Főoldal Kritika és Értékelés FilmKritika Filmkritika: G.B.F. – Gay Best Friend kerestetik

Filmkritika: G.B.F. – Gay Best Friend kerestetik

5
Oszd meg!

Amikor először láttam a GBF trailerjét rögtön posztot írtam róla, és már akkor biztos voltam abban, hogy amint tudom, meg fogom nézni. Tegnap erre végre sor került, megjelent ugyanis az Egyesült Államokban a DVD-n. Először is, rögtön figyelmeztetnem kell mindenkit: ez a film brutális. Örülök, hogy éjfél után, félálomban, kómás fejjel néztem, mert ebben az állapotomban egy csomót röhögtem rajta, sőt, voltak olyan jelenetek, amiket vagy háromszor tekertem vissza, mert egyszer kevés volt látnom. Nem tudom, ha délután, totál kipihenten nézem, és nem agyilag “nulla”-ként, akkor is ennyire bejött volna-e. De egy biztos, imádtam a G.B.F-et. És abban is teljesen biztos vagyok, ha lesz hozzá magyar szinkron, ha nem, nemsokára újra megnézem a filmet, de társaságban, úgy nagyobbat ütne :)

GBF film 03

Egy sima tinifilmre számítson ám mindenki, nincs itt semmilyen világmegváltó gondolat, ez a film egyszerűen csak szórakoztatott és megnevetett 94 percig, miközben olyan jelenséget parodizált ki, amiről sokan komolyan sem mernek beszélni. A cím is árulkodó, G.B.F. azaz Gay Best Friend, ami elviekben a legmenőbb csajok “tartozéka” – a film szerint legalábbis mindenképpen, de nem lennék meglepve, ha ez a “való életben” is működne, de nem ebben a kifacsart pózban, hanem sokkal természetesebben. Ami pedig különösen tetszett az egész filmben, hogy nem akart több lenni attól, ami. Már az első percben tökéletesen felvállalta a “tinifilm vagyok, néha szatírikus, az a lényeg, hogy röhögj” metódust, ezt pedig végig magán is tartotta. Néhol volt persze lelkizés, amik közelebb hozták az adott karaktert, de alapvetően a szórakoztatás volt a lényeg.

GBF film 02

A történet is tök egyszerű: Tanner és Brent mindketten melegek, és a legjobb barátok. Brent szeretne előbújni, meg is van a terve, hogy a menő csajok GBF-je legyen, csak aztán beijed. Végül egy applikáció miatt Tanner lebukik, és az iskola legmenőbb lányai azon vetekednek, hogy ki legyen a legjobb barátja. Az agyatlan focisták ütéseitől pedig csak a menők védhetik meg, így Tanner végül beáll a bandába. Színtiszta szatírikus paródia az egész, ahogy fent is írtam, itt tényleg a nevettetés volt a lényeg. Például az, amikor bemutatják a suli három királynőjét, egyszerűen zseniális. A hajukat fújja a szél, lassan vonulnak be, és annyira sírva röhögős az egész. Ó, és ami a meleg intimitást illeti, pár csókon kívül más nincs, szóval, durvulás nincs benne, csak sok poén. Utóbbiak amúgy nem is sikamlósak, sokkal inkább a csajokon van a hangsúly, ahogy próbálnak menők maradni az iskolai hierarchiában. Tinik, szeszélyesek, jóindulatúak de sokszor hülyeséget csinálnak, szóval, a poénok is ekörül mozognak. De nekem tetszett a milliő :)

Tribeca Film Festival 2013 Portrait Studio - Day 1

Azt ki kell emelnem, hogy a téma mellett a legfőbb okom a megtekintésre a zseniális szereposztás volt. Sorozatrajongóknak igazi paradicsom: Sasha Pieterse (Pretty Little Liars), Michael J. Willett (Tara alteregói), Andrea Bowen (Született feleségek), Paul Iacono (The Hard Times of R.J. Berger), Molly Tarlov (Awkward) a filmek szerelmeseinek meg a Harry Potterből Evanna Lynch, plusz az énekesnőként is befutott JoJo. Ráadásul a legtöbben hitelesen hozták a karakterüket, Michael J. Willett pedig annyira édes és cukor volt melegként, hogy az valami hihetetlen. Blaine (Glee) legszebb napjait idézte meg :)

Értékelés: ??/10
Nem tudok én erre pontszámot adni. Szívem szerint rászórnám a tizest, annyira imádtam, de ha belegondlok, hogy a A Segítséget is ennyire értékeltem, akkor rögtön meggondolom magam. Szóval, maradjon az a két kérdőjel, miközben azt ajánlom mindenkinek, hogy nézze meg :)

FIGYELEM! A filmhez nem találtam sem magyar, sem angol feliratot. Torrentről szereztem be a GBF-et, azóta úgy látom törölték. Azt nem tudom, hogy online hol lehet megtekinteni, nem tudom lesz-e hozzá felirat vagy szinkron. Sajnos ezekre a kérdésekre nem tudok választ adni.

GBF film 01

12510 <- Az összes oldalletöltés 6 <- A mai adatok

5 Hozzászólások

    • Szia :D lennél olyan kedves és rátennéd a feliratot és felraknád vagy belinkelnéd mert mi nem értünk hozzá xd :D köszi

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here