet ereklyéiben hiába énekelt Ariana Grande meg Demi Lovato, sajna nem sokra mentek vele :/

 4. Múlt héten láttam a filmet a moziba és én olyan filmen még nem ültem ahol az egész terem végig kommentálja és végig izgulja hogy mikor dobja már le 4es a textilt.. :D De amikor végre 1 fél pillanatra megtette, volt nagy öröm a moziterembe. :D Theo James aki 4-est játssza HIHETETLENÜL DÖGÖÖÖÖÖS!!! Szemet gyönyörködtető látvány a drága!! :P Alig várom a folytatást!!!! *_* Tibi azt ajánlom nézd meg a filmet mert érdekel a vélményed róla. ;) A könyveket félek elolvasni mert utána az lesz mint szokott, hogy csalódok a filmekbe.. :/ Bár az Éhezők Viadalánál remélem hogy jobb filmek készülnek a 3. könyvből mint amilyen a könyv…mert azzal a könyvel csapnám agyon az írónőt annyira förtelmes lett..hatalmasat csalódtam benne!Soha többet nem vagyok hajlandó újra olvasni.. :(

  • Hehe, ezen miért nem lepődöm meg :) Theo James nagyon ott van a szeren :)

   A filmre én is kíváncsi vagyok, csak nálunk már nem adja a mozi, a vetítés hetében pedig nem tudtam elmenni rá. (Nálunk egy héten mindig 2-3 film megy, a régiek nem). Szóval, megvárom a DVD megjelenést, remélem nem lesz messze.

   A könyv elolvasását pedig nagyon ajánlom, szerintem nem fogsz csalódni benne.

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here