Téli Olimpia: Botrányoktól hangos a sajtó

  0
  Oszd meg!

  Tegnap elkezdődött a 22. téli olimpia, amit Homófóbiában Oroszországban rendeztek meg, Szocsi városában. A világ számos részén tüntetnek azon orosz törvények ellen, amik az LMBT közösség tagjait másodrendű állampolgárokká fokozták le, hovatovább, büntetlenül engedélyezik azon emberek megverését, kínzását és akár megölését, akikről bizonyított, hogy a saját nemükhöz (is) vonzódnak.

  Az Olimpia nyitóünnepségén az orosz történelmet különlegesen szép balettelőadással dicsőítették, amiben kiemelték, hogy a Szovjetúnió bukását követően is tartott a felfelé menetelés, és jelenleg is nagy “dicsőségben” fürdik Oroszország. Szerény véleményként annyit fűznék hozzá – vélhetően teljesen hibásan -, hogy nekem erről az egész helyzetről az a hírhedt Berlini Olimpia jut eszembe, ahol egy bizonyos Hitler undorkodva figyelte azon sportolókat, akik nem az ő értékrendjének, világnézetének voltak megfelelőek…

  Ha konkrétabban érdekel az a szörnyűség, ami jelenleg Homofóbiában Oroszországban zajlik, olvasd el Steiner Kristóf cikkét a Dívány.Hu oldalon, egyébiránt pedig mindenkinek ajánlom eme videó megtekintését, ami (úgy érzem) tökéletes mértékben elmagyarázza a jelenlegi orosz helyzetet. Illetve, összegyűjtöttem pár képet, ami Homófóbiában Oroszországban készült.

  SZÓLJ HOZZÁ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here