Főoldal Kritika és Értékelés FilmKritika Filmkritika: Carrie & Vérmesék (The Family)

Filmkritika: Carrie & Vérmesék (The Family)

11
Oszd meg!

CARRIE – 7/10

Azta hétszázát! Ez a film aztán telibetalált, rég láttam már ennyire élvezetes színészi alakításokat! A Stephen King klasszikusból készült Carrie remek szórakozást nyújtott, és ezek után kénytelen leszek rávetni magam a könyvekre is, pedig már rég olvastam Kinget. No de visszatérve a filmre: parádés volt. A sztori szerint Carrie, egy az erejét elnyomó lány, akit zrikálnak a suliban, majd amikor alaposan megalázzák úgy dönt, bosszút áll. A Glee fanok emlékezhetnek még a sztorira abból az apropóból, hogy az idei prom-os részben a Carrie tematikáját dolgozták fel Tina főszereplésével.

carrie

Szóval, a Carrie parádés volt, a bosszú motívumot is ügyesen felépítették, viszont néhol eléggé nyögvenyelősen sikerült prezentálni a történteket. Oké, kimondom: volt, ahol szájbarágósnak éreztem, vagy felütötte bennem az “oké, ez így egy kicsit sok” érzet. Viszont, ami a színészeket illeti, ott aztán egy percig sem okoztak problémát. Még a nem túl nagy szerepben feltűnő Ansel Elgort is kisajtolt minden cseppet a karakterből, ami neki jutott. A legparádésabb alakítást kétségkívül Chloë Grace Moretz nyújtotta, az a lány egy zseni. Olyan fiatal, mégis, annyira tehetséges! Egyszerűen imádom őt. Julianne Moore is odapakolt ezerrel, de tulajdonképpen nem tudnék olyan szereplőt mondani, akinek ne lettem volna megelégedve a játékával. Egy biztos, ezt a filmet a színészek vittél el a hátukon.

Összességében tehát ez egy nagyon erős film, egy jó alapsztorival, aminek a kifejtése történeti szempontból ugyan néhol döcögősre sikerült, de aztán bőven kárpótolt – legalábbis engem -, Chloë és a többi színész zseniális játéka. Abszolút ajánlom megtekintésre!

vermesek

VÉRMESÉK (THE FAMILY) – 8/10

Sokat gondolkodtam azon, hogy megnézzem-e ezt a filmet. Eléggé távol áll attól a stílustól, amit filmek terén kedvelek, de szerepel benne Dianna Agron és Michelle Pfeiffer, és mindkettejüket nagyon szeretem, így hála az égnek adtam neki egy esélyt. Abszolúte nem bántam ám meg, sőt, igazán szórakoztató volt ez a film.

A története szerint a Manzoni család feje, a Robert De Niro által játszott Giovanni a maffia feje, egészen addig, amíg a keresztapa ki nem rója rá a halálos csókot. Ezért feladja magát az FBI-nak, a tanúvédelmi program része lesz a családjával, és Franciaországban rejtik el őket. A beilleszkedési nehézségeket nagyon jól ábrázolták, és imádtam azt a jópofa szarkazmust, amivel a film kvázi saját magát röhögte ki. A poénok ütöttek ezerrel, és az összes karakter olyan jól felépített és szerethető volt a maga módján, hogy nem volt megállás, és imádnom kellett. Ami viszont nagyon tetszett, a mód, ahogy a család hollétének a híre eljutott a keresztapához. Oké, ezt is szatirikusra vették, de mégis, komolytalanná tette az egészet a szememben, így levontam azt a két pontot.

Kétségkívül a Vérmesék sem lett volna olyan pöpec, ha más színészeket castingolnak. Pfeiffer és De Niro hozták a szokásosat, Dianna Agron viszont annyira más volt, mint amilyen karaktereket korábban láttam tőle, öröm volt nézni. Az egyik jelenetet, amikor megfogja a géppisztolyt vagy háromszor tekertem vissza, és dőltem a röhögéstől. Nagy mák amúgy, hogy Diannát castingolták, nélküle nem hiszem, hogy belenéztem volna.

Mindent összevetve ez egy remek, szórakoztató film, amit azok is nézzenek meg bátran, akik netán írtóznának a lövöldözős filmektől. Itt inkább a poénokon van a lényeg, a többi az csak mese habbal. Off: a film címének a jelentésére, hogy a főhősök a vérmesék, csak egy idő után jöttem rá. Döbbenetesen jó címadás!

vermesek_dianna

11 Hozzászólások

  1. Én a Vérmeséket láttam, elhurcoltam rá a barátomat :D Azt hittük Vér mesék, aztán esett le, hogy másképp kell értelmezni. Mikor valaki kérdezte mit néztünk meg, el kellett magyarázni, hogy nem vér mese hanem vérmes :D Jó film volt, sokat nevettem. A másik film is felkeltette az érdeklődésemet.

  2. Szia! Nekem tetszik a Carrie sztorija, ám nem szeretem az olyan filmeket, amik után félni lehet. Ez is olyan film, vagy azért rakták horror kategóriába, mert durvább a sztorija, mint például a Sweeney Todd vagy Sleepy Hollow?

    • A film végén van néhány durvább gyilkosság, ezért is kerülhetett a horror kategóriába. Szerintem nem volt olyan vészes, az én gyomrom simán befogadta, pedig nem rajongok az ilyen témáért.

  3. Sziasztok! Épp ma néztem meg a Carrie-t, tetszett, lekötött végig, de többet vártam. Annyira nem dobtam el az agyam az egésztől. Szeretem az ilyen témájú filmeket, amiben van egy kis misztikum, egy kis horror. Ezek meg is voltak, de nekem hiányzott valami. Perszer a színészi játék az remek, főleg Chloë Grace Moretz fantasztikus. A karakterek érdekesek és látvány is nagyon ott volt, főleg a bálos rész, ezek rendben voltak. Nekem a történetet illetően támadt hiányérzetem. Szerettem volna többet tudni a miértekről, a karakterek motivációjáról, több háttér információ kellett volna. Mitől lett Carrie édesanyja ennyire megszállottan vallásos? Miért akarták Carrie-t ennyire megalázni, a furcsaságán kívül? Lehet, hogy ezekhez el kell olvasni a könyvet. :) Ezek nélkül azonban, nekem néha csak egy butuska tinikről szóló filmnek tűnt, amiben a főszereplő maga sem tudja ki ő, és mit akar, nemhogy még bosszút is álljon. Ez csak az én véleményem. Azért érdemes volt megnézni. :)

  4. az eredeti carriet is láttad tibi? ha nem sztem nézd meg összehasonlitásképp.nekem ez a remake szinte egyáltalán nem nyerte el a tetszésem szerintem ez csak a fiatalabb korosztálynak nyujt vmit nekem néhol nagyon gagyi volt és cgm játéka sem nyűgözött le.láttam már tőle jobbat.a vérmesék nekem is nagyon bejött pedig énis majdnem nem néztem meg..

    • Az originált még nem. Egy ideig biztos nem fogom megnézni, a könyvre gyúrok, de valamikor tuti sort kerítek majd a régi Carrie-re is, az biztos jobb, mint az új.

  5. Én még a régi Carrie-t láttam, így nem igazán keltette fel az érdeklődésem. Újat nem tud mutatni. Viszont a másikat imádtam! Ha esetleg nem láttátok még ajánlanám az Éjsötét Árnyékot, amiben Michelle Pfieffer és Chloë is játszanak. Nem egy világmegváltó film de miattuk néztem meg.

  6. Láttad már a 2013-as Vonzások című filmet? Nekem nagyon tetszett. Mit tetszett, elvarázsolt! Egyszerűen minden kis pillanatát élveztem! Lehet neked is bejönne, próbáld ki! :)

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here